trans написа:Намерих 18" но опирам в горната тръба и не ми се вижда много комфортно. Нямам никакво отстояние от нея. Пробвах и друго колело с 17 рамка, тя определено ми е точна. Така че при този РАМ май отивам към 16"
trans написа:На всякъде ме разубеждават да взимам 16-ка :\ Много малка била тази рамка. Колко пък да е малка? Колчето на седалката ли ще ми е късо? На едно място ми казват вземи 18-ка точна ще ти е, на друго обратното. Нали трябва да имам някакво отстояние от горната тръба, а не да ми е забита в чатала? Сега заради рамката освен да взема Аполон 17 инча. А ми се щеше да е рам...
bb_king написа:И къде влиза в употреба тази формула,при положение че горната ефективна тръба(всъщност най-важният критерии за размер) е с различна дължина при различните модели рамки?Да не говорим и за различният челен ъгъл....
mariko написа: Нали не мислиш, че рамка предвидена за човек с ръст 1,80m ще има горна тръба с дължина, подходяща за ръцете на някой с ръст 1,60m?
mariko написа:Ами значи 16" не би трябвало да ти е малка (както вече някой беше писал). Аз по тази формула съм за 16,7" рамка, взех си 16" и даже после сменях лапата с по-късичка (точно HT1.3 имам).
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 14 госта