В рамките на един час:
• 12-13 годишен видя как светва червено на велосветофара на Надлез Надежда (посока центъра), но не спря и зави пред потеглящите в този момент коли.
• Майка с дете на 6-7 години (двамата с колела) пресече на зелено първата част (посока Надежда) на втората част обаче си светеше червено. Детето почна да вика по майка си "Червено е" а тя "Продължавай". Детето пак извика "Мамо, червено е", а тя "продължавай и не се обяснявай". На тъпата пача ѝ беше повече от ясно че е червено, но нали трябва да научи детето си на "правилното".
Когато ѝ направих за бележка за това последва гневен изблик и "Искаш ли да паднеш от колелото" (понеже си чаках да светне зелено и явно това бе много дразнещо).
• Кръговото на сточна гара - спирам, защото светна червено, но колоездача зад мен изобщо не намали. За малко да ме бутне в целта си да премине на червено.
• Улица Козлодуй в кръстовището с Мария Луиза - има велоалея и велосветофар - това обаче не пречи да се минава на червено на него - двама колоездачи.
• Отново светофара на надлез Надежда - двама преминаха на червено.
• Тръгвам да пресичам при светнало зелено - щеше да ме удари колоездач, движещ се по платното за колите и преминаващ не червено.
Излиза, че дори да се опиташ да обясниш на някой какво и защо не се прави - ще вземеш да си изядеш шамарите. После обяснявай че жената те е нападнала, пък недай си вземеш да се защитиш от тази пача, вземе се нарани и те съдят че ти си я нападнал.

Е - трябва да призная, че от 4-те забележки едната беше чута и даже ми бе благодарено за това - но при съотношение 3:1 някак е тъпичко.

Това всичкото е за 40 минути разходка посока центъра.
И после "ама защо колите ни освиркват", защо има инциденти, защо това и защо онова.
Не заслужаваме.

А такива като онази пача, дето учи детето си да пресича на червено, въпреки че то не желае и прозвуча все едно ще му бие шамар ако откаже - ами да умират в инвалиден стол и лайната си, след като са пострадали в по-груба версия на инцидент като този: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... o_I#t=768s
Естествено - всяко стадо си има мърша, но някак изглежда мършата в нашето да е в пъти повече от тази, срещу която се оплакваме най-често.