Маски за очилати хора?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Маски за очилати хора?

Мнениеот Bozhilov » Вто Май 21, 2013 9:04 pm

Здравейте,
бих искал да питам да ли някой знае къде мога да намерия подходяща(широка)маска за мен,защото нося очила.
Предварително благодаря!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Bozhilov

Рейтинг: 991
Местоположение: София,кв.Крива река в близост до Военна болница и Пирогов

Re: Маски за очилати хора?

Мнениеот kambone » Сря Май 22, 2013 9:20 am

Здравей,
Аз съм с големи диоптри и карам с тази маска :
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=92556
Пасва перфектно, точно толкова е широка за да ми влязат очилата в нея.
Единствения недостатък е, че като спра за почивка и дишам ускорено ми се запотяват очилата вътре в нея, но това е едно от нещата с които трябва да се занимаваш когато караш с очила :)
Но според мен със всяка маска ще стане, пробвай в магазин но пробвай с каската си защото тя ти разширява с тези няколко допълнителни сантиметра за да си ок с очила.
Аватар
kambone

Рейтинг: 1243

Мнениеот screamBoy » Чет Май 23, 2013 12:31 am

лещите са по 30лв едната ... зависи от желанието, но в училище сложих очила в 4ти клас а лещи за пръв път на 27-28 години ... в смисъл става, верно има период на свикване но и се свиква ... това за обикновени меки лещи български, софия, лабораторията на Клокотница, които слагам само като карам и никога по друго време ... сиреч ако не карам 2 месеца не ги слагам 2 месеца ... свикването остава ... прежали се на тоя период ... заслужава си да не мислиш сега дали гадната пластмаса от диоптрите ще ти разпори ириса ако се млатнеш в това дърво ... щото диоптрите не ги правят за спорт ... поне за мен си заслужава да не мисля за тия неща а да си се блъскам спокойно ^_^

Свикването се състои от 2 неща:
първо свикване да се сложат и махнат, за мене слагането беше ужасяващо, махането моментално без никви грижи още при прегледа усвоих, лекарката каза че в повечето случаи е обратното, повечето хора ги слагат лесно а ги махат трудно ... но бялото на окото е безчуствено и ириса като е защитен с лещата не мига да си представя къв е проблема, за мен няма никакъв с махането
второто е свикване че лещата защитава и окото почва да мига по-малко съответно лещичката в един момент позасъхва и като мигнеш докато се овлажни трябва да мигнеш няколко пъти т.е. свиква се да се мига дори без нужда на 2-3 минути ... което свикване е ми беше малко по-продължително ...

иначе имах до миналата година сенна хрема и тя точно в очите ме удря т.е. сърбят и дори най-малката прашинка ме побърква, та с лещите няма грижи, дори е по-ок отколкото без лещи ...

бдв ако си с до 2 - 3 диоптъра не си струва изобщо да слагаш каквото и да е, просто няма смисъл, вижда се ок дори при бързо каране; но като знам всичките ми познати с очила или лещи какви са промити мозъци дори на 1,5 не ги свалят през целия си буден живот ... приеми го просто като сведение.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот kambone » Пон Май 27, 2013 11:35 pm

Въпросът бе за маска върху очила, не за корекция на зрението.
Вие сте любител - офтамолог и направихте очен преглед през форума ? Поздравления.
Има хора за които лещите не са опция, аз съм един от тях. И да - пробвал съм много и различни през годините.
С очилата под маската ми е супер.
Има много маски, които се носят комфортно върху очила.
Аватар
kambone

Рейтинг: 1243

Мнениеот Capoeira » Вто Май 28, 2013 1:16 pm

И отново тема без да е търсено дали вече не е разисквано...
Стандарта се казва OTG (Over The Goggles)
пиши едно търсене в всемогщия от рода на : "OTG Goggles"

Като човек който е пробвал и двата начина, ако имаш каквато и да е възможност за лещи, просто забрави очилата.
Най-малкото изкривяванията и тресенето на образа при по-грубо каране е отвратително.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд