MikeApe написа:Благодатя наистина за ичерпателните отговри а може ли да ми препоръчате части в такъв случай колелото е купувано миналото лято и ми е странно как би могло да се износи толкова бързо иначе компонетите са си базовите на DRAG ZX3 PRO 2012 проблема е, че във веломанията ще ми вземат маса пари само за да направят реглаж
Има по-евтини и добри сервизи от веломания според мен един от тях е
http://www.mtb-bg.com/index.php/other/c ... ercial0015.НО!
Колелото ти мисля,че има две години гаранция,така,че ремонтът не би трябвало да ти струва нищо във веломания.Обезателно провери.Ако ще сменяш курбели венци и верига искат само 28 лв за да ти махнат старите и сложат новите

Как може да се износи за бързо време:
1.Усукване на веригата,карана например продължително време на най-малкият венец отпред (1)и най-млакият отзад (6,7) или караш на най-голямото зъбно колело отред (3) и караш на (1,2) отзад
2.Нередовно почистване и несмазване на веригата,особено след дъждовно и кално време.
3.Обработване с преобразователи за ръжда и други неподходящи химикали.
Но искам да ти кажа,че си купих чисто нови венци ,курбели и верига и въпреки това ми прескачаше на 7 и то заради ужасно слабата пружина на оптегача.Моят дерайльор е същият като твоят,не мога да кажа хубави неща за него.Налице са слаба пружина,пластмасови части,честа поддръжка и честа настройка.
Аз освободих ограничителен палче на дерайльора завъртях рамото му един оборот по посока затягане на пружината и върнах палеца както си беше.И така реших проблема,работи безпроблемно,но само засега предполагам.
Адресирам и друг възможен проблем,изкривено ухо на рамката.
пп.За да избегнеш разхлабване на пружината на задния дерайльор винаги когато спреш да караш се оставя на най-малкото зъбно колело отпред и на най-малкото зъбно колело отзад,така веригата е максимално отпусната и прижините и жилата на скоростите не се оптягат.