Писна ми !

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Писна ми !

Мнениеот krach » Нед Мар 17, 2013 9:44 am

Някой печен уличен G-unit със сигурност са го ритали повече от тебе. И със сигурност знае как се действа в подобни ситуации поне 95% сигурно.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот boriss13 » Нед Мар 17, 2013 9:45 am

Ха ха, не си познал :smokin:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Рейтинг: 2000

Мнениеот ludanik » Нед Мар 17, 2013 1:51 pm

Raider-krr написа:Много филми гледаш ,като "сам вкъщи" те са едри и само чакат някой да ги ритне в топ*ите и да се наведат и един в устата после... :rofl:

А ти какво би направил?
:dark: :censore:
ludanik

Рейтинг: 1100

Мнениеот PtD » Нед Мар 17, 2013 6:23 pm

ludanik написа:А ти какво би направил?

1. Ще внимавам къде и кога се намирам.
2. Ще внимавам за това кой и къде е наоколо.
3. Ще съм готов бързичко да си плюя на петичките.

Как мислиш?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот lusi » Пон Юни 03, 2013 9:31 pm

От доста време ми си случва това ,но не само на мен и на приятелите ми копаем 2 седмици и си късаме нервите да мъкнем камъни,клони,дънери,пръчки и други материали с които можем да построим скок. И така някой идиот със скутер мотор атв или пешеходец да мине и да бутне скока който сме правили или някой гнусен мангал да събори норт шоре-а ни за да земе дървената му част.Също така преди около седмица и нещо както обикновено си седяхме в квартала (Драгалевци) и копаехме докато не дойде един средно възрастен мъж взе ни лопатите и ги "конфискува" и заплаши с полиция заради това ,че копаем и краден пръст колкото и малумно да звучи.Ако имате подобни случаи споделете :beer:
lusi

Рейтинг: 1211

Мнениеот subritual » Вто Юни 04, 2013 12:10 am

Ами така е братле.Зелените пространства са на всички!
Аватар
subritual

Мнениеот outfaced » Вто Юни 04, 2013 12:49 pm

Antares написа:
лампа написа:Ако искаш да се пазиш и да не те е страх, най-добре е да се запишеш на някой боен спорт. Има достатъчно школи.
На 17 години се записах да тренирам боен спорт. Полезните неща, на които ме научи са да бягам сравнително бързо, да си контролирам емоциите по-добре (това беше най-полезното) и елементарна идея за био-механиката на една схватка. Само дето там обикновено те учат да не риташ дадени зони, други са наказателни точки, това, което ще научиш в школата като умение за бой надали ще е особено полезно на улицата.
Реално, за да можеш добре да приложиш НЯКОИ от техниките - ще трябва да минат доста години и доста спаринг. Та като цяло съм с две ръце "ЗА" бойните изкуства, но не като място, което да те научи да се биеш, а като място, което да те научи да се владееш.

E па зависи за какви бойни изкуства говорим ... спортните са за спорт - рундове, точки, алабала. Запиши се на някое кое е само за бой :D ... респективно за самозащита. Wing chun е добро начало ;)
Но като цяло за редовия гражданин май наистина най доброто, на което те научават тия тренировки е да не се панираш, да реагираш адекватно, да си обираш крушите до де е време и да не се правиш излишно на герой.

subritual написа:Ами така е братле.Зелените пространства са на всички!

По скоро у нас има огромно количество хора, които като видят нещо направено за общото благо (или поне не лично за тяхното) изпитват непреодолима нужда да го разрушат.
Е за тва скоро нещо хубаво за обществено ползване не чакайте. И малкото минали се да направят нещо, после вместо да го надграждат са принудени да се занимават основно с това да го опазват и реставрират след набези ...
Последна промяна outfaced на Вто Юни 04, 2013 12:55 pm, променена общо 1 път
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Antares » Вто Юни 04, 2013 12:53 pm

Владе, нека попитам, това ти мнение базирано на личен опит ли е, или просто разсъждаваш :P Защото ако някой държи да става биткаджия - правилните избори (според мен) са Муай Тай, Кик Бокс, ММА... Вин Чун (с което мисля да се запозная по-обстойно) ми се струва, че е повече бойно изкуство, отколкото боен спорт.
lusi написа:От доста време ми си случва това ,но не само на мен и на приятелите ми копаем 2 седмици и си късаме нервите да мъкнем камъни,клони,дънери,пръчки и други материали с които можем да построим скок. И така някой идиот със скутер мотор атв или пешеходец да мине и да бутне скока който сме правили или някой гнусен мангал да събори норт шоре-а ни за да земе дървената му част.Също така преди около седмица и нещо както обикновено си седяхме в квартала (Драгалевци) и копаехме докато не дойде един средно възрастен мъж взе ни лопатите и ги "конфискува" и заплаши с полиция заради това ,че копаем и краден пръст колкото и малумно да звучи.Ако имате подобни случаи споделете :beer:

Ти, младежо, наясно ли си, че за да изградиш подобно съоръжение трябва да имаш определени разрешителни? Наясно ли си, че от законова гледна точка вашите скокчета са незаконно строителство?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот outfaced » Вто Юни 04, 2013 1:07 pm

Е те така де ... за бой си е :) не за спорт :)
Макар че всичко си зависи от това кой и как те учи. Хубаво е първото да те научат как да избягваш боя, а после как да се биеш, ако все пак се наложи.
Aз лично не се занимавам. Запознах се с едни хора, дето са навътре.
За София препоръчват тука http://www.vingtsun-beimo.com/%D1%81%D1 ... %B5%D0%B2/
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот joropc » Вто Юни 04, 2013 3:08 pm

Antares написа:Владе, нека попитам, това ти мнение базирано на личен опит ли е, или просто разсъждаваш :P Защото ако някой държи да става биткаджия - правилните избори (според мен) са Муай Тай, Кик Бокс, ММА... Вин Чун (с което мисля да се запозная по-обстойно) ми се струва, че е повече бойно изкуство, отколкото боен спорт.

ЕлА У Троян в нЕкоя кръчма в събота вечер и ще те "запознаят" с всичките изброени.Плюс 100 метра гладко бягане, и маратонско бягане с препятствия.
...'сичко това безплатно, разбира се. :D
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот PtD » Вто Юни 04, 2013 5:15 pm

Бойните спортове са мижи да те лажем. :nuts:

Който не е съгласен, да ми каже къде се отработват техники срещу счупена бутилка, пернишки винкел и тухла четворка иззад ъгъла. :wavey:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот screamBoy » Вто Юни 04, 2013 5:31 pm

crazy_biker написа:Всички сме запознати в парковете и така наречените скокчета.И как хората първо гонят нас тези който сме скачали на така наречените скокчета нищо,че са над 1,80 м. :D Та да кажа какво ми се случи докато карахме с приятели.
Караме нали и сме седнали да починем нещо ала-бала и извадили сме вода,семки и всякакви хранителни боклуци. :D
И изведнъж от храстите излиза някакъв чичка с децата си.И децата му поредните богати нахалници. Развалят скоковете даже едно се испика колкото и да е странно и не реално. :banghead: А той като последния тарикат седна до нас едва не ме събори все си семки взе едно шише вода изяде ги испи си водата седна на колелото стил перничанин в голф (не искам да убидя никой ) и започна да ни се кара колко сме смешни,че не можем да караме ама имайте предвит 40-45 годишен мъж. След около 30 мин. пак го видяхме на виражите в Южния парк как се пуска на спирачка с децата му на новият вираж.Един мой приятел с BMX на Moongose (мисля , че така се пише не съм запознат с bmx-a ) и дедето му изкаше да кара бмх-а на моя приятел , той разбирасе не му го даде а оня тъп чичо го хвана за раницата и замалко да го събори от байка му,само да може сина му да го кара. :crazy:
Кажете в коментарите дали някога ви се е случвало това,защото 1. не е нормално и 2.аз тогава за първи път видях такъв индивид.
:wavey:

Според мен не е нормално. Трябва да бъде смазан от бой.
Без проблем (хулиганство) може да му направите - 1 или 2 счупени зъба, спукани ребра, спукана ключица, счупени кости от лактите надолу, счупени кости от глезените надолу, всякакви синини по торса и краката. Даже май може да му бъде извадено око.
Хулиганството ако се стигне до някаква присъда то тя е само административна (глоба).
По-големи повреди са вече побой и подлежат и на криминална присъда (затвор).
Няколко пъти съм си крещял с такива боклуци но до нищо по-весело не се е стигало, нищо че съм дребен и слаб и очевидно лесна плячка.
Има истина в мненията от по-преди че с времето се променя 'колко болка може да се носи', което не е само физическо усещане. Гнусните дебели свине нямат издържливост и нямат въздух. Което означава че можеш да го риташ колкото си искаш в корема или в гърба, все пак се цели в някви по-меки части щото счупеното боли дори да е едно пръстче (личен опит), сиреч не го ритай на боц в гърба а само в корема или отстрани. В корема ще му изкараш въздуха което ще го обезвреди ефективно за достатъчно време.
Повтарям - няма проблем да му чупите ребра, но това не значи че се чупят лесно (някои дебелаци са бивши тренирали и имат останки на мускули) или че нищо няма да ти стане докато ги чупиш.
Бих препоръчал също така забавления с електрошок.
Има огромна разлика някой да направи нещо без умисъл и с умисъл.
След побоя следва рязка смяна на състоянието, цялото гориво за предишното състояние е изразходвано, може даже да ти се прииска да му се извиниш или дори да се погрижиш някак за него. Може да чустваш угризения, че мазното лайно било направило само нещо си, докато ти си направил ееее нещо си. По този повод ще ти кажа, че съответния боклук не е станало 14:48 и той да се е превърнал в такъв, нали, с години е правил лоши неща за да стигне да тормози други хора ей така.
Както от около 14 години ни крадат и ни унижават, и сега мили деца от догодина ще си изберете да учите един от тия езици - турски, арменски, иврит, цигански. Като ЗИП. Препоръчвам циганския, защото той няма писменост а и има само три големи диалекта т.е. каквото научите ще ви влезе в употреба винаги, когато говорите с циганин. Освен това моите и вашите роднини са умирали за да може в последните 60 години циганите да станат основното население на България. В смисъл ние сме давали кръвта си за тяхното бъдеще, сега плащаме тяхното настояще, редно е да можем да говорим с тях нормално.

Смажи боклука, бъди съзнателен гражданин!
Но не прави глупости, защото станеш ли 'оня' всички добри хора ще те избягват.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот taurus13 » Вто Юни 04, 2013 7:21 pm

Абе вие нормални ли сте....
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот legacyGX » Вто Юни 04, 2013 9:18 pm

taurus13 написа:Абе вие нормални ли сте....

Ми те тия дебелаци, цигани и всички други индивиди само от бой разбират. На него не може да му се говори като на човек, защото няма мозък!
Паля си Субаруто и дим де ме няма !!!
legacyGX

Рейтинг: 1164

Предишна

Назад към Общ форум