marsa написа:Схемата е че карбоновите рамки (като повечето неща) идат от Китай и колкото по-нагоре излзиза в Google надписа от лепенките на рамката, толкова по-скъпо е колелото.
zoltek написа:За да не отварям нова тема,а в тази така и така става въпрос за карбон да попитам някой има ли впечатления за кормила от карбон?Става въпрос за китайски такива.Т.е. то така или иначе почти всички части за колелата се произвеждат най-вече в Китай (и други страни от Азия) ,само,че тези вече колко са "оригинални" не се знае.Като пример ще дам това ЛИНК
п.с.Каква е ширината с която са вашите и какви биха били предимствата от едно такова подобно по-широко кормило?За XC каране най-вече...
zombayo написа:Здравейте!
Минавам директно на въпроса, който ме интересува. Тъй като съм се насочил към закупуването на велосипед с карбонова рамка ( Спринт No Limit), ме интересува, ако евентуално спукам рамката как се оправя щетата и колко ще ми струва това. Лепи ли се или там каквото се прави? Този въпрос изникна след коментари с няколко познати и ми се стори адекватен възоснова на по-"екзотичният" материал на рамката - 3к карбонови нишки (каквото и да означава това). Между другото същите тези познати ме посъветваха и насочиха към алуминиеви рамки, с оглед на казаното по-горе. Благодаря на всички, които щше изкажат мнение по въпроса. Наздраве!
moridinbg написа:Бях с алуминиево кормило, преходът към карбон според мен се усети доста. По-малко ми изтръпват ръцете от тресене.
rock написа:Сама по себи си мисълта че нещо може да се счупи при карбона е достатъчно травмираща да развали голям процент от удоволствието при карането. По закона на Мърфи и по физичните закони, това ще се случи при голяма скорост и падането ще е с тежки последици.
rock написа:Допустимо е, но еластичният лимит на карбоновите влакна е много по-лесен за достигане. Карбонът е чудесен материал за шосейки и гладък или с леки неравности асфалт, но за мтб не съм сигурен до такава степен.
mine-r написа:Предлагам да прегледаш това видео.
moridinbg написа:Карбонът е също толкова издруъжлив, колкото и алуминии и стомана, с тази разлика, че се ремонтира без отслабването на материала, което се получава при заварката на металите (:
А Санта Крузите прекаляват с цена...
Pr3d4t0R написа:Ако искате лека и наистина здрава твърда рамка - има титаниеви такива на цени няколко пъти повече от карбоновите : - D
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта