APD написа:Логиката е, че си над сто кила картофи ... Как мислиш, дали колелото ти (не само гумите) е предвидено за него? Не един път съм бил свидетел как тежки хора си сменят гумите с по-голям балон и освен пуканията, почват да въртят и по-зле.
- Благодаря за оптимистичния коментар , ще те послушам , пускам байка за продажба и се отказвам заради това че Природата ме е създала голям размер и го оставам спорта на Вас съразмерните ....
marsa написа:Според мен нямаш нужда от по-широки гуми (то и разликата между 2,1 и 2,3 не е голяма). Единствено мога да те посъветвам да ги помпаш около максималното им позволено налягане (барем поне от прищипване да пукаш по-рядко). Като купуваш гуми имай предвид, че по-тесните понасят по-голямо налягане. Ако караш основно градско, гледай "хибридните" гуми и да позволяват поне 4-4,5bar! И си имай едно на ум, че наистина си доста тежък.
Сега след като надух балоните 2.35 и на двете колела ми се струват огромни сравнение със старите 2.10 и съм доволен и не съжалявам за вложените 80 лв . Малко като че ли по-тежко катери колелото но имам нужда от натоварване , така че просто ще забавя темпото като катеря , иначе при спускане по черен път ми харесва много повече от стария размер .... а доста тежък бях преди година - 150 кг фаша сланина , сега при 109 кг се чуствам перце , аз преди 3 месеца като си го купувах бях 122 и първите 50 дни и към 400 км бе бях пукал гума ..... Явно и износването си казва думата .... но явно ще се придържам в бъдеще към размера 2.3х , малко по-тежко върви ама по-стабилно здраво се чуствам на пътя , днес пробвах и из града катерене на тротоари и кретенско поставени шахти , има си разлика