АНКЕТА на Министерството на физ. възпитание и спорта

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

АНКЕТА на Министерството на физ. възпитание и спорта

Мнениеот xcrider » Вто Апр 16, 2013 6:48 pm

Нека подкрепим любимите ни спортове!
http://anketa.mpes.government.bg/
xcrider

Рейтинг: 1256

Re: АНКЕТА на Министерството на физ. възпитание и спорта

Мнениеот APD » Вто Апр 16, 2013 7:55 pm

10. Кои спортове практикувате?

Липсва дисциплината 200 грама пърцуца с 2 кила туршийка.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот wheels » Вто Апр 16, 2013 9:38 pm

Те знаят за добрите ни резултати там и са решили, че няма нужда да питат излишно. :beer:
Аватар
wheels

Рейтинг: 1303

Мнениеот doodko » Сря Апр 17, 2013 3:21 pm

Добро като начинание и замисъл, дано има и реални резултати, а не само да си чешем езиците и други неща... :eyebrow:
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот 4getcredo » Сря Апр 17, 2013 3:36 pm

Попълних я. Ама не съм сигурен в особената ѝ смисленост. Въпросите са наредени в ограничения (интелектуално и административно) хоризонт на следната ситуация: отива спортният министър на министерски съвет и вика на финансовия и на премиер министъра. Абе, колеги, гледайте тука една анкета - хората искат повече пари за спорт, за спортни училища, за база... и за ей тия и тия спортове. Дайте да дадем!" И като потекат едни пари... :wavey: С такъв тип анкети адекватна информация не се набира, съответно, политика не може да се прави.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Yavkata » Сря Апр 17, 2013 4:35 pm

Отчитане на дейност.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Insight » Сря Апр 17, 2013 5:49 pm

Yavkata написа:Отчитане на дейност.

Ти си българин - познах ли?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот Yavkata » Сря Апр 17, 2013 6:25 pm

Insight написа:
Yavkata написа:Отчитане на дейност.

Ти си българин - познах ли?

:offtopic: Да :) Разбра го защото добре познавам българската действителност ли?
Значението на масовия спорт и този за подрастващите за здравето, просперитета и икономиката, в световен мащаб е неизвестен и неизследван феномен. За да се оцени е необходима интернет анкета пусната от министерството на спорта. На базата на резултатите от тази анкета ще настъпи преоценка в политиката на временното министерство на спорта. Аре стига сме ръкопляскали на инициативи за откриване на топлата вода. Да, попълних тази анкета. Мнението ми за нея е, че или е отчитане на дейност или говори за тотална некомпетентност. А най-вероятно и за двете.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Insight » Сря Апр 17, 2013 7:15 pm

Yavkata написа: :offtopic: Да :) Разбра го защото добре познавам българската действителност ли?....

Не бе - нали "това е отчитане на дейност" и "отбиване на номера" са ни паролите в световен мащаб, че да се разпознаваме да не се разминеме нЕкъде. :D

... а няма как да ти отговоря сериозно, без да вкарам политически елементи, така че .... сайлънс товариши ;-)
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот subritual » Чет Апр 18, 2013 12:06 am

Много по-актуално ще е да сложат томбола за решилите анкетата. Имаше едни такива избори, дето излъгаха хората, че ще спечелят Мерцедес.
КПД-то е ниско, но има и щастливи детски лица. Има и поощрителни медали :crazy: . Има поизхарчени пари.
Когато напуснем работа и заменим номенклатурната леля имаме право да критикуваме.
Аватар
subritual

Мнениеот xcII » Чет Апр 18, 2013 12:48 am

Струва ми се, че аз съм "за".. имам предвид, "под вода", разбира се, другато е за аматьорчета.. некои ги имат за гмуркачи.. все тая (anyway)
:lol2:

ed.: ами не им вервам, сори.. Инициативи по време на Празници..
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот tanya » Чет Апр 18, 2013 12:20 pm

И според мен си е отчитане на дейност, но все пак я попълних.
Ей такова отчитане на дейност в момента има и в детските градини в нашия град. Хрумнало му на някого как може да усвои едни пари и направили проект за футболно първенство между градините. Ще има срещи между отборите, после финали, купа на кмета и т.н. До тук като идея хубаво. Ама каква е реализацията. Изкара ги предния месец учителката им на двора, даде им една топка, "Вие ще сте Левски, вие ЦСКА. Айде, ритайте сега". Е хубаво де, ама моят син хабер си няма кои са тия Левски и ЦСКА и какво точно трябва да прави с тая топка. В крайна сметка учителката и тя толкова идея си има, ама не е виновна. Спуснали са и нещо от общината, съответно после заповед на директорката, трябва да се изпълни. И така, това им беше подготовката за великия турнир - половин час свободно движение на електрони на двора и ритане на топка кой на където свари. Пък турнирът почва другата седмица. Единственият резултат според мен е, че ще се изпоритат здраво хлапетата. Добре, че моят не участва в цялата тая клоунада. После ще отчетем дейност - подпомагаме развитието на спорта сред най-малките и бла-бла прочие глупости. А пък реално нищо не са спортували, ама съвсем нищичко.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Antares » Чет Апр 18, 2013 12:43 pm

Анкетата за мен лично също е отчитане на дейност. Разбира се, попълних я, щото все пак това си е гражданска позиция. Видовете спортове бяха глупаво групирани на конкретни спортове, вместо да ги подредят по категории. Липсваха някои спортове, които практикувам/бих искал да практикувам.

Но все пак - смятам, че е по-добре от нищо. Най-малкото ще имат информация за статистиката, и ако някой ден някой реши да направи нещо - може тази информация да му е полезна. Не да откриват с изненада, че хората карат колело...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот doodko » Пет Апр 19, 2013 9:27 am

Дайте малко по-позитивно, бе хора!!! Все едно гледам предаването "Милион и една критики". "Ем боли, ем сърби", хем няма смисъл, хем я попълвате... :rofl:
Да, могат да се намерят 2 милиона кусура и да, съставена е доста непрофесионално и да, може би едни пари са "предвидени" и т.н. Обаче няма как нещо да се случи, когато още в самото му начало се срутва от скептицизъм и оплюване. :dontknow:
Ами ако се попълни доброжелателно (!) от много хора? Ами ако има някой съвестен служител там, който вземе да обработи данните и се видят приоритетите и нагласите на хората? Ами ако това послужи като основа за нещо "по-сериозно"?
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот 4getcredo » Пет Апр 19, 2013 10:29 am

doodko написа:Ами ако се попълни доброжелателно (!) от много хора? Ами ако има някой съвестен служител там, който вземе да обработи данните и се видят приоритетите и нагласите на хората? Ами ако това послужи като основа за нещо "по-сериозно"?

Аз никъде не видях оплюване, а здравословен скептицизъм. И пак ще допълня, че колкото и да е съвестен и добронамерен служителя/министъра/чистачката, при така несериозно измислена анкета няма как да правиш сериозна политика. Каквито и усилия и добра воля да вложиш. Те просто ще изтекат, както и парите... без особен ефект. Сериозно проучване на нагласите и желанията не се прави с въпрос "ти какво желаеш".
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот hop » Съб Апр 20, 2013 4:14 am

Що за въпроси - колко училища трябвало да има и достатъчно ли пари се дават за физ. възпитание и спорт?!!! Аз за пръв път чувам, че имало и спортни училища, честно. Сигурно не съм добре информиран, но то явно си има причина... За училища говоря, не за НСА. Средни. Та... според мен не трябва да има нито едно! Ще попитате защо - защото ролята на училището е да формира ценностна система - кое е добро и кое е лошо, да научи децата КАК да учат, да им даде обща представа и обща култура за съвременния свят. Колко от нас са спортували/спортуват по физическо в училище? А колко са пушили/пили/яли/еб*ли и всичко на -ли без "спортува-ли"? В тия часове, каквото е налято в главата през предишните, всичко се излива в канала на училищното игрище. Едни хора седят назначени, нехаят, пият и пушат с учениците, ама били завършили ВИФ, ама били учители по физическо. И получават заплати и пенсии. Да не подхващам момичетата, че те колкото пъти в месеца имат физическо, толкова пъти са "неразположени". И ми ходят с дънките и прашките, щото с анцуга било "селско". Ама му викат "анцуНг"... Физическо възпитание се формира в началните училища и у дома. Когато на едно дете създадеш навик и го приучиш ТО да изпитва необходимост да спортува, да тренира, то и като тийн, и като зрял човек, ще търси и ще намери начин да спортува активно. Когато родителите са простаци, какво може да се очаква от детето им? Когато майката-простачка друго, освен мола, не знае, къде ще се научи детето й да ходи - на спорт или на "шопинг"? Когато бащата-простак пуши и пие по единица от всяко на ден, на какво възпитава децата си - на спорт ли? Когато пишеш на детето си бележки за часа по спорт, щото го мързи да диша, на какво го учиш - на спорт ли? Абе, хора, вие знаете ли, че на моите познати от училище, университет, квартал и прочее, уж образовани, интелигентни хора, като им кажа, че някъде съм карал, или съм ходил на планина, или съм ходил на палатка, или на плуване, или да тичам, или НЕЩО РАЗЛИЧНО да правя, ВСИЧКИ рипат два метра от земята в невиждано учудване и ВИНАГИ с пренебрежителното "абе ти си ненормален, как може да правиш такива неща". И веднага темата се обръща на това кога ще се ходи в мола, в кафето, в чалгарщините, в бардаците....
СТИГА ПАРИ ЗА ХРАНТУТНИЦИ!!! В тая мизерна държавица не трябват повече пари нито за образование, нито за спорт. Трябва КАЧЕСТВО. КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ И НАЙ-ВЕЧЕ - КАЧЕСТВЕНО ВЪЗПИТАНИЕ. Дето кряска оная алтавата статистичка от Великотърновския - на всяко село - университет, на всеки селянин с пари - диплома по право. Стига вече! Имаме хиляда университета, имаме ли кадри? Ами дайте сега да отворим и хиляда училища по спорт - ще имаме ли по-добри спортисти? Ще дадат сега четирдесет милиона за "справяне с бедността" - ще намалеят ли бедните или ще се увеличат? Ами да дадем още 40 милиона за спорта - ще спортува ли българинът повече? Тая въртележка,дето все в нея ни въртят, е безумна и на мен взе да ми прикипява... Спортът преди всичко е ВЪЗПИТАНИЕ. Когато хората започнат да ВЪЗПИТАВАТ децата си, и когато техните деца възпитат своите, тогава ще се спортува повече. А не когато Станишев, Костов, Борисов, Първанов, Стойчев и бог знае кой още, дадат едни пари на едни хора и отворят едни училища.

Впрочем, покрай двама мои, тогава приятели, днес просто познати от детството, имам поглед върху два спортни клуба - по футбол и по хокей. И двата клуба са на големите клубни имена, които всички знаем. Не ми се навлиза в подробности, но и на двете места става въпрос ЕДИНСТВЕНО И САМО за далавери, препиране на пари, безочливи, най-долни и нагли, постоянни и неспирни кражби на държавни пари и субсидии, прикрити с проекти и проектченца, с цел нови кражби и измами и още субсидии. Само един показателен случай от съвсем скоро. Предлагаха ми от едното място "обща работа, бе - ще превеждаш от време на време документи, ще организираш разни срещи, ей такива неща - абе, каквото трябва. Ще взимаш хубави пари - от 1800 лева нагоре. Нали знаеш, че имаме човек." Ами утре като ти се махне човека и ме изритат - какво ще съм научил, какъв опит ще имам, какво ще мога да правя повече от сега? Само далавери ли? Защото сега съм млад и пей сърце, ама утре? Какво ще правя? "Абе ти не се притеснявай! Той тоя нашият човек е един и същ вече двайсет години!". Естествено, отказах. И съм безработен. И карам на баща ми 20-годишната (точно) кола. Когато имам пари, т.е. рядко. А господинът само в София прави по 100 км на нощ по чалготеките и кафетата, и през три години си купуват чисто нова, скъпарска кола. И не е работил един ден през живота си. А преди години, преди да започне да "развива" спорта, баща му беше колега на моя. Сега "развива спорт" и, дето се вика, къде съм аз, къде сте вий. Когато не всички, а ВСЕКИ (щото всички = колективна отговорност = никой) започне да се противопоставя на и да отхвърля ежедневните безумия, с които се сблъсква, сиреч, когато всеки стане ВЪЗПИТАН и ОБРАЗОВАН, ето тогава ще има масов и професионален спорт в България. Засега огромните финансови ресурси (повярвайте ми, ПО-ОГРОМНИ СА, отколкото си представяте), които се отделят за спорт, са пари, дадени залудо. На боклука изхвърлени.

П.п. Таня, голямо евала за хубавия и точен пример! Право в десетката.
Последна промяна hop на Съб Апр 20, 2013 4:49 am, променена общо 2 пъти
hop

Рейтинг: 1325

Мнениеот xcrider » Сря Май 15, 2013 11:14 pm

xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот hop » Чет Май 16, 2013 3:03 am

Олеееее, аз като попълвах анкетата, поне си мислех, че е толкова некадърна, защото от министерството са я правили. Сега се оказа, че пак нашият човек от Импауър Сълюшънс се е нагушил с обществена поръчка. ОМГ
hop

Рейтинг: 1325

Мнениеот Yavkata » Чет Май 16, 2013 4:39 am

Събраните данни за прилично разработени и представени. На базата на резултатите от тази анкета мога да си направя извода, че сме едно доста спортуващо общество, въпреки почти мизерните условия за това. Единствения въпрос който някак си се оформя в главата ми е, къде точно са попаднали на тази анкета около 10 000 души,които са я попълвали? Щото май се оказва така , че от интернет проучването се установява почти 100% използване на интернет от населението.
Аватар
Yavkata

Мнениеот moridinbg » Чет Май 16, 2013 4:48 am

Е, все пак анкетата беше партизански разпространена из различни форуми, най-вече включително спортни + фейсбук. Аз, например, разбрах от екстремно-скиорския форум - БАССЕС и разпространих из доста познати, като разбира се наблегнах на по-спортно ориентираните, защото те по- биха се занимавали с подобна анкета. Така че анкетата според мен е не представителна извадка от обществото, а от спортно-заинтересованите най-вече.
Аватар
moridinbg

Назад към Общ форум