от screamBoy » Чет Май 23, 2013 12:31 am
лещите са по 30лв едната ... зависи от желанието, но в училище сложих очила в 4ти клас а лещи за пръв път на 27-28 години ... в смисъл става, верно има период на свикване но и се свиква ... това за обикновени меки лещи български, софия, лабораторията на Клокотница, които слагам само като карам и никога по друго време ... сиреч ако не карам 2 месеца не ги слагам 2 месеца ... свикването остава ... прежали се на тоя период ... заслужава си да не мислиш сега дали гадната пластмаса от диоптрите ще ти разпори ириса ако се млатнеш в това дърво ... щото диоптрите не ги правят за спорт ... поне за мен си заслужава да не мисля за тия неща а да си се блъскам спокойно ^_^
Свикването се състои от 2 неща:
първо свикване да се сложат и махнат, за мене слагането беше ужасяващо, махането моментално без никви грижи още при прегледа усвоих, лекарката каза че в повечето случаи е обратното, повечето хора ги слагат лесно а ги махат трудно ... но бялото на окото е безчуствено и ириса като е защитен с лещата не мига да си представя къв е проблема, за мен няма никакъв с махането
второто е свикване че лещата защитава и окото почва да мига по-малко съответно лещичката в един момент позасъхва и като мигнеш докато се овлажни трябва да мигнеш няколко пъти т.е. свиква се да се мига дори без нужда на 2-3 минути ... което свикване е ми беше малко по-продължително ...
иначе имах до миналата година сенна хрема и тя точно в очите ме удря т.е. сърбят и дори най-малката прашинка ме побърква, та с лещите няма грижи, дори е по-ок отколкото без лещи ...
бдв ако си с до 2 - 3 диоптъра не си струва изобщо да слагаш каквото и да е, просто няма смисъл, вижда се ок дори при бързо каране; но като знам всичките ми познати с очила или лещи какви са промити мозъци дори на 1,5 не ги свалят през целия си буден живот ... приеми го просто като сведение.
Пост свободен от семантични грешки