Байк за Чепън 2013

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Байк за Чепън 2013

Мнениеот boriss13 » Чет Апр 25, 2013 7:09 pm

Ееее, що не те видях???
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Рейтинг: 2000

Мнениеот mixi » Пет Апр 26, 2013 7:50 am

:offtopic: Щотоооо си бил съсредоточен в трасето на полянката :) :) :)
В събота пред Народния :)
LET IT SNOW!
mixi

Рейтинг: 1265

Мнениеот 4getcredo » Сря Май 08, 2013 11:44 am

Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот LIL » Чет Май 09, 2013 3:50 pm

Автора на обзора трябва да ме светне как точно да заемам достатъчно агресивна стойка за пред обектива му, без в същото време да изглежда позьорски и като за скоростен рекорд!!! Че от коментарите под снимките излиза, че надолу съм го давал яваш-яваш разбиш ли.
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот 4getcredo » Чет Май 09, 2013 4:54 pm

LIL написа:Автора на обзора трябва да ме светне как точно да заемам достатъчно агресивна стойка за пред обектива му, без в същото време да изглежда позьорски и като за скоростен рекорд!!! Че от коментарите под снимките излиза, че надолу съм го давал яваш-яваш разбиш ли.

Надали авторът ще те светне, но аз мога да ти кажа да не взимаш прекалено насериозно нито написаното, нито себе си и начина, по който изглеждаш в ликра ;) :D Забавлението е преди всичко.
Изобщо, мили състезатели, хубаво е да гледате на напъните си (без да ги омаловажавам) и с малкинко ирония или дистанция - нещо, което този репортаж демонстрира чудесно без да е обиден (според мен).
Аватар
4getcredo

Мнениеот RastaWarrioR » Чет Май 09, 2013 8:13 pm

LIL написа:Автора на обзора трябва да ме светне как точно да заемам достатъчно агресивна стойка за пред обектива му, без в същото време да изглежда позьорски и като за скоростен рекорд!!! Че от коментарите под снимките излиза, че надолу съм го давал яваш-яваш разбиш ли.

Само аз знам как мина покрай мен на спускането :D но не помня да съм те виждал по пътя нагоре :eyebrow:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот LIL » Пет Май 10, 2013 12:31 pm

Абе, там бях преди приятелски да ме вкараш в ''правия'' път :D Явно това е нова състезателна тактика :nuts:
Аватар
LIL

Мнениеот AgentOrange » Пет Май 10, 2013 1:11 pm

Ами, лесно е... Нали знаеш жълтите предупредителни лепенки на спирачните лостчета... Ако си се зачитал, пише следното: "Внимание! При натискане на спирачката скоростта намалява!". Та, рецептата мисля, че е ясна :D

Ако трябва да сме сериозни няма какво да се правим на ощипани - в глобалната схема на нещата има дисциплини, в които понятията "скорост" и "агресия" са на съвсем друго ниво... Хората в ликра, които не карат яваш-яваш по тези общи стандарти смея да твърдя, че са единици, особено в България...
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот LIL » Пет Май 10, 2013 1:23 pm

Уау!!! Тръпки ме побиха :D Ти явно си от тия железните и агресивни мъжаги, облечени от глава до пети в броня , които карат само надолу...респект меееен :D
Аватар
LIL

Мнениеот LIL » Пет Май 10, 2013 1:52 pm

Очаквам следващото състезание по DH примерно, да бъде коментирано от шосейкаджия! Сигурно ще звучи горе долу така;

Момчетата смело се спускат надолу, облечени в екипировка достатъчна да се изстреля човек в космоса. Един състезател се затрудни леко с бабунката, която му се изпречи и леко се задъха защото се наложи да направи няколко оборота с педалите но това можеше да се очаква от 25килограмово колело с натопорчена за спускане геометрия.
:peace:
Аватар
LIL

Мнениеот ufff93 » Съб Май 11, 2013 10:05 pm

LIL написа:Очаквам следващото състезание по DH примерно, да бъде коментирано от шосейкаджия! Сигурно ще звучи горе долу така;

Момчетата смело се спускат надолу, облечени в екипировка достатъчна да се изстреля човек в космоса. Един състезател се затрудни леко с бабунката, която му се изпречи и леко се задъха защото се наложи да направи няколко оборота с педалите но това можеше да се очаква от 25килограмово колело с натопорчена за спускане геометрия.

Повярвай ми, аз карам и хц и се спускам. Спускането не хич толкова лесно, за колкото го смяташ. За да се представиш добре на такова състезание трябва да си доста издръжлив, за да въртиш на всеки по-равен, а и да успееш да удържиш кормилото до финала. Смятам, че не си виждал някоя пътека за спускане, за да говориш така. :idea:
ИЗКАМ ВЕЛОСИПЕД за ДолнХилл
Аватар
ufff93

Рейтинг: 1143

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Май 11, 2013 11:23 pm

Момчета, темата ХС vs DH не е за тук.
И все пак, знаем за сериозността на дисциплината спускане, та нали тва е полувината от нашата дисциплина :D
и не казвай пак за пътеките - несравнимо е (200/200 ход срещу 100/0) с нашите колела DHто се практикува друго яче.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот ufff93 » Съб Май 11, 2013 11:47 pm

Да несравнимо е и точно за това имам 2 велосипеда, но с хцто съм сигурен, че мога да спусна 90% процента от пътеките за спускане, но ще е дооста по-бавно и изморяващо а и няма да изпитам никакво удоволствие + мога да го счупя.
ИЗКАМ ВЕЛОСИПЕД за ДолнХилл
Аватар
ufff93

Рейтинг: 1143

Мнениеот LIL » Пон Май 13, 2013 12:02 pm

ufff93 написа:
LIL написа:Очаквам следващото състезание по DH примерно, да бъде коментирано от шосейкаджия! Сигурно ще звучи горе долу така;

Повярвай ми, аз карам и хц и се спускам. Спускането не хич толкова лесно, за колкото го смяташ. За да се представиш добре на такова състезание трябва да си доста издръжлив, за да въртиш на всеки по-равен, а и да успееш да удържиш кормилото до финала. Смятам, че не си виждал някоя пътека за спускане, за да говориш така. :idea:

Така си е...къде съм виждал пътеки и аз :D

Абе хора- Кой и къде видя да омаловажавам спускане или, който и да е стил!? Аз ако имах излишни пари щях да имам и карбонова шосейка, и някоя хубава мекица, харесва ми да карам всичко и навсякъде, харесва ми да карам и надолу и нагоре и настрани и никога не съм разбирал това малоумно делене на шосейки и нам си кви! Подразни ме това, че човек, който явно не му допада много ХЦ, то и смята хората, които го практикуват за баирбудали с нежни колелца и гейски трика е написал някакъв ироничен очерк, който уж трябва да е забавен но мен не ми прозвуча така още повече след последващите коментари на автора. Сигурен съм, че не е искал да обиди никой но просто от написаното и коментарите си личи истинското му отношение към нашата дисциплина. Щом за автора само спускането е достатъчно мъжкарска дисциплина, нека си я коментира само нея, затова и се пошегувах, че си представям как някой представител на шосейките...които както знаем най недолюбват рицарите :D би коментирал тяхно състезание :peace:
Прекалено много внимание отделихме на това та аз спирам дотук, мисля вече достатъчно ясно обясних какво провокира недоволството ми :deal:

Айде със здраве,
Аватар
LIL

Мнениеот AgentOrange » Пон Май 13, 2013 2:42 pm

LIL написа:Очаквам следващото състезание по DH примерно, да бъде коментирано от шосейкаджия!

Хм, това въобще не е лоша идея... :eyebrow:
Аватар
AgentOrange

Мнениеот kibikoff » Пон Май 13, 2013 2:58 pm

AgentOrange написа:
LIL написа:Очаквам следващото състезание по DH примерно, да бъде коментирано от шосейкаджия!

Хм, това въобще не е лоша идея... :eyebrow:

... примерно Тъпото копеле .... :deal:
:wavey: :magnify:
kibikoff

Мнениеот AgentOrange » Пон Май 13, 2013 3:03 pm

А относно делението на дисциплини - това е безумно, спри се. За мен всеки вид каране е як сам по себе си, ако имах времето и парите щях да имам поне 5 тотално различни велосипеда и щях да си ги карам всичките с огромен кеф, без да ме интересува кое колко "мъжкарско" е... Ако съм ти засегнал егото по някакъв начин със статията - ще прощаваш. Но от време на време е хубаво да поглеждаме малко по-отстрани на нещата и да не се взимаме толкова на сериозно... И без това в тоя спорт свестни нЕма - крос-китаристите се обличат като балерини, спускачите тайно си мечтаят да бъдат мотокросисти, фрирайдърите копаят скокове в Южния и си мислят, че ще ги снимат в NWD 24, а пък дърт джъмпърите завиждат на хиксърите, щото са им по-благи пиченцата... ;) Всъщност, знаеш, че се шегувам... нали?

Живи и здрави!
Аватар
AgentOrange

Мнениеот 4getcredo » Пон Май 13, 2013 3:18 pm

Агента не знам дали е запознат с творчеството на Тъпото Копеле, но номинацията на kibikoff е брилянтна. :clap:
Аватар
4getcredo

Мнениеот LIL » Пон Май 13, 2013 3:32 pm

AgentOrange написа:...Всъщност, знаеш, че се шегувам... нали?
...

...Това за екипировката и космоса мисля е от творчеството на тъпото копеле тааа...неслучайно съм го споменал :D
Аватар
LIL

Мнениеот AgentOrange » Пон Май 13, 2013 6:38 pm

4getcredo написа:Агента не знам дали е запознат с творчеството на Тъпото Копеле, но номинацията на kibikoff е брилянтна. :clap:

Май не съм, ама с този никнейм/титла звучи доста обещаващо... :rofl:
Аватар
AgentOrange

Мнениеот Rayko » Пон Май 13, 2013 8:06 pm

Агенте, можеш да започнеш с това: viewtopic.php?p=849603#p849603
Аз отдавна съм убеден, че Тъпото Копеле заслужава някаква литературна награда за цялостно творчество и колоездачна награда за особен принос в популяризирането на двуколесния спорт по един особен, тъпокопелски начин, който първоначално те кара да се чувстваш инвалид, ако не можеш да поддържаш 32 км/ч средна за 100км дистанция и минимум 1000 ВАМ, впоследствие, ако не искаш да се примириш със статута си на инвалид, започваш да се бориш. В един по-късен момент забелязваш, че вдъхновен от Тъпото Копеле си достигнал до завидна за възрастта на Чиче с клинче форма.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Май 13, 2013 10:28 pm

:offtopic: Писна ми от Чичета с клинчета. Гледаш ги едни такива никакви, пък тренират като за състезание в деня на страшния съд. И к'во става накрая, няк'ъв дъртак пак ме отупа с 30 минути разлика. Всеки Дърт'Анян да си знае битката, оставете ни да пърхаме!!

:D

п.с. Не си мисли, че ще ме минеш!
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Предишна

Назад към Състезания