Ами то няма и вентил тоя шок, поне доколкото виждам. Поне аз никога не съм знаел да е имал и не съм го помпал. На мястото на вентила има нещо като... пластмасова тапичка или нещо от сорта. Така го купих с рамката и доколкото знам не е манипулиран по никакъв начин. Какво трябва да има отгоре на въздушната камера? Вентил допълнително монтира ли се на мястото на тази тапичка? Може ли да се намери като резервна част?

Макар че с какво да го помпам? Тази камера доколкото знам е пълна с азот. Колкото до рамката, АМ реколта 2005-6 е някъде, да.
Иначе говорих с механика от Веломания и каза, че е нормално в началото да изплюе малко масло. Каза да го забърша и да го наблюдавам, дали ще изпусне още. Ако изпуснел, да се върна при него.
Той ми препоръча тази пружина и каза, че е ок за 72кг, бил я пробвал, той е горе долу с моите килограми човекът. По принцип в БАС едно време ми бяха казали, че тази рамка доста мачка шоковете и затова по-твърда пружина била препоръчителна. Обаче 700lbs ми беше мнооооого твърда.
Колкото до гърбиците - бяха си нормални, незаконни, квартални гърбици, 20 санта високи и теснички...
Дори тук, макар че това е по-нова версия на шока, не се вижда вентил за помпане:
http://cyklostore.byznysweb.cz/resize/domain/cyklostore/files/mtb/vidlice/x_fusion_vector-rpv.jpg?w=1024&h=768