Помощ за избор на велокомпютър

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за избор на велокомпютър

Мнениеот stashummer » Пет Май 03, 2013 11:19 am

Здравейте,ако може някой да ми препоръча велокомпютър ще съм много доволен.Изискванията ми са да е на цена до 30лв. и ми трябват само основни функции.Например максимална и текуща скорост,да мога да засеча изминато разстояние за деня и отделно да има общо изминато разстояние.
stashummer

Рейтинг: 1220

Re: Помощ за избор на велокомпютър

Мнениеот martomarto1 » Пет Май 03, 2013 5:25 pm

Sigma BC506 Sigma BC509 - обаче нямат максимална скорост
Focus Black Forest 4.0 ; Sprint Apolon
martomarto1

Рейтинг: 1185

Мнениеот stashummer » Пет Май 03, 2013 9:59 pm

На мен ми трябва и скоростта :xx(: А какво ще кажете за тези Sigma Sport BC 400 и Ciclomaster CM 2.2 ?
stashummer

Мнениеот petzi » Съб Май 04, 2013 8:50 am

petzi

Мнениеот dafigg » Съб Май 04, 2013 12:03 pm

MapMyRide, освен че можеш да си гледаш после с колко си карал, може да видиш секи километър с каква скорост си го взел. Програмата автоматично ти сумира изминатите километри, освен това после може и точно да си проследиш маршрута в Google Maps и дори да видиш къде си изкачвал и къде си се спускал.

Изображение
Аватар
dafigg

Рейтинг: 1202

Мнениеот hitar_potter » Съб Май 04, 2013 12:53 pm

В кауфланд от тоя понеделник ще има велокомпютър за 10 кинта. Брат ми ми подари такъв миналата година, още работи. Има максимална и средна скорост.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот stashummer » Съб Май 04, 2013 3:51 pm

Цената му е 39лв. НОВ и не искам да рискувам с "втора ръка" за тези пари,въпреки че пише че е запазен.
dafigg написа:MapMyRide, освен че можеш да си гледаш после с колко си карал, може да видиш секи километър с каква скорост си го взел. Програмата автоматично ти сумира изминатите километри, освен това после може и точно да си проследиш маршрута в Google Maps и дори да видиш къде си изкачвал и къде си се спускал.

Изображение

Това приложение само за Андроид ли е,защото няма да ми върши работа.

hitar_potter написа:В кауфланд от тоя понеделник ще има велокомпютър за 10 кинта. Брат ми ми подари такъв миналата година, още работи. Има максимална и средна скорост.

То за 10лв мога да си намеря в града,но искам да излезе по читав.
stashummer

Мнениеот kobso1245 » Съб Май 04, 2013 4:38 pm

dafigg написа:MapMyRide, освен че можеш да си гледаш после с колко си карал, може да видиш секи километър с каква скорост си го взел. Програмата автоматично ти сумира изминатите километри, освен това после може и точно да си проследиш маршрута в Google Maps и дори да видиш къде си изкачвал и къде си се спускал.

Изображение

Един тъп въпрос-къде точно може да се види това(говоря за снимката, която си сложил)?
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот dafigg » Съб Май 04, 2013 5:33 pm

Предполагам, че не е само за андроид, не е трудно сам да погледнеш дали го има за твоята операционна система.

Kobso
Тази специално е от сайта на въпросния app. След като приключишс карането си запазваш маршрута и после може да го разгледаш в сайта. Може и на телефона да видиш графиката, но там си е само графика без тези допалнителни екстри. Не съм гледал дали може и в реално време да проверяваш, но това не ме вълнува особено. Карам си за кеф където има черно, после просто гледам колко км. съм минал и за колко време. Приложението изисква само да си пуснете GPS на телефона и нищо друго.
Аватар
dafigg

Рейтинг: 1202

Мнениеот kobso1245 » Съб Май 04, 2013 5:43 pm

dafigg написа:Предполагам, че не е само за андроид, не е трудно сам да погледнеш дали го има за твоята операционна система.

Kobso
Тази специално е от сайта на въпросния app. След като приключишс карането си запазваш маршрута и после може да го разгледаш в сайта. Може и на телефона да видиш графиката, но там си е само графика без тези допалнителни екстри. Не съм гледал дали може и в реално време да проверяваш, но това не ме вълнува особено. Карам си за кеф където има черно, после просто гледам колко км. съм минал и за колко време. Приложението изисква само да си пуснете GPS на телефона и нищо друго.

Благодаря за бързия отговор, намерих го къде е.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот stashummer » Нед Май 05, 2013 12:21 am

dafigg написа:Предполагам, че не е само за андроид, не е трудно сам да погледнеш дали го има за твоята операционна система.

Да,направих си труда да погледна и хич не беше трудно.Аз затова питах,защото пише че е за Iphone,Android,Blackberry.В крайна сметка ще си взема велокомпютър,те не са много скъпи (поне тези към които съм се насочил :D)
stashummer

Мнениеот bobino » Нед Май 05, 2013 8:43 am

И аз си търся нещо прилично и съм се насочил към този http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 768&page=1
Мисля че отговаря на твоите изисквания!
Each adventure begins with the words, I know a shortcut
Аватар
bobino

Рейтинг: 1270

Мнениеот Vel0-Mania » Нед Май 05, 2013 4:52 pm

Понеже от "Лидл" не можах да си купя, и си мисля, дали да си взема този http://bikescenter.bg/#/product/?menuId=-1&categoryId=-1&subCategoryId=-1&productId=4167&page=1 малко по нататък :)
Vel0-Mania

Рейтинг: 1218

Мнениеот stashummer » Нед Май 05, 2013 5:45 pm

bobino написа:И аз си търся нещо прилично и съм се насочил към този http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 768&page=1

Да,отговаря на изискванията ми,но какво ще рече че датчикът не е включен в комплекта?Нима трябва отделно да се закупи.То велокомпютъра няма какво да отчите ако няма датчик.
stashummer

Мнениеот dorbitan » Нед Май 05, 2013 8:20 pm

stashummer написа:
bobino написа:И аз си търся нещо прилично и съм се насочил към този http://bikescenter.bg/#/product/?menuId ... 768&page=1

Да,отговаря на изискванията ми,но какво ще рече че датчикът не е включен в комплекта?Нима трябва отделно да се закупи.То велокомпютъра няма какво да отчите ако няма датчик.

Ако обърнеш внимание пише, че има опция за каданс с (*). Точно за този датчик става въпрос, че не е включен в комплекта.
dorbitan

Рейтинг: 1190

Мнениеот stashummer » Нед Май 05, 2013 9:06 pm

bobino написа:Ако обърнеш внимание пише, че има опция за каданс с (*). Точно за този датчик става въпрос, че не е включен в комплекта.

Благодаря за отговора,не схванах че става въпрос за датчика за каданс :D
stashummer

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти