Antares написа:Хора, дайте препоръки за клипсови обувки?
В момента съм с едни Диадори, които Хамстера ми даде, които са ми първо малко големи и второ - с доста мека подметка.
Карането ми е... пфф... ХС с елементи на аграрене, обикновено - плахи (пъзльо съм). За съжаление се случва и да побутвам, че напоследък съм качил килограми и свалил форма.
Като цяло ми препоръчаха SIDI Dominator, като доста здрави и надеждни обувки, но цената ми идва повечко. Предпочитам да са с твърда подметка, не туристически (като сегашните). За Шиманските обувки чух доста негативни мнения. Също хубави неща чух и за Diadora All Terrain, но не мога да намеря къде бих могъл да ги пробвам (препочитам да мога да ги пробвам първо, дори и да поръчам от чужбина).
Таааа, ако можете да препоръчате нещо около 200 лева - ще съм благодарен! Също бих се радвал и да препоръчате места, където да пробвам в София. Сидита май гледах в магазина на Vivelo на Йерусалим. Диадори не знам къде биха могли да се видят/пробват, бих се радвал, ако някой сподели.
Благодаря предварително!
Antares написа:Статията на Админа я четох, но неговия модел беше с gore-tex мембрана, което за мен е огромен плюс.
chill написа:Някой кара ли с FIve Ten Impact Low, да сподели впечатления.
Antares написа:Водоустойчивост?
Antares написа: За Шиманските обувки чух доста негативни мнения.
rarekin написа:Antares написа:Водоустойчивост?
Моите впечатления от Gore-Tex-а при обувките (особено такива, каквито търсиш) е, че, в повечето случаи, ефекта е точно обратния на търсения.
С други думи, крака ти няма да се мокри отвън, а отвътре.![]()
И това отвътре ще е много по-често от единичните случаи, когато обувката ще те спаси от намокряне отвън.
Antares написа:@PtD въпрос на вкус. Не виждам смисъл да го водим спора платформи vs автомати И в тази тема.
Antares написа:@PtD въпрос на вкус. Не виждам смисъл да го водим спора платформи vs автомати И в тази тема.
chill написа:Търся си обувки хем за платформени педали, хем за пешеходен туризъм и бутане
mariko написа:...Искам да сложа по-хубави педали с пинове- напр. http://store.trueriders.bg/magnezievi-p ... -b087.html, но ми казаха, че пиновете увреждат подметките, а не бих искала да съсипя Ласпортивата.
...
pascoff написа:Може ли да обясниш по-подробно в какво се изразява това намокране от вътре, при какви условия и дали зависи от спецификата на човека, който носи обувките. Питам, защото моите впечатления са точно обратни на твоите
Antares написа:@rarekin, откакто обух Asolo-вски туристически обувки с gore-tex мембрана се родих! Нямам проблеми с изпотяването и спарване, дори и през лятото, въпреки, че са трисезонни. Така че аз съм позитивно настроен към gore-tex-овата мембрана.
Е, зависи от подметките. Аз в града ползвам едни туристически с Vibram и не виждам скъсвания. Не мисля и че са износени повече от нормалното за 3-годишни обувки.mariko написа:Искам да сложа по-хубави педали с пинове- напр. http://store.trueriders.bg/magnezievi-p ... -b087.html, но ми казаха, че пиновете увреждат подметките, а не бих искала да съсипя Ласпортивата.
unsigner написа:@PtD, ти тия огромните FiveTen ежедневно в града носиш ли ги и как издържат?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 360 госта