OXUS написа:unsigner написа:Ако не е заинтересувана общината, никога не могат да вземат разрешителни за нещо толкова голямо - 3 км през бог знае чии парцели... никой няма да тръгне да отчуждава заради велоалея.
Чия е земята там? Дали не е и "Стомана" намесена? Тоя път част от републиканската пътна мрежа ли е, или е в юрисдикцията на общината?
Ние ще се постараем тази година още повече да я заинтересуваме общината с велопротести и блокиране на движението. Това с парцелите не ни е проблем, оправдаваме се със средства, а всъщност си личи некадърност, защото 2010-та пуснали проект за велоалея и били отрязани, защото имало прекалено много излишни харчове, като камери за наблюдение! Представяте ли си? Ще ни снимат как караме колела?! . Не знам от коя пътна мрежа е и не ме интересува. Общината има целият ресурс да изгради велоалея и се иска само желание, въпроса е обаче, че навсякъде далаверки в българската политика и не знаеш изобщо какво става.
Antediluvian написа:1. Може би е напълно безопасно да се "бутнеш" в друг колоездач, който не може да спазва права линия челно - ти с 30, и той с 30 /общо 60//или ти караш с 10 ?/. Да поспорим ли дали щетите от такова нещо ще са повече или по-малко от това да те бутна кола, м ?![]()
Antediluvian написа:2.Може би е напълно безопасно както си караш и да удариш човек, който не внимава и ти пресича пътя изненадващо, защото алеята и тротоара са де факто едно?
Antediluvian написа:3.Може би е съвсем безопасно да караш по безумни алеи, които са направени да са в насрещното на пътното платно и да си в конфликт с ВСИЧКИ коли, които правят нормалният за нас десен завой от главния булевард и към него /вторите дори не те виждат!/
Antediluvian написа:4.Защо тролеят няма да те бутне? Просто - защото пичът, който кара тролея, а в тая връзка и всеки, дето кара кола, спазва определени правила, взел е изпити и т.н. И пешеходци, и всички участници на движението, знаят, че на улицата се внимава и внимават.
Antediluvian написа:И всичкото това ти го пиша от личен опит - на няколко пъти щяха да ме убият на алея. По улицата - всеки си знае мястото, посоката. Разликата в скоростта вече не е 60+, а 10-20. Да продължавам ли?
zImage написа:...
Та, опасенията са ми, че някоя кака, която не си преценява добре габаритите на колата, ще се опита да ме изпревари твърде близо (защото лявата лента си е натоварена), ще ме закачи и ще ме събори на шосето пред другите коли и те вече ще ме направят на кюфтета.
puleto написа:По тази причина според мен велоалеите в това общество ще доведат до "разглезване" на шофьорите и велосипедистите и оттам до отрицателни резултати.
puleto написа:Велоалечта в Младост три пък е на тротоара. Т. е. отнема се от пространството на пешехоците, които са болшинство като цяло.
outfaced написа:покачване на броя им, което трябва да е стратегическа цел за общината ...
autosvet написа:Абе проблем било ... ти парите дето си спестил от бензин защото караш колело пак ще ги похарчиш. Така , че как се придвижваш в града й е все едно на държавата тя пак ще си прибере своето.
autosvet написа: но пък е страхотно място за каране.
OXUS написа:DstupidBastarD, твоето поведение ми наподобява на такова на някоя наконтена и разглезена фръцла от големия град, която се възмущава когато до и около нея вървят същества извън нейните възвишени стандарти за красота.![]()
Колкото повече хора използват велосипеди, толкова по-добре за всички нас. Независимо дали ще е само за придвижване в града или ще спортуват по-активно из планините, а може би и по скучните шосета.
unsigner написа:Споко бе, ще попротестират перничанчетата и ще стане безплатно. Кво само оправдаваш корумпираните политици.
zImage написа:На мен едно от големите притеснения ми е следното: като тръгвам сутрин от Люлин с колелото и наближавам тунела, там има две ленти на посока. Движението е натоварено и се кара с 60-70. Има си радар, който показва скоростта, а и с колата като минавам също се вижда, че ако карам с 60 по километраж съм един от най-бавните.
Та, опасенията са ми, че някоя кака, която не си преценява добре габаритите на колата, ще се опита да ме изпревари твърде близо (защото лявата лента си е натоварена), ще ме закачи и ще ме събори на шосето пред другите коли и те вече ще ме направят на кюфтета.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 379 госта