autosvet написа:Първо България не е развита държава, дори вече не е развиваща с - викаме му стабилност.
Второ рядко политики за насърчаване ползването на велосипеди са държавни, а преди всичко общински.
Автомобила на ток пак замърсява - производството на ток замърсява, производството на батерии замърсява изключително, производството на мед е по-мръсно от това на стомана и алуминии.
unsigner написа:Поразгледах сайта, в който се говори за 6 милиарда за следващия отчетен период 2014-2020. Изглежда ми като да говорят главно за градско каране и велосипед като превозно средство - т.е. настрана от тоя тук форум.
taurus13 написа:Освен това надали си представяте какво би станало из града ако всеки се качи на велосипед - може би сте виждали видео материали от близкото минало от Китай - задръстване от велосипеди.
taurus13 написа:Ами не се придвижваме с автомобили - основно с метро и друг градски транспорт. Не знам колко си спомняте София от 2000 и някоя, преди метрото - задръстени улици с коли и пушещи стари автобуси.
taurus13 написа:Инфраструктурата за велосипедистите в градска среда, следва да е работа на общината като че ли.
DstupidBastarD написа:Лично аз изпитвам искрен ужас от деня, в който Софето ше се преизпълни с тлъсти, очилати компюторджийчета, отиващи на бачкане с трийсекилограмовите си осемьмортесьорни моторчета.
DstupidBastarD написа:Лично аз изпитвам искрен ужас от деня, в който Софето ше се преизпълни с тлъсти, очилати компюторджийчета, отиващи на бачкане с трийсекилограмовите си осемьмортесьорни моторчета
zImage написа:Според доклад към Генерален План за Организация на Движението (ГПОД), между 2000 и 2009 годината
PtD написа:zImage написа:Според доклад към Генерален План за Организация на Движението (ГПОД), между 2000 и 2009 годината
Aма тогава като че ли нямаше още две линии на метрото? И едната, дето я имаше, май стигаше само до ЦУМ? Май оттогава едно-две неща са се променили, не?
1999-та: "По този начин общата дължина на първия метрорадиус от ж. к. „Обеля” през ж. к. „Люлин” до пл. „Св. Неделя” достига 10 км с 8 метростанции, а превозените пътници нарастват до 80 хил. пътника на ден."
2012: "От 31.08.2012 г. това разширение е факт, като метрото дневно превозва над 330 хил. пътника"
Надявам се правиш разлика между 80 и 330 хиляди?
zImage написа:P.S. защо с тоя заядливо-назидателен тон?
zImage написа:Въвеждат "Рент-а-байк" системата в Бургас до началото на летния сезон: http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=2037208
PtD написа:DstupidBastarD написа:Лично аз изпитвам искрен ужас от деня, в който Софето ше се преизпълни с тлъсти, очилати компюторджийчета, отиващи на бачкане с трийсекилограмовите си осемьмортесьорни моторчета
Не виждам някой да ти е искал мнението, баце. Карай си нефелната шосейчица, докато имаш лек шанс да не те сгазят компюторджийчетата и бъди рахат.
zImage написа:Въвеждат "Рент-а-байк" системата в Бургас до началото на летния сезон: http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=2037208
DstupidBastarD написа:Ти да не си нещо сърдит, баценце?! Защо така с лошо?! Зимата сички надебеляват, не се притеснявай за морето, ако си упорит и спазваш подходящ хранителен режим, ше отслабнеш! А цайсите са признак за голем мозък, дори некои каки са ми споделяли, че ги възбуждат. Немаш причини за сдух, баце, освен тва, че си байкарон, де.
autosvet написа:Велосипедите под наем са си нещо много удобно. Ползвал съм подобен в Лондон - дава ти доста добра възможност да обиколиш повечко места които трябва да видиш за кратко време при това на цена от 1 паунд на ден. Вярно е, че велосипедите са тежки, бавни и не спиращи, но си е удобна системка за придвижване със сравнително добра скорост из центъра на града и много хора я ползват. В Лондон плащането е само по електронен път - или си имаш твоя лична абонаментна карта или с кредитната. Същото съм виждал и във Виена, но там не го тествах.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 385 госта