milestone написа:За КПД-то - зависи как караш. Ако си състезател сигурно ще падне въпреки, че за смяна на гума ще загубиш повече време, отколкото от това, че караш с по-тежки гуми (ама пък те имат по-добра инерция...
bikerider написа:milestone написа:За КПД-то - зависи как караш. Ако си състезател сигурно ще падне въпреки, че за смяна на гума ще загубиш повече време, отколкото от това, че караш с по-тежки гуми (ама пък те имат по-добра инерция...
Някой не е внимавал в часовете по физика... Сигурно първо те теглят с кола и после се возиш по инерция??
EMILEN написа:Би ли обяснил на онези, които не са внимавали в час по физика. Нали телата с по-голяма маса имат по-голяма инерция - и аз така съм го запомнил.
Erihorn написа:ако веднъж свикнеш с самозалепващи се гуми нищо не може да те върне към "нормалните" за мен лично самозалепващите се гуми са голяма екстра!
Erihorn написа:може да се развъртат по трудно но когато едно тяло е с по голяма маса по дълго време съхранява и отдава кинетичната енергия
Erihorn написа:Ако веднъж свикнеш с самозалепващи се гуми
bikerider написа:Edit2: пише се "със самозалепващи гуми", Българино
Erihorn написа:незнам какво е "снаке бите" но самозалепващите се вътрешни гуми се предлагат от абсолютно всички производители (реномирани) на гуми!
Erihorn написа:самозалепващите се вътрешни гуми са най често изплзваните в западна европа и ще ви ги препоръчат в всеки magazin или сервиз 90% от хората карат тука хц на проблемни терени с такива гуми.стават за малки дупчици от трънчета и иглички.това е което мога да кажа по въпроса.но все пак човек който чупи раки GТ и и Iron Хорн се предполага че пука и гуми...всякакви
milestone написа:....ама аз пък да питам колко ти тежат бозата, бандажа и най-леката външна гума, която слагаш като безкамерна без да я мислиш докато караш по по-хард терен?
Ozzie написа:"snake bite" или казано на наш език "змийско ухапване"
Получава се след прищипване на вътрешната гума между външната и ръбовете на каплата. От раз се сдобиваш с 2 или 4 адски симетрични дупки.
EMILEN написа:А има ли велосипедисти, които умишлено си помпат гумата на под 2 бара?
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта