Заварка на с1

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Заварка на с1

Мнениеот gosh6o » Нед Дек 16, 2012 10:17 pm

Ще взимам това с1 с лека заварка на челото: viewtopic.php?f=16&t=127525
Пича каза, че под боята е нямало следа, но я е заварил леко. Съфорумникът whiteboy беше писал за подобен проблем с боята си на климбер, но той ще каже дали го е заварил и как е било преди да го смени с Драг Бомб или каквото беше. Като цяло аз ще я карам с xcm и повече ще се кара на задна гума. Въпроса ми е ако е заварена без да ѝ има нищо пречи ли ми? Ако е имало леко цепнато и като е заварено пречи ли ми на тази цена? И като цяло на тази цена на далавера ли излизам? Само ще я пребоядисам и ако ми направи проблем електрожена и толкова. Пък след година ще видя да я сменя с нещо от хро-мо :)
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Re: Заварка на с1

Мнениеот Ozzie » Нед Дек 16, 2012 10:44 pm

След като вече си решил, че рамката ще бъде така или иначе консуматив, просто по- добра цена няма да намериш. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот gosh6o » Нед Дек 16, 2012 10:47 pm

Ozzie написа:След като вече си решил, че рамката ще бъде така или иначе консуматив, просто по- добра цена няма да намериш. :)

Е чак за консуматив. По-скоро за учене да правя менюъл и такива акробатични изпълнения. Просто ми е интересно ако заварката е читава бърка ли ме много? Ако ще сменям рамка пак със същото ще я сменя :D
Аватар
gosh6o

Мнениеот hill » Пон Дек 17, 2012 3:08 pm

Няма с какво да те бърка.
Заварката можеше са бъде направена по-добре ,там отгоре откъдето започва можеше да се задълбае с камък и после да се продължи и нямаше да има никъкви следи от заваряване и пак да си е със същата здравина.
Твой е избора!Заварена рамка за сметка на цената...
Успех :beer:
hill

Рейтинг: 1216

Мнениеот gosh6o » Пон Дек 17, 2012 4:04 pm

Абе сред всичко изчетено съм склонен да вярвам, че боята се е цепнала и е заварена за всеки случай. Въпроса е ако се завари леко здрава рамка без да ѝ има нищо пречи ли? Челото няма да види товар, защото ще се кара предимно на задна гума демек акробатични изпълнения :D Хем може да я речем с една идея леко подсилена :rofl: Но да речем, че машината е била здрава и е била леко заварена отгоре. Пречи ли и да си остане със същата здравина? Ако не хич не ме и бърка! След като я пребоядисам ще забравя. Няма да е първия/то заварен/но climber/c1 и няма да е последния/то :smash:
Аватар
gosh6o

Мнениеот medix » Пон Дек 17, 2012 4:16 pm

Нищо не те бърка!
Боята няма как да се е цепнала ,ако е нямало движение извън рамките на нормалното!
medix

Рейтинг: 1319

Мнениеот radeviq » Пон Дек 17, 2012 4:19 pm

При по-твърдо приземяване на предното колело, след менюал товари ли се предницата/челото?
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот Quigo » Пон Дек 17, 2012 4:30 pm

Ясно е че се товари ,това са начални рамки и въпреки ,че са за dirt jump не издържат много много...въпреки ,че някой ги карат freeride с доста големи вилки :beer:
Quigo

Рейтинг: 1172

Мнениеот konopr » Вто Дек 18, 2012 11:29 pm

Принципно ако рамката е термично закалявана, не е добре да се загрява до висока температура, тъй като това може да отслаби до някаква степен това място, не знам дали с1 е термично закалявана. При тебе едва ли ще има грижи обаче както смяташ да я караш :beer:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот PtD » Сря Дек 19, 2012 2:18 am

radeviq написа:При по-твърдо приземяване на предното колело, след менюал товари ли се предницата/челото?

E, то това е смешно малко натоварване.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот gosh6o » Сря Дек 19, 2012 6:40 am

Абе работата е там, че знам, че след заварката е карано още дълго време с шестици и че е нямало нищо. Не вярвам хсма да му направи нещо :D Факта, който ме зарадва, е че има лепенка на, която пише, че е от 7005 :) На тази цена не вярвам да можеше да взема по-добро и по-здраво :) А има ли хора който са карали дълго време със заварено чело и дългоходова вилка? Нещо над 150мм?
Аватар
gosh6o

Заварка (изправяне) - Drag ZX5

Мнениеот hakama » Чет Май 23, 2013 11:45 am

Привет,
Тази рамка ми изпадна на добра цена (30лв с чашки и ухо).
Има пукната (отлепена) заварка на седалковата тръба (при средното), това предполагам не е проблем да се завари, но ми спомена, че може би има и усукване (от удара) - това дали ще може да го оправи майстора?

Мисля да я взема, предвид лекотата и възможността за багажник и ви-брейк (не можах да намеря рамка под 1700г с пивоти за в-брейк).

В София (а може и в Пловдив- четох, че имало един факир там) - освен при Юли - къде бихте препоръчали да я занеса? Колко горе-долу ще ми струва работата?

Проблема е, че не е от София продавача. Другото, което ме притеснява е 16" - добре ли ще е за 170см ръст (предимно градско каране и чат-пат XC, пътувания с дисаги - лек съм (55кг).

Ето две снимки:
Изображение

Изображение
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Чет Май 23, 2013 2:43 pm

Ако говорим за същия Юли в София, при който аз си занесох рамката миналата година, след като трима независими един от друг човека ми го препоръчаха - ДА, това е човекът.
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот screamBoy » Съб Май 25, 2013 12:37 am

би трябвало размера да ти е ок

http://www.bgmaps.com/link/FE25CC3CFD27 ... 587E6B4B18
мисля това беше мястото, телефон никога не съм знаел

Франсис де Паренсе 10 или 12

улицата не стига до реката - по това се познава ... ако тръгнеш посока от реката нагоре се пада в дясно веднага след 'кръстовището' ... някое от кръстовищата, мисля след началото на улицата следващото
на ъгъла има блок ... няколко метра там ... подминаваш го и веднага след него има долепени 2 входа за вътрешни дворове, с врати затварящи се, влизаш в по-близкия ... пътеката е леко нанадолна ... като влезеш отзад има 1-2 гаража е единия е неговия ... това са спомени от преди 6 години та може и да са сънища а не спомени

Юлиан е наглед слаб, около 1.80, около 35-40 годишен

трябва ти следното:
рамката там където ще се заварява да е чиста от части, дебели лепенки, масло
да си психически готов че ще изчисти боята 1-2 пръста наоколо, иначе ще стане на юфка, съответно после със спрей акрилна боя за 6лв доколкото се сещам е най-евтино и е достатъчно ок
ако имаш парче алуминий (счупено ухо или нещо друго) го вземи, може да влезе в употреба, принципно той вероятно ще намери
остави го да огледа всичко, кажи че може да има усукване, нека види и помисли, ако каже да се слага планка или квото и да каже това е по-ок отколкото аз, ти или който и да е друг може да роди
цените би трябвало да са не са повече от 10лв на сантиметър шев (на всички аргончици са близки цените), но шева хваща и малко от здравото така че мериш и добавяш 2, ако искаш предварително някаква представа
огледа и подготвянето на инструментите са по-бавни, но като цяло би трябвало за половин-един час да е готово, ако има всичко нужно

ако го намериш и завари това ще ти е най-здравото място, защото другите заварки са доста по-стари
хората карат с по 3-4 заварки и аграрят, така че 'твойта е лесна' един вид

а той ни прави рамките от преди 2000-та ако нещо не бъркам, съответно сигурно се притесняваш от някви неща, но каквото и да се получи е най-доброто възможно

като цяло долу не е кой знае какво, другите тръби отгоре държат така че едва ли ще слага планка, освен ако не поискаш изрично, така си мисля

ми май това се сещам, успех ~~~
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот hakama » Нед Май 26, 2013 11:13 pm

Ок, благодаря, малко скъпо ми се вижда, може да видя и тези на Хладилника (ако са там още) какво ще кажат. Тъй като, алтернативите ми се стопиха (освен още една) - май ще си пробвам късмета с тази (стига да не излезе много скъпо).

Всъщност, човека сега ми каза, че не е усукана, което е добре. В Еконта - ще мога ли да преценя това?! :agree:

Благодаря
Аватар
hakama

Мнениеот hakama » Вто Май 28, 2013 8:02 pm

screamBoy написа:би трябвало размера да ти е ок

http://www.bgmaps.com/link/FE25CC3CFD27 ... 587E6B4B18
мисля това беше мястото, телефон никога не съм знаел

Франсис де Паренсе 10 или 12

~~

Днес минахме от там, но нямаше и помен от ателие за заваряване или нещо подобно в този участък (14 > 0). :dontknow:
Аватар
hakama

Мнениеот PtD » Вто Май 28, 2013 8:43 pm

То не става само с писане, трябва и малко четене! :magnify:

viewtopic.php?p=286546#p286546
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум