Да ви се похваля /нов велосипед, нов член във форума/

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Да ви се похваля /нов велосипед, нов член във форума/

Мнениеот TAIF » Пон Мар 18, 2013 10:27 pm

100_8432.JPG
100_8432.JPG (193.88 KiB) Прегледано 3428 пъти
Здравейте, колеги!
Искам да Ви се похваля с новата си придобивка. Преди няколко дни, обяснявах на приятел как искам да си купя колело, с което да си ходя на работа, а през почивните дни на леки разходки по парковете и т.н. И се започна той: "Аааа ти да не си луд?", "Ще караш 1 месец и ще ти писне" и т.н. после, сред поредната бира, моят приятел ми каза, че имал хубаво колело, което от години му седяло на тавана и му било писнало да го прескача, щял да ми го подари. Не взех на сериозно думите му, предвид бирата която бяхме изпили. На другата сутрин ми звънна телефона. Беше аверчето от вечерта. Вдигнах а той изсумтя нещо от рода на: Много ще е нагло, да ти докарам колелото до вас, а ти да не слезеш да си го прибереш..../е тук се почувствах, като ударен с мокър парцал/... И така от вчера съм горд собственик на това колело.
Молбата ми е ако може да ми кажете, какво са ми подарили и дали ще става за целите които искам :-D? Аз нямам никаква представа от велосипеди, не разбирам нищичко. Това което знам, за това колело е следното:
1. То е червено и жълто :-D
2. Изглежда, като космически кораб в сравнение със старият ми Школник или Балканче
3. Авера, ми сподели че е купил велосипеда със същите намерения /т.е. разходки и да ходи на работа/ Купил го е преди....около 12-13 години. от МЕТРО и тогава е било най-скъпото в магазина /около 600 лв/. От тогава го е карал няколко месеца /като ново/ и после по 1-2 седмици лятото /!!!!????? /това ме изненада много/.

П.С. След като ми го даде, веднага напомпах гумите и направих един тигел :-D. Това което ми направи впечатление, е че самото колело е някак си тежко, тромаво. Вечерта това впечатление се затвърди, покарах подобно колело на друг приятел, вървеше много по-добре.
Спирачките са само за украса, просто ги няма никакви, но предполагам, че мога да ги регулирам и да се оправят.
При смяна на скорости, е нещо страшно :-D Това което имам предвид е че скоростите просто не влизат хубаво, за да качиш или свалиш на някой зъбец, трябва на моменти да задържаш превключвача, на някви положения /дано ме разбрахте/
След като приключих краткото си кръгче, поради внезапно спаднала задна гума /не спукана, просто още като я помпахме видях че едва, едва изпуска от вентила, но все пак мерака надделя в мен/ приятелят ми сподели, че през малкото време което е карал колелото, при скок от тротоар, му се е счупила вилката. /Заради това мразел колелото, едва не се пребил/ и после я заварил. Наставил някаква тръба и побългарил вилката. Та ме предупреди да внимавам, да не се пребия и аз.

Надявам се да не съм бил досаден с изчерпателната ми история :-D
Пожелавам Ви приятна вечер!
Прикачени файлове
100_8441.JPG
100_8441.JPG (301.73 KiB) Прегледано 741 пъти
100_8444.JPG
100_8444.JPG (220.66 KiB) Прегледано 3434 пъти
100_8443.JPG
100_8443.JPG (221.25 KiB) Прегледано 3424 пъти
100_8439.JPG
100_8439.JPG (249.06 KiB) Прегледано 716 пъти
100_8437.JPG
100_8437.JPG (195.17 KiB) Прегледано 3437 пъти
100_8435.JPG
100_8435.JPG (144.37 KiB) Прегледано 3432 пъти
100_8434.JPG
100_8434.JPG (189.67 KiB) Прегледано 3436 пъти
TAIF

Рейтинг: 1205

Re: Да ви се похваля /нов велосипед, нов член във форума/

Мнениеот marsa » Пон Мар 18, 2013 10:57 pm

Накратко: колелото трудно ще ти послужи за нещо различно от разходка в квартала или парка (ако е наблизо). Вероятно може горе-долу да се постигне непретенциозно функционално състояние на спирачките и скоростите, но без никакво напрежение в повече. Подобни колелета имат куп недостатъци, с които би се сблъскал в опита си да изминеш няколко километра в градска среда (особено по-натоварена).

Ако си много навит, според мен може в някой сервиз да го обслужат "отгоре-отгоре" в рамките на 15-20 лева, по-голяма инвестиция не си струва в никакъв случай! Още повече че колелото може да е и опасно, заради неизвестната модификация на вилката, която споменаваш.

Ако си сравнително висок, най-вероятно ти е и малко като размер!
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Yavkata » Вто Мар 19, 2013 5:41 am

Добре дошъл. Велоергометъра който са ти подарили не е толкова лош. Има функции "Тежко", "Много тежко" и "По-баир с ремарке". Производителят е сложил търкала вместо стойка за да може по-лесно да бъде добутан до къщата на приятел. Това е великолепно средство за тренировка на нервите и каляване на волята. Добро е за придвижване до работа (ако живееш на до два километра от месторабота). За парка според мен е твърде екстремно. Сигурен съм, че ако издържиш да се придвижваш с него (макар и да не е предназначен за това) ще развиеш страхотни качества.
"1. То е червено и жълто :-D - Това е така, несъмнено!Има и малко черничко и сребристо.
2. Изглежда, като космически кораб в сравнение със старият ми Школник или Балканче- Да, изглежда.
3. Авера, ми сподели че е купил велосипеда със същите намерения /т.е. разходки и да ходи на работа/ Купил го е преди....около 12-13 години. от МЕТРО и тогава е било най-скъпото в магазина /около 600 лв/. От тогава го е карал няколко месеца /като ново/ и после по 1-2 седмици лятото /!!!!????? /това ме изненада много/.-А мен хич не ме изненадва. Защо ли?"
Всъщност най -вероятно подобен тип велосипеди са разработени и пуснати на пазара от автомобилната индустрия, с цел да откажат хората от колоезденето.
Все пак хубавото е, че тръгваш от малко под най-ниското ниво на велосипедите, и ако си на истина изпълнен с желание за каране, може да вървиш само нагоре като развитие в това отношение. Искрено се надявам в скоро време да започнеш да пишеш и в други теми, например "Какъв велосипед да си взема" а след време да питаш за Маршрути и мероприятия. Моля приеми горенаписаното от мен , по -скоро като закачка , отколкото като някакво заяждане или подигравка. :agree:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот TAIF » Вто Мар 19, 2013 8:27 am

Благодаря Ви колеги. :beer:
:rofl: Какво да ви кажа, все си мислех, че ще става за нещо, ама като го погледне някой дето малко повечко разбира и .....катастрофа. Засега ще се опитам да го постегна, да покарам малко /дано това, че е зле за каране не ме откаже/ и след няколко месеца, евентуално да взема нещо по-добро.
Колега Yavkata, не мога да приема истината, за заяждане или обида :beer: затова се обърнах към вас.
Колега marsa, не съм висок /173 см. съм/, но малко понатежах последно време, бях стигнал до нечуваните за мен 98 кг, :popcorn: сега свалих на 86-87. Надявам се колелото да ми помогне да си върна старото тегло и да стана към 75 кг.
Благодаря ви много за отзивите, :agree: ако някой има още нещо да критикува, да пише смело :D

П.С. Сетих се за човек, който много ще се зарадва на колелото и отговаря на всички "изисквания". Това е жена ми, работи точно на 1,5-1,7 км. от вкъщи, прав път, гладък асфалт с 1-2 бордюрчета. Тежи точно 45 кг. и е 158 висока :rofl: Продавам и го :eyebrow:
Попринцип много се бях изкефил на едни сгъваеми велосипеди на Тern, ама ми идват доста скъпички, а и от това което видях тук във форума, май не сте им много привърженици.
TAIF

Мнениеот Yavkata » Вто Мар 19, 2013 9:04 am

Споко, покарай го известно време, докато почне да ти създава проблеми. В МТБ форума голяма част от хората са малко претенциозни :D Ако велосипеда не става за планинско колоездене , значи не става за нищо. Ти изрично си писал, че ти трябва градско колелце.
Относно свалянето на килограми с велосипед. Това със свалянето на килограми си е доста индивидуална работа, зависи от тип метаболизъм, хранене и други. Лично за мен съм отчел , че без някаква драстична промяна в диетата 600 км на месец водят до запазване на теглото. При около 800-1000 км месечно се получава плавно сваляне с по около половин килограм на месец. Над 1200 км месечна губя по килограм. Пак казвам, че това са цифри важащи лично за мен. Много е вероятно "паразитни" килограми натрупани след обездвижване да почнат да изчезват по бързо, така, че не се обезкуражавай от тези километри. Относно цените...ами така е. Относително скъпи са велосипедите. Решението може да е нещо втора ръка. Във форумния Пазар излизат понякога добри оферти. За градско колелце без амортесьорна вилка до 80-100 лв (някое Драг Хакерче от железните) или с преден амортесьор до 200-250 лв. За относително качествен велосипед с двойно окачване ще са ти необходими доста повечко, но пък такъв не ти е и нужен.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот gattaka » Вто Мар 19, 2013 11:26 pm

Спокойно колега, повечето хора сме минали през този етап! И аз сега като се върна назад във времето се чудя как съм си карал желязниятежък Крос и като казвам кара,съм го карал много.....Но така се случи, че успях да си позволя да си сглобя истински велосипед!Повярвай ми колкото и да не разбираш когао се качиш на исринско колело няма как да останеш безразличен!
За да съм ясен ще ти го обясня така :

От едната страна е някакъв бай китаец, който взима едни стоманени тръби, измисля си някаква геометрия и заварява рама с ЦО-то!
От другата страна имаш фирмата Х, която инвестира милиони за проучвания и изследователска дейност, за създаване на възможно най-здравите, леки и ергономични велосипеди....
Това общо взето е да сравняваш Москвич с Бентли!
Сега някои хора ще кажат "....да ама Бентлито е много скъпо..."! Така е, но много зависи какво искаш от това колело!
gattaka

Рейтинг: 1203

Мнениеот TAIF » Сря Май 08, 2013 10:12 pm

Здравейте отново. :D
За да не пускам поредната тема: "Какво колело да си купя....." реших да пиша тук.
Започнах да карам доста по-честичко от преди и се запознах много хора които са по-запалени в тази област. Покарах малко и по-добри колела и сега вече съм на 100% съглсен с вас, че колело, като сегашното ми е измислено от автомобилната индустрия с цел да намразиш колоезденето :D
Та тъй като все още не съм на някакво ниво и ще продължавам да си карам колелото до работа, парка и някой черен път, реших да си взема нещо ново. Бюджета с който разполагам е около 300 лв +/-. Изчетох доста теми и около 90% от съветите клонят към Драг Хакер.
Та искам да чуя и от вас. Това ли е най-добрия варянт? Какво друго може да ме посъветвате?
Мои приятел си купи Спринт Леопард от Практикер за 180 лв. и за мен колелото е прекрасно /като изключим неудобната седалка и малките дръжки/.

Засега съм се ориентирал към следното:
Рамката /според мен/ трябва да е 18 инча. Висок 173 см и вече :lol: тежа 82 кг. Откакто се качиха да карам обикновен твърдак за 300 лв. реших, че следващото ми колело ще е 100% твърдо. После покарах и две с амортисьорна вилка /или както се казва/ и още едно с амортисьорна вилка и рамка. Тогава въпреки че много ми харесаха, затвърдих мнението си, че следващото ми колело ще е 100% твърдак. Ако се чудите защо....ами това дето беше само с вилката беше някакво РАМ .....нещо си и струваше около 700 лв. Пък на това второто само вилката струваше долу-горе толкова :D :dontknow: просто всяка жаба да си знае парите, а такова гьола. Та за моите цели, няма да ми трябват пружини.
Евентуална сменя на оригиналните гуми с някой сликове :^: просто искам по-висока скорост и комфорт /по възможност и по трудно пукане/. Та моделите на които се спирам са следните:

1. Драг Хакер - цената на която мога да намеря такъв велосипед е 290 лв.
2. Спринт Леопард - цена 180 лв.
3. Cross Sprinter Special - 300 лв. /със голям шанс за сериозна отстъпка от тази сума :eyebrow: /ама има мека вилка/
4. LEADER X-FACT " MAN - цена 190 лв. /но нещо не съм много мераклия/
5. Друго предложение...

Също така искам да попитам евентуално от къде бихте ми препоръчали да си купя велосипед. Попринцип съм от София, но пътувам често и до Пловдив /до колкото знам там има завод, дали цените ако купуваш от там ще са по-ниски/.

Благодаря Ви предварително.
TAIF

Мнениеот subritual » Сря Май 08, 2013 10:40 pm

Моя приятелка се уреди с чудесен велосипед за 350лв,сглобяван и втора ръка, от форума.
Вярно и аз помогнах в избора, но сега си го кара лекичко и по планините без проблеми, разработен и надежден.
Аватар
subritual

Мнениеот radeviq » Сря Май 08, 2013 11:08 pm

Разгледай и продавалник. В рамките на 250-300лв. има колела които хващат окото - един Sprint, KTM и Trek.
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот TAIF » Съб Май 11, 2013 8:59 am

:clap: :D От вчера съм горд собственик на Drag ZX1 :nuts: :eyebrow: Няма да пиша повече, защото не издържам да го гледам в стаята и отивам да го карам.
TAIF

Назад към Радост за окото (видео и снимки)