Пълно със слабоумни колоездачи. :)

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Пълно със слабоумни колоездачи. :)

Мнениеот Alpina » Съб Апр 27, 2013 5:59 pm

За пореден път

В рамките на един час:

• 12-13 годишен видя как светва червено на велосветофара на Надлез Надежда (посока центъра), но не спря и зави пред потеглящите в този момент коли.
• Майка с дете на 6-7 години (двамата с колела) пресече на зелено първата част (посока Надежда) на втората част обаче си светеше червено. Детето почна да вика по майка си "Червено е" а тя "Продължавай". Детето пак извика "Мамо, червено е", а тя "продължавай и не се обяснявай". На тъпата пача ѝ беше повече от ясно че е червено, но нали трябва да научи детето си на "правилното".
Когато ѝ направих за бележка за това последва гневен изблик и "Искаш ли да паднеш от колелото" (понеже си чаках да светне зелено и явно това бе много дразнещо).
• Кръговото на сточна гара - спирам, защото светна червено, но колоездача зад мен изобщо не намали. За малко да ме бутне в целта си да премине на червено.
• Улица Козлодуй в кръстовището с Мария Луиза - има велоалея и велосветофар - това обаче не пречи да се минава на червено на него - двама колоездачи.
• Отново светофара на надлез Надежда - двама преминаха на червено.
• Тръгвам да пресичам при светнало зелено - щеше да ме удари колоездач, движещ се по платното за колите и преминаващ не червено.

Излиза, че дори да се опиташ да обясниш на някой какво и защо не се прави - ще вземеш да си изядеш шамарите. После обяснявай че жената те е нападнала, пък недай си вземеш да се защитиш от тази пача, вземе се нарани и те съдят че ти си я нападнал. :nuts:

Е - трябва да призная, че от 4-те забележки едната беше чута и даже ми бе благодарено за това - но при съотношение 3:1 някак е тъпичко. :)

Това всичкото е за 40 минути разходка посока центъра.

И после "ама защо колите ни освиркват", защо има инциденти, защо това и защо онова.

Не заслужаваме. :)

А такива като онази пача, дето учи детето си да пресича на червено, въпреки че то не желае и прозвуча все едно ще му бие шамар ако откаже - ами да умират в инвалиден стол и лайната си, след като са пострадали в по-груба версия на инцидент като този: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... o_I#t=768s

Естествено - всяко стадо си има мърша, но някак изглежда мършата в нашето да е в пъти повече от тази, срещу която се оплакваме най-често. :beer:

:peace:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Re: Пълно със слабоумни колоездачи. :)

Мнениеот xcII » Съб Апр 27, 2013 6:16 pm

Е добре сега, малоумните да го духат ли? Малко толерантност, не е излишна.. :P Изобщо, за да оцелееш без да полудееш в БГ, требва да си толерантен.. :agree:

ed. преди да кажем 10г., всеки ден исках да застрелям по 10 човека, които се държаха малоумно (на моменти и нагло) докато стигна на работа. Сега, разбирам че те просто толко си могат и не го заслужават :8D:
Последна промяна xcII на Съб Апр 27, 2013 6:24 pm, променена общо 1 път
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Alpina » Съб Апр 27, 2013 6:23 pm

Да - да го духат.
После като някой ги блъсне или се пречукат сами дори ние трябва да им берем грижите.
Хайде като са толкова слабоумни - да си берат сами грижите.

Да, ама не и за това се дразня още повече.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот xcII » Съб Апр 27, 2013 6:25 pm

Адаптация и известбна еманципация, това е решението за мен.. :)

ed.: всъщност, все още не съм толко "еманципиран" към НЕпукизма на участниците в движението в СФ към другите участници в движението -> искам да очистя около 1-2 на месец, но все още не съм изперкал достатъчно.. :blush:
Последна промяна xcII на Съб Апр 27, 2013 6:32 pm, променена общо 1 път
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот Vel0-Mania » Съб Апр 27, 2013 6:29 pm

Явно малкия е по разумен от майка си, щом не е искал да пресича и казва на майка си, че е червено. Ако бях на мястото на малкия, нямаше да пресека, ако ще после да ям големите шамарИ :D
Vel0-Mania

Рейтинг: 1218

Мнениеот Alpina » Съб Апр 27, 2013 6:40 pm

xcII написа:искам да очистя около 1-2 на месец

Е от какъв зор да лежиш някакви примати. :)
Ако си заслужава да се очисти някой - човек трябва да си изгърми билета за дебил като този с ATV-то от парка в Пловдив - такъв си заслужава да му прекъснеш животеца.

Аз просто не искам да гледам разни коментари като тези миналата година, когато "полицай блъсна колоездачка" и тогава даже разни свидетели се появиха да сочат как полицая бил виновен.
Накрая като излезе видеото с това, което се е случило наистина, нещастниците се скриха в мишите си дупки.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот xcII » Съб Апр 27, 2013 6:56 pm

Alpina написа:Ако си заслужава да се очисти някой - човек трябва да си изгърми билета за дебил като този с ATV-то от парка в Пловдив - такъв си заслужава да му прекъснеш животеца.

Да, съгласен. Този с АТВ-ето от Пловдив не е просто малоумник към който да проявяваш каквато и да е толерантност!!! Този е мутродегенирарал Примат, който се чувства безнаказан в страната на .. познай коя.. ама айде да не се отклонявам от темата.

P.S. искрено се надявам този с АТВ-ето да понесе наказание за безумното си поведение. Дано..
Аватар
xcII

Мнениеот idaivan » Съб Апр 27, 2013 7:43 pm

Това е единственото решение :agree: http://www.youtube.com/watch?v=z9pD_UK6vGU
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот xcII » Съб Апр 27, 2013 7:54 pm

idaivan написа:Това е единственото решение :agree: http://www.youtube.com/watch?v=z9pD_UK6vGU

Виагра е другото решение, но двете не ме влекът :agree:
Аватар
xcII

Мнениеот Amidala » Съб Апр 27, 2013 8:23 pm

Слабоумните колоездачи са точно толкова, колкото и шофьорите. Няма кой знае колко голяма разлика - темпераментът, разбиранията и поведението им на пътя е едно и също. Иначе, мога много твърдо да заявя, че колоездачите нямат място по булеварди и улици с натоварено движение.

Иначе това кефи:

последва гневен изблик и "Искаш ли да паднеш от колелото"
Amidala

Рейтинг: 1185

Мнениеот marsa » Съб Апр 27, 2013 9:52 pm

Самодоволният тъпак си е тъпак и се среща на всякакво превозно средство, както и без такова. Не можем да ги променим и няма смисъл да си хабим нервите по тях. Пазим се да не ни насерат и толкоз. По принцип и аз съм върл оптимист и мечтател и много често ми се иска да променя разни фундаментални нередности у хората, с които се сблъсквам, но откакто си намерих няколко бели косъма взех да развивам способност да ме бОли познай кое. Съдба, баце - хората сме различни.

П-с: Като казах "пазим се" се сещам за бай Младен - брутално доказателство, че човек може да е добър въпреки всичко.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот APD » Нед Апр 28, 2013 8:37 am

Amidala написа:Иначе, мога много твърдо да заявя, че колоездачите нямат място по булеварди и улици с натоварено движение.

И що така?
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот Amidala » Нед Апр 28, 2013 10:59 am

Защото създават рискови ситуации. Миналата седмица, като отивах на работа, пред мен едно момче със сравнително хубав на пръв поглед велосипед, с каска, изглеждаше опитен. Движеше се от дясната страна на пътното платно, но като си извъртя главата на ляво, за да види какво идва отзад, не знам дали инстинктивно, случайно, без да иска или какво, но самият велосипед започна да навлиза в лентата, в която се движех аз и за малко да го помета. Да не говорим като започнат да се мъкнат пред теб по тесни улички и да се налага да се мъкнеш и ти с колата заради тях. Разбери ме правилно, тези инциденти, не стават от нищото. Трябват велоалеи.
Amidala

Мнениеот subritual » Нед Апр 28, 2013 11:34 am

Ама разбира се, ще се туткаш след тях с 20-30 км в час по тесните улички.Все пак деца не изкачат измежду паркираните коли.
Аватар
subritual

Мнениеот milestone » Нед Апр 28, 2013 3:03 pm

Amidala написа:Иначе, мога много твърдо да заявя, че колоездачите нямат място по булеварди и улици с натоварено движение.

Amidala написа:Да не говорим като започнат да се мъкнат пред теб по тесни улички и да се налага да се мъкнеш и ти с колата заради тях.

И к'во првиме тия дето не можем да хвърчим в тия случаи?
По-интересно ми е обаче замисля ли се някой шофиращ по тесни улички, че това което му пречи всъщност са паркираните на по няколко реда смачкани ламарини, а не колоездачите и провиращите се на магия пешеходци.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот GOSHO » Нед Апр 28, 2013 3:45 pm

Понеже стана въпрос за надлез Надежда.Малоумна организация на светофарната уредба!!!. Когато идваш по моста от Надежда; светофара за първата отсечка; абсолютно малоумно е поставен перпендикулярно на нея; а не успоредно на велопътеката; както се регулира движението при пешеходци и автомобили.Ако се заплеснеш и логично застанеш успоредно на велоалеята вече гледаш втория светофар за следващата отсечка; когато той светне зелено интуитивно можеш да тръгнеш и автомобилите ще те отнесат;просто защото "твоя светофар" е зад гърбата ти. Абсолютна малоумщина.Отне ми сума време за да разгадая гения на Автора!!!Внимание там!!!
GOSHO

Рейтинг: 1142

Мнениеот Amidala » Нед Апр 28, 2013 5:27 pm

Сега, не се газирайте излишно :D Това, което се опитвам да кажа е, че водачите на МПС трябва да се съобразяват с велосипедистите, но и последните, трябва да проявят разбиране и повишено внимание, когато карат по улици с интензивно движение. Според мен, най-добре да ги избягват. Но за целта трябват велоалеи и т.н. Проблемът е комплексен.
Amidala

Мнениеот APD » Нед Апр 28, 2013 6:06 pm

Я gtfo ... Няколкото маршрута до работата ми минават именно по улици и булеварди с интензивно движение, на които практически няма как да направят велоалеи
APD

Мнениеот Amidala » Нед Апр 28, 2013 7:09 pm

3-4 буквените вулгарни съкращения, съвсем не приличат на един джентълмен и не мисля, че е начина, по който да се аргументираш.
Amidala

Мнениеот Alpina » Нед Апр 28, 2013 9:11 pm

GOSHO, много на място си е сложен - от далече можеш да се съобразиш с това какво показва, спрямо което да вземеш решението да спреш или продължиш.
Също така можеш да видиш от много далеч кога светва зелено например и да съобразиш ще има ли време да преминеш или не - да ускориш, защото ще светне зелено или просто да намалиш от далеч, защото току що е светнало червено.

Има няколко малка разлика между пешеходци и колоездачите, които пропускаш. Скорост на предвиждане и маневреност.
Скоростта на велосипедистите най-вече определя това, кога трябва да разберат за цвета на светофара. ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Нед Апр 28, 2013 9:48 pm

Amidala написа:не мисля, че е начина, по който да се аргументираш.

Tи понеже много основателно се аргументира, като ни изгони от натоварените улици... :wavey:

Законът казва: "може", Amidala казва: "не може". Разбира се, ще послушаме Amidala, тя по ги разбира нещата. :smokin:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот mariko » Нед Апр 28, 2013 9:57 pm

Абе marsa май най-добре е обобщил нещата.
А иначе- от утре почвам да си нося колелото на гръб от Гео Милев до Младост 1, защото само там има вело-алея, по големите улици нямам работа, по малките ще се пречкам, а в рейса не ме пускат :dontknow:
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот Amidala » Нед Апр 28, 2013 10:25 pm

Ей, страшни сте, човек да не каже какво мисли :)
Amidala

Мнениеот APD » Нед Апр 28, 2013 10:45 pm

Amidala написа:3-4 буквените вулгарни съкращения, съвсем не приличат на един джентълмен и не мисля, че е начина, по който да се аргументираш.

Not so fast! Никой не е казал, че съм джентълмен!
APD

Мнениеот PtD » Пон Апр 29, 2013 5:58 am

Amidala написа:Ей, страшни сте, човек да не каже какво мисли :)

Ако ще си казваме мислите на глас - аз пък мисля, че твърде много селяндури изпитват нужда да се возят в коли, вместо да използват алтернативен транспорт. И че тяхното място не е на улицата.

П.П. Между "мога много твърдо да заявя" и "според мен" има доста голяма разлика... :magnify:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот GOSHO » Пон Апр 29, 2013 8:14 pm

Alpina написа:GOSHO, много на място си е сложен - от далече можеш да се съобразиш с това какво показва, спрямо което да вземеш решението да спреш или продължиш.
Също така можеш да видиш от много далеч кога светва зелено например и да съобразиш ще има ли време да преминеш или не - да ускориш, защото ще светне зелено или просто да намалиш от далеч, защото току що е светнало червено.

Има няколко малка разлика между пешеходци и колоездачите, които пропускаш. Скорост на предвиждане и маневреност.
Скоростта на велосипедистите най-вече определя това, кога трябва да разберат за цвета на светофара. ;)

Може би си прав, но за мен чисто интуитивно светофара не е на мястото си......мисля че трябва да е успоредно на движението не перпендикулярно :agree:......настилката няма да я коментирам......скапа се за една година сякаш самосвали минаваха по нея не колелета :dontknow:
GOSHO

Рейтинг: 1142

Мнениеот Antares » Вто Апр 30, 2013 11:36 am

Amidala написа:Слабоумните колоездачи са точно толкова, колкото и шофьорите.
Ами не е баш така. За да вземеш книжка трябва да минеш някакъв изпит, да покажеш някакви минимални познания за правилника. А Сульо & Пульо могат да се качат на колело и без да знаят, без да им дреме - да се шляят както им скимне. По моите наблюдения - малоумните колоездачи са повече от шофьорите. Най-макото, щото индианците с колелетата също допълват статистиката...

Да не говорим за бай Груди от Малко Трътково, дето пил цяла вечер в Голямо Трътково и решил да се прибира по малките часове по основен междуградски път, кьоркитук-пиян, абсолютен Стелт, и с проблеми с уцелването на пътя... И после някой, който го види прекалено късно ще го лежи като човек...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот papinu » Вто Апр 30, 2013 1:06 pm

Antares написа:...абсолютен Стелт, ...

Това е често явление и в София, за съжаление. Правил съм забележка :nono: на колеги, но .... глас в пустиня
В превъзходството ти над другите няма нищо благородно. Истинското благородството се състои в това да превъзхождаш предишния си аз.
Аватар
papinu

Мнениеот rock » Вто Апр 30, 2013 1:13 pm

Малоумните колоездачи са и малоумни шофьори, и малоумни пешеходци. В случая превозното средство не е толкова важно, а колко ти е умствения капацитет. Но по темата - лично аз се нервирам, когато по тясна велоалея се движат успоредно двойка велосипедисти, а на плътното платно - от лявата страна и ми излизат насрещно.
Аватар
rock

Рейтинг: 1303

Следваща

Назад към Общ форум