- 100_8432.JPG (193.88 KiB) Прегледано 3427 пъти
Здравейте, колеги!
Искам да Ви се похваля с новата си придобивка. Преди няколко дни, обяснявах на приятел как искам да си купя колело, с което да си ходя на работа, а през почивните дни на леки разходки по парковете и т.н. И се започна той: "Аааа ти да не си луд?", "Ще караш 1 месец и ще ти писне" и т.н. после, сред поредната бира, моят приятел ми каза, че имал хубаво колело, което от години му седяло на тавана и му било писнало да го прескача, щял да ми го подари. Не взех на сериозно думите му, предвид бирата която бяхме изпили. На другата сутрин ми звънна телефона. Беше аверчето от вечерта. Вдигнах а той изсумтя нещо от рода на: Много ще е нагло, да ти докарам колелото до вас, а ти да не слезеш да си го прибереш..../е тук се почувствах, като ударен с мокър парцал/... И така от вчера съм горд собственик на това колело.
Молбата ми е ако може да ми кажете, какво са ми подарили и дали ще става за целите които искам :-D? Аз нямам никаква представа от велосипеди, не разбирам нищичко. Това което знам, за това колело е следното:
1. То е червено и жълто :-D
2. Изглежда, като космически кораб в сравнение със старият ми Школник или Балканче
3. Авера, ми сподели че е купил велосипеда със същите намерения /т.е. разходки и да ходи на работа/ Купил го е преди....около 12-13 години. от МЕТРО и тогава е било най-скъпото в магазина /около 600 лв/. От тогава го е карал няколко месеца /като ново/ и после по 1-2 седмици лятото /!!!!????? /това ме изненада много/.
П.С. След като ми го даде, веднага напомпах гумите и направих един тигел :-D. Това което ми направи впечатление, е че самото колело е някак си тежко, тромаво. Вечерта това впечатление се затвърди, покарах подобно колело на друг приятел, вървеше много по-добре.
Спирачките са само за украса, просто ги няма никакви, но предполагам, че мога да ги регулирам и да се оправят.
При смяна на скорости, е нещо страшно :-D Това което имам предвид е че скоростите просто не влизат хубаво, за да качиш или свалиш на някой зъбец, трябва на моменти да задържаш превключвача, на някви положения /дано ме разбрахте/
След като приключих краткото си кръгче, поради внезапно спаднала задна гума /не спукана, просто още като я помпахме видях че едва, едва изпуска от вентила, но все пак мерака надделя в мен/ приятелят ми сподели, че през малкото време което е карал колелото, при скок от тротоар, му се е счупила вилката. /Заради това мразел колелото, едва не се пребил/ и после я заварил. Наставил някаква тръба и побългарил вилката. Та ме предупреди да внимавам, да не се пребия и аз.
Надявам се да не съм бил досаден с изчерпателната ми история :-D
Пожелавам Ви приятна вечер!