bobivg написа:Кире, карането с много ниска скорост на натоварен път е толкова опасно колкото и това да кара някой с 200.
bobivg написа:... се опитвай да караш със скоростта на останалите коли дори и тя да надвишава ограниченията . Спазвай само малко по-голяма дистанция.
PtD написа:Oпределено карането с ниска скорост създава предпоставки за ПТП с другите участници.
subritual написа:По-точно, създава предпоставки за предпоставки тъй, като изпреварващият създава ситуациите.
subritual написа: Да съветваш човек да кара по-бързо отколкото може... Иначе за отбиването да, ама на практика едва ли някой го прави.
PtD написа:subritual написа:По-точно, създава предпоставки за предпоставки тъй, като изпреварващият създава ситуациите.
Тъкмо. Но тъй като това е транзитивна релация, може да се каже, че бавно каращият създава ситуациятаsubritual написа: Да съветваш човек да кара по-бързо отколкото може... Иначе за отбиването да, ама на практика едва ли някой го прави.
Е точно този, дето не може да кара бързо е длъжен да отбива и да пропуска. Когато той не спазва закона, принуждава другите да го нарушават. Непряко, но...
HepBeH_XaMcTep написа:Тук идв другия момент - редовно се случва, когато някой си кара с "около ограничението" и зад него се лепне някой сладур, който решава да кара с 20-03-40-50 над огранчението. Кой е виновен тогава?
GOSHO написа:Понеже стана въпрос за надлез Надежда.Малоумна организация на светофарната уредба!!!. Когато идваш по моста от Надежда; светофара за първата отсечка; абсолютно малоумно е поставен перпендикулярно на нея; а не успоредно на велопътеката; както се регулира движението при пешеходци и автомобили.Ако се заплеснеш и логично застанеш успоредно на велоалеята вече гледаш втория светофар за следващата отсечка; когато той светне зелено интуитивно можеш да тръгнеш и автомобилите ще те отнесат;просто защото "твоя светофар" е зад гърбата ти. Абсолютна малоумщина.Отне ми сума време за да разгадая гения на Автора!!!Внимание там!!!
Alpina написа:стига да се загледаш и опиташ да помислиш точно за секунда
Alpina написа::popcorn:![]()
![]()
Коне с капаци...
Да не можеш да разбереш един елементарен светофар...
Дори преди, когато беше залепен да стълба беше ясен, стига да се загледаш и опиташ да помислиш точно за секунда, а сега - когато е отделен на метър и половина в страни и се намира точно над велоалеята - да не можеш да го схванеш си е...
Но да - само доказва че е пълно сЪС...
Alpina написа:Хайде кажете тогава къде е логично да е светофара...
Защото е лесно да казвате "крив е"?
И ще ми кажете ли какво е кривото на единичния светофар на велоалеята на Ломско шосе при кръстовището със Света Петка Търновска...?
Или и той е неразбираем и за това всички минават на червено (не съм видял до момента колоездач, който да спре на червено на това място.
И като смятате че има нещо нередно в него какво - да сте алармирали някъде? Или смятате че е опасен, но ще чакате някой да пострада на него и тогава да почнете да сочите с пръст?
veskoz написа:Велоалеята на Ломско трябва да я забранят със закон... или да сложат светофари на преките.
Amidala написа:Защото създават рискови ситуации. Миналата седмица, като отивах на работа, пред мен едно момче със сравнително хубав на пръв поглед велосипед, с каска, изглеждаше опитен. Движеше се от дясната страна на пътното платно, но като си извъртя главата на ляво, за да види какво идва отзад, не знам дали инстинктивно, случайно, без да иска или какво, но самият велосипед започна да навлиза в лентата, в която се движех аз и за малко да го помета. Да не говорим като започнат да се мъкнат пред теб по тесни улички и да се налага да се мъкнеш и ти с колата заради тях. Разбери ме правилно, тези инциденти, не стават от нищото. Трябват велоалеи.
nuclear написа:Вчера си карам колелото по Патриарха, в посока към Руски Паметник и малко преди светофара на Витошка гледам някакъв чичка си движи в най-дясната лента с ролери (wtf). Задминавам го отляво и като стигнах светофара, тъкмо бях тръгнал да изпреварван отляво една маршрутка, защото я видях че се бави, но светна червено и затова спрях и се престроих зад маршрутката, между нея и тротоара, за да си изчакам зеленото. И след 2 секунди гледам оня с ролерите нещо ръкомаха и вика "Къде караш бе момче" и с "мръсна газ" заобиколи маршрутката отляво и повече не го видях. Всъщност, бях забравил че ролерите не спират толкова бързо като колелото, но пък какъв го търси онзи, при положение че светофарът свети червено.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 387 госта