На внимание на хората преминаващи през квартал Княжево.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

На внимание на хората преминаващи през квартал Княжево.

Мнениеот ivan_251 » Сря Май 29, 2013 7:04 pm

На колелото на петицата често се навъртат наркомани и пияници(през тъмните часове на денонощието).Веднъж ме накараха да си дам парите иначе ще ми вземат колелото.Вчера имаше друг опит някакви да ме спрат с псувни и това е честа практика.Ако някой се опита да ви спре или ви казва нещо не спирайте ,продължавайте да карате или бягайте те са толкова пияни,че не могат да ви хванат.Не излизайте с тях на глава,защото мисля,че незнаят на кой свят са.

Три пъти пукам гума на площадката над чешмичката от малки стъкълца,чупят бутилки.Който го прочете да се чувства предупреден,че кварталът ми е особено неосветен и опасен,да не допуска особено жени и деца сами да се прибират вечерта през него.Има и кучета с който съм влизал в схватки.

Поздрави и безаварийната... :dontknow:
Аватар
ivan_251

Рейтинг: 1210

Re: На внимание на хората преминаващи през квартал Княжево.

Мнениеот rodopi_biker » Сря Май 29, 2013 7:54 pm

Абсолютно си прав. :agree: С кучетата съм имал проблеми и през деня, останалите индивиди явно излизат само вечер. Това за съжаление се отнася и за други квартали, така че ще е добре който има подобна информация да я споделя тук.
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Мнениеот kombo » Сря Май 29, 2013 10:31 pm

За такива проблеми си има решение... лют спрей! :evil:
kombo

Рейтинг: 1240

Мнениеот Slade » Чет Май 30, 2013 10:12 am

Само внимавай какъв спрей ползваш. На пияни и дрогирани сълзотворните CS и CN може изобщо да не подействат.
OC (пипера) е друга бира, но трябва да си сигурен какво ползваш и в каква концентрация.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот novice » Съб Юни 01, 2013 2:54 pm

ivan_251 написа:На колелото на петицата често се навъртат наркомани и пияници(през тъмните часове на денонощието).Веднъж ме накараха да си дам парите иначе ще ми вземат колелото.Вчера имаше друг опит някакви да ме спрат с псувни и това е честа практика.Ако някой се опита да ви спре или ви казва нещо не спирайте ,продължавайте да карате или бягайте те са толкова пияни,че не могат да ви хванат.Не излизайте с тях на глава,защото мисля,че незнаят на кой свят са.

Три пъти пукам гума на площадката над чешмичката от малки стъкълца,чупят бутилки.Който го прочете да се чувства предупреден,че кварталът ми е особено неосветен и опасен,да не допуска особено жени и деца сами да се прибират вечерта през него.Има и кучета с който съм влизал в схватки.

Поздрави и безаварийната... :dontknow:

Колега, ти изкара квартала ни бойно поле! На колко си, на 12?! Ако идваш от някое затворено комплексче с охрана и си свикнал на стерилна среда... съжалявам! Но тежко ти ако живееше в Люлин примерно. А кварталът далеч не е толкова идиотски, колкото го изкара. Такива пияндета и наркомани има навсякъде, включително в центъра. Един съсед пубертет го бяха джобили пред 345 на О. Купел... Кучета и глутници... има също навсякъде. Мен в Лагера са ме гонили и кво? Да го обявим за опасно място ли? Ако не знаеш, срещу чешмата е караулката на полицията, като са те джобили да си отишъл първо там. :smash:
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот jorko98 » Нед Юни 02, 2013 10:00 am

Първо искам да кажа че момчето си е на 20г .И си живее в нормално жилище в Княжево . Аз също живея там и мога да потвърда това с кучетата а за пяниците да не говорим те са от 7 сутринта на алкохол вече .Бойно поле е силна дума за квартала . Трябва да се предприемат някакви мерки наистина ! А относно темата той просто е искал да предупреди за опасноста .
Аватар
jorko98

Рейтинг: 1196

Мнениеот novice » Нед Юни 02, 2013 1:21 pm

Ами да ти кажа темата в тоя и вариант е безсмислена - предупреждава кого и за какво?! Все едно не си знаем в каква мила картинка живеем и описаните неща не са валидни за всеки квартал?! Трябва да има предупредителна тема от всеки софийски квартал сега ли? щото знам други поне 5, дето са по-опасни от Княжево!
Пияндета няма как да няма там, все пак има денонощно магазичне за алкохол. Пак повтарям, ако ти правят проблеми, има полиция и съответни заведения за тях - изправителни и изтрезвителни. За помиярите тука също не е правилното заведение - сезирай СО да ги изловят от екоравновесие, но няма да ти помогнат, понеже те само ги кастрират и пускат обратно, а и помияри има навсякъде. Викате не било осветено - обаждаш се на улично осветление с конкретен сигнал за улица и откликват - правил съм го, и мой съседи също.
А за това, че имало стъкла - тези хора с магазинчетата там трябва да се грижат за чистотата пред обектите си. Ако не те, то Заубермахер трябва да изметат - спирка на трамвай е.
ПС: И колкото и да слагате минуси, тая безсмислена тема по-съдържателна няма да стане! Казвам ви какви кокретни мерки да предприемете, за да промените това, което не ви харесва, но вместо да го направите, предпочитате да се оплаквате тук като лелки на по цигарка... Е нищо няма да се подобри, като докато само мрънкате тука!
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот ivan_251 » Нед Юни 02, 2013 4:54 pm

novice написа:Ами да ти кажа темата в тоя и вариант е безсмислена - предупреждава кого и за какво?! Все едно не си знаем в каква мила картинка живеем и описаните неща не са валидни за всеки квартал?! Трябва да има предупредителна тема от всеки софийски квартал сега ли? щото знам други поне 5, дето са по-опасни от Княжево!
Пияндета няма как да няма там, все пак има денонощно магазичне за алкохол. Пак повтарям, ако ти правят проблеми, има полиция и съответни заведения за тях - изправителни и изтрезвителни. За помиярите тука също не е правилното заведение - сезирай СО да ги изловят от екоравновесие, но няма да ти помогнат, понеже те само ги кастрират и пускат обратно, а и помияри има навсякъде. Викате не било осветено - обаждаш се на улично осветление с конкретен сигнал за улица и откликват - правил съм го, и мой съседи също.
А за това, че имало стъкла - тези хора с магазинчетата там трябва да се грижат за чистотата пред обектите си. Ако не те, то Заубермахер трябва да изметат - спирка на трамвай е.
ПС: И колкото и да слагате минуси, тая безсмислена тема по-съдържателна няма да стане! Казвам ви какви кокретни мерки да предприемете, за да промените това, което не ви харесва, но вместо да го направите, предпочитате да се оплаквате тук като лелки на по цигарка... Е нищо няма да се подобри, като докато само мрънкате тука!

Тонът ти е неуважителен и дори обиден.Откъде знаеш на колко години и къде съм расъл,даже мен ще ме изкараш виновен.Прибирам се вечерта с велосипед и защо ли,ми не е от удоволствие,просто нямам градски транспорт след 22 часа.И трябва ли да се чувствам длъжен да подсещам непрекъснато съответните служби да си вършат работата,аз как мога да не спя нощем когато ми дадът поръчка за картина ,а те грам да не се помръдват пръста и да не си вършат работата.

.. не ми е добре защо ли,защото съм здрав ,имам пари да си купувам части за колелото,имам страхотен дом и ,но нямам елементарен ред в живота благодарение на това,че тук няма никакъв ред и това ще е така,не докато не се обадите на съответните служби,а докато коренно не се промени мисленето на хората.Но темата не беше да коментираме какво е състоянието тук всъщност ти novice повдигна темата ,а да предупредя за опасно място ,защото ако за теб е нормално през вечер да се занивашс тези за мен не е..И след като знаеш опасни места,тук може би е мястото да ги изброиш за да може да се пазим и да ги избягваме.И избий си от главата,че темата е за оплакване,темата е за реално съществуващо място и събития и действия.
Аватар
ivan_251

Мнениеот Jaboka » Нед Юни 02, 2013 9:02 pm

Имам приятели в този квартал и съм го посещавал не веднъж в тъмната част на денонощието. Знам утрепките дето се навъртат на обръщалото на трамвая , но до сега такова нещо не ми се е случвало.Може би защото не съм бил сам , не знам или защото там патрулките се понавъртат от време на време.
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Мнениеот bobivg » Нед Юни 02, 2013 9:32 pm

novice написа:Ами да ти кажа темата в тоя и вариант е безсмислена - предупреждава кого и за какво?! Все едно не си знаем в каква мила картинка живеем и описаните неща не са валидни за всеки квартал?! Трябва да има предупредителна тема от всеки софийски квартал сега ли? щото знам други поне 5, дето са по-опасни от Княжево!

:bigeyes: , май :lolup: (Алпина) се е клонирал. :uhh: :taped:
Изображение
Аватар
bobivg

Рейтинг: 1710

Мнениеот ivan_251 » Нед Юни 02, 2013 11:05 pm

Кой е Алпина?
Аватар
ivan_251

Мнениеот novice » Нед Юни 02, 2013 11:52 pm

ivan_251 написа:
Тонът ти е неуважителен и дори обиден.Откъде знаеш на колко години и къде съм расъл,даже мен ще ме изкараш виновен.Прибирам се вечерта с велосипед и защо ли,ми не е от удоволствие,просто нямам градски транспорт след 22 часа.И трябва ли да се чувствам длъжен да подсещам непрекъснато съответните служби да си вършат работата,аз как мога да не спя нощем когато ми дадът поръчка за картина ,а те грам да не се помръдват пръста и да не си вършат работата.

.. не ми е добре защо ли,защото съм здрав ,имам пари да си купувам части за колелото,имам страхотен дом и ,но нямам елементарен ред в живота благодарение на това,че тук няма никакъв ред и това ще е така,не докато не се обадите на съответните служби,а докато коренно не се промени мисленето на хората.Но темата не беше да коментираме какво е състоянието тук всъщност ти novice повдигна темата ,а да предупредя за опасно място ,защото ако за теб е нормално през вечер да се занивашс тези за мен не е..И след като знаеш опасни места,тук може би е мястото да ги изброиш за да може да се пазим и да ги избягваме.И избий си от главата,че темата е за оплакване,темата е за реално съществуващо място и събития и действия.

Я пак, че нещо не ти схванах мисълта? Какво да ти дадАт? Така са службите в България, ако не ги побутнеш и подсетиш, сами не се сещат. То това също е гражданска позиция, побутвай ги, подсещай ги, би имало доста повече ефект от оплаквания по формата на "информиране" незнайно на кого тук. Ако не се чувстваш длъжен и не ги сезираш за това, което те смущава, нищо не променяш, а си поредния онлайн хейтър, който просто хленчи, пред кого и за какво не е ясно. Казах ти как се процедира с уличното осветление - това, че те мързи да им вдигнеш телефона и да им кажеш къде да дойдат да сменят лампите, но не и да се оплакваш тук си е изцяло твой проблем. Ако на спирката при водата ти е тъмно, пиши на кметицата да ги строи да поставят и там. Те не са слънце да огреят къде е изгоряла крушка или къде бичмаците са я строшили с камъни и въздушни пушки - не съм видял в чужбина някой да чупи улични лампи като тук - що не се възмущаваш какви говеда са хората в БГ, ми че Княжево било опасно?! Съжалявам, че се обиждаш, но темата е действително смешна - "информираме" се за това в каква действителност живеем ли? Навсякъде е така, свиквай и не се чуди - ако живееше в Люлин, Надежда или Дружба сигурно трябваше да ти е побеляла косата на 20?!
Пак ти казвам - ако си имал проблеми с някой, отсреща е полицията, отиди, посочи ги, оплачи се да им обърнат внимание на пияндетата да не те закачат и едва ако жалбата ти е без последствие се жалвай тук. Ако си го направил след като са те джобили е можело да си върнеш и парите. През вечер съм на чешмата за вода нито стъкла има, имаше само веднъж наскоро и бяха изметени, толкоз, нито пияндета, нито кучета...
Градският транспорт за сведения работи до 23:30! Последния ТМ19 тръгва от Княжево към 23:40 за депо, приятелю!
За това, че няма ред си прав, но с хленчене по форуми нищо не променяш. За това има избори, отиваш гласуваш, после изискваш от избранниците ти с жалби, молби, съвети, ако не ти обърнат внимание и като си недоволен, излизаш и протестираш. С оплакване в интернет нищо не променяш.

Jaboka, Отрепките за които говориш обикновено са пубери от квартала, които се начмокват с бира и каквито има във всеки един квартал. Дайте сега да пуснем за пияндетата във всеки квартал по една тема за оплакване на 20 годишни! :deal:
Последна промяна novice на Пон Юни 03, 2013 12:13 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот zafirovp » Пон Юни 03, 2013 12:12 am

Хора, кви опасни квартали, кви работи бе. Ми вие ако от едни пияници не можете да избягате със колелото, то тогава защо изобщо карате?

А иначе, ако стане бой и имате време, вадите седалката със колчето и :smash: .
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот ivan_251 » Пон Юни 03, 2013 9:38 am

novice написа:
ivan_251 написа:

Я пак, че нещо не ти схванах мисълта? Какво да ти дадАт? Така са службите в България, ако не ги побутнеш и подсетиш, сами не се сещат. То това също е гражданска позиция, побутвай ги, подсещай ги, би имало доста повече ефект от оплаквания по формата на "информиране" незнайно на кого тук. Ако не се чувстваш длъжен и не ги сезираш за това, което те смущава, нищо не променяш, а си поредния онлайн хейтър, който просто хленчи, пред кого и за какво не е ясно. Казах ти как се процедира с уличното осветление - това, че те мързи да им вдигнеш телефона и да им кажеш къде да дойдат да сменят лампите, но не и да се оплакваш тук си е изцяло твой проблем. Ако на спирката при водата ти е тъмно, пиши на кметицата да ги строи да поставят и там. Те не са слънце да огреят къде е изгоряла крушка или къде бичмаците са я строшили с камъни и въздушни пушки - не съм видял в чужбина някой да чупи улични лампи като тук - що не се възмущаваш какви говеда са хората в БГ, ми че Княжево било опасно?! Съжалявам, че се обиждаш, но темата е действително смешна - "информираме" се за това в каква действителност живеем ли? Навсякъде е така, свиквай и не се чуди - ако живееше в Люлин, Надежда или Дружба сигурно трябваше да ти е побеляла косата на 20?!
Пак ти казвам - ако си имал проблеми с някой, отсреща е полицията, отиди, посочи ги, оплачи се да им обърнат внимание на пияндетата да не те закачат и едва ако жалбата ти е без последствие се жалвай тук. Ако си го направил след като са те джобили е можело да си върнеш и парите. През вечер съм на чешмата за вода нито стъкла има, имаше само веднъж наскоро и бяха изметени, толкоз, нито пияндета, нито кучета...
Градският транспорт за сведения работи до 23:30! Последния ТМ19 тръгва от Княжево към 23:40 за депо, приятелю!
За това, че няма ред си прав, но с хленчене по форуми нищо не променяш. За това има избори, отиваш гласуваш, после изискваш от избранниците ти с жалби, молби, съвети, ако не ти обърнат внимание и като си недоволен, излизаш и протестираш. С оплакване в интернет нищо не променяш.

Jaboka, Отрепките за които говориш обикновено са пубери от квартала, които се начмокват с бира и каквито има във всеки един квартал. Дайте сега да пуснем за пияндетата във всеки квартал по една тема за оплакване на 20 годишни! :deal:

Живея на километри от петицата ,а автобус 59 е до 22 или 22:30 ,не знам със точност и не искам да знам.Обаждал съм се за крушки,но само моята улица.И мен с години не са ме нападали на последната спирка на петицата.Случва се последният месец..Истината е по средата според мен.Тези дни ще обиколя и ще запиша на тефтерче стълбовете с неработещи крушки и ще им се обадя. :clap: Всъщност темата се оказа не безполезна,иначе би си противоречало наличноста на толкова дълги постове.За промяна на положението и дума да не става,novice.Аз съм обикновен човек не революционер,спазвам закона,върша си задълженята,по-скоро призивът ти е за адаптиране към ситуацията с което съм съгласен и е в рамките на възможностите ми,на когото не му харесва багажа стяга и заминава.
Аватар
ivan_251

Мнениеот Jaboka » Пон Юни 03, 2013 10:37 am

novice написа:
Отрепките за които говориш обикновено са пубери от квартала:

Grammar nazi :look:
Пуберите не кибичат ли на читалището или каквото е там? Аз имам предвид ониея уръфляци дето са от сутринта закусват водка и ракия както някой каза по-горе.
Както казах аз проблеми до сега не съм имал с никого , дори с песовете. Може да заради това че съм бил с приятел , може да е заради години и телосложение , за тебе годините май са важни- минал съм четвърт век и то не много скоро, но аз и на 20 пак си бях към 180 и към 85-90 кила което обаче не е спирало пияни тиийнеджърчета да ми се репчат и то на оживени места и по светло.
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Мнениеот Antares » Пон Юни 03, 2013 4:55 pm

ivan_251 написа:И трябва ли да се чувствам длъжен да подсещам непрекъснато съответните служби да си вършат работата,аз как мога да не спя нощем когато ми дадът поръчка за картина ,а те грам да не се помръдват пръста и да не си вършат работата.
Всъщност - да. Полицията регистрира висока ефикасност именно защото голяма част от престъпленията не са регистрирани - не са подадени жалби. За да си вършат работата трябва да бъдат ръчкани, а наше гражданско задължение е именно това - да ги ръчкаме. Става нещо - звъниш на 112. Системата работи така. Ако не звъннеш(подадеш жалба) все едно нищо не се е случило - престъпление не е извършено.

novice e прав - официално нещата са наред, защото хората се оплакват във fb и по форумите, не пред официалните органи. Гражданската позиция е да регистрираш всяка нередност и да подаваш сигнал. Не можеш да очакваш без да си мръднеш пръста нещата сами да се оправят. Може би е време хората да спрат да очакват някой друг да им оправи проблемите.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот subritual » Вто Юни 04, 2013 12:17 am

Абе, човекът предупредил.Дали мрънка или не...който има време и желание да коментира.
Иначе правилно... 112 е безплатен. Аз си звъня редовно. в 1/3 от случаите има ефект.
Аватар
subritual

Мнениеот novice » Вто Юни 04, 2013 11:52 pm

ivan_251 написа:Живея на километри от петицата ,а автобус 59 е до 22 или 22:30 ,не знам със точност и не искам да знам.Обаждал съм се за крушки,но само моята улица.И мен с години не са ме нападали на последната спирка на петицата.Случва се последният месец..Истината е по средата според мен.Тези дни ще обиколя и ще запиша на тефтерче стълбовете с неработещи крушки и ще им се обадя. :clap: Всъщност темата се оказа не безполезна,иначе би си противоречало наличноста на толкова дълги постове.За промяна на положението и дума да не става,novice.Аз съм обикновен човек не революционер,спазвам закона,върша си задълженята,по-скоро призивът ти е за адаптиране към ситуацията с което съм съгласен и е в рамките на възможностите ми,на когото не му харесва багажа стяга и заминава.
Последният 59 от Княжево е в 22:45. Ако не ти харесва, направи една подписка с Мърчаевци, докажете, че има народ за още един курс 1 час по-късно и изискайте от общината да ви го осигури. Нищо в тоя живот не идва даром!
Като са те нападнали, полицията е точно отсреща, казах ти. Не даже да се обаждаш, а директно отиваш при тях, ама веднага!
Крушки на войнишката пътека в Княжево ако я знаеш са сменяли по мой сигнал, че даже после ти се обаждат от дружеството стопанин на въпросната инфраструктура, да потвърдиш дали са си свършили работата, като подадеш сигнал за счупени капаци на шахти в общината и ги сменят примерно.
Промяна на положението с предупреждения тука и без оплаквания към компетентните органи, от които зависи тази промяна няма да постигнеш! Тва тука е безполезно - там ти е грешката - дразни ли те нещо, виждаш че е нередно и незаконно, сезираш органите и следиш да докарат нещата до правия път! Ако си мислиш, че в Германия не правят така, много се лъжеш. Обаждат се и сигнализират дори анонимно и по някой път за откровени глупости, но не търпят такива изцепки като тук. Това е пътят, няма революции, но няма и да се примиряваш с положението, щото ако всички се примиряват ще си остане смачкано и ще те клатят отзад... :D
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот PtD » Сря Юни 05, 2013 12:12 pm

+1 за novice. Трябва да се мрънка, и то по много, за да се свърши работа.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот novice » Сря Юни 05, 2013 1:22 pm

Аз го разбирам какво му е, щото съм пускал подобна тема преди 2-3г., като ме нападна Любо Чука на Алеята до лифта, тогава не знаех дори кой е тоя - разбрах 2 години по-късно, като го видях на снимка във вестника. :D Бяхме с един приятел, спускахме се покрай лифта, минахме покрай него и авера му, без да го блъскаме или закачаме и тоя ни напсува много дебелашки. Питах за какво и какъв е проблемът - каза че такива като нас блъскали пешеходци. Отговорих, че ние лично никой не блъскаме, а оня дойде и директно ме свали на земята с една тупаница. После и да се бях оплакал, докато слезем ние до долу, а полицайите да се качат, той ще си е офейкал. Оказа се, че той живее там някъде и мрази велосипедистите и АТВ-исти. Та... в тоя случай и да се бях оплакал, щеше да е по описание на неизвестен извършител и то без кражба, просто саморазправа. Ама на иван му се е случило ограбване пред караулката и е могъл да реагира веднага и да си върне парите...
Така че, ако на някой ще му стане по-спокойно от фактите, ок, към наркоманите в Княжево нека добавим и един стероиден бивш, а може и настоящ знам ли, килър от ъндъргръунда, който сега се изживява като голяма звезда, прави си разходките по алеите горе и не се знае кога е прекалил с дозата и му е паднало пердето да бие колоездачи.
Той май и на езда ходи, нагоре към Бялата вода има една група ездачи, които при разминаване с велосипедисти си мислят, че алеите са само техни и псуват много жестоко велосипедисти и заплашват със саморазправа. Лошото е, че за такива псувни и заплахи БГ полицията няма да си мръдне и пръста, докато ако сме в Германия и им докладвате за такава случка, те знаят кои са собствениците, обезателно ще ходят да предупредят извършителя да не си позволява подобно поведение, а при повторение или оплакване от друг, може и да го приберат директно.
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот ivan_251 » Съб Юни 08, 2013 5:26 pm

Аз вчера направих няколко спускания ,има някаква весела пътечка точно до ски-пистата,лифта.Иначе колорита на кварталът ми е интересен и разнообразен вариращ в двете граници.

Иначе ако някой толкова мрази велосипедистите да дойде и да се дръвчи на някое велосъбитие,където сме 100-200....Иначе карам редовно на конната пътека,която е в непосредствена близост до нас и никога не съм срещал проблеми с конните ездачи,макар всеки път да се засичам с тях,ама той едва ли кара по нея.Иначе нормално и мен са ме псували много ,защото хората ги е страх да не ги блъснеш,нищо,че се разминаваш на 2-3 метра от тях и в последствие вече карам на места,където има много малко хора или въобще няма такива.

И аз съм ставал жертва на омраза към велосипедисти.Веднъж едни комплексар на колелото на петицата към съдебната палата спря и ме пусна да мина и доката минавах ме блъсна нарочно,изкриви ми ос-касетата и педала,а ако беше ударил крака ми???И не можах да му запиша номера щото докато се измъкна с колетото от колата му,изчезна с мръсна газ...Смятай,тоя боклук може и с вас да направи така.Ето тук ако не направиш нещо с полицията ще си отговорен за следващият блъснат човек от него...
Аватар
ivan_251

Назад към Общ форум