Ти май фалшиво си "почиваш" с прави крака, успоредни на седалковата тръба. Това е едно подобно на протягане сутрин след сън усещане, приятно е за мускулите, които до преди малко са въртяли, но си блъскаш ставите. Особено за по-продължително спускане мога да те посъветвам (след като си маркираш правилната височина на седалката за въртене), да сваляш седалката за да има възможност свободно да се движиш и изнасяш и ще спускаш с кеф и много по-малко натоварване във всички стави. Вече при състезателно каране си преценяваш според ситуацията (дължината на спускането и т.н.) дали си струва да си бараш седалката.gogo2011 написа:mrdaka, благодаря! Всъщност верпятно там ми е проблема. Макар да знам, че трябва да е такава стойката, често се изкушавам да се изправя при по-продължително спускане. А ако това спускане е по неравен и каменист терен, вероятно цялото натоварване отива в коляното на изправеният крак.
ALLMountainGoat написа:Отново за карането. Към човека пуснал темата.
- Правилно ли разпределяш тежестта в раницата си? Най-тежките неща поставяй в най-горните отделения и джобове. Иначе 5 килограмава раница, ще ти се струва като 15.
autosvet написа:ALLMountainGoat написа:Отново за карането. Към човека пуснал темата.
- Правилно ли разпределяш тежестта в раницата си? Най-тежките неща поставяй в най-горните отделения и джобове. Иначе 5 килограмава раница, ще ти се струва като 15.
Това е изключително неправилно - най-тежките неща трябва да са ти от към гърба като се започва реденето с най-тежкото т.е. тежките работи трябва да са в средата, отдолу и към гърба. След като се напълни раницата се притягат всички компресиращи ремъци за да няма лашкане на нещата вътре. Качиш ли тежести по джобовете и нагоре инерцията на тази маса, която е отдалечена от центъра на тежестта на тялото, много го дебалансира в завой.
gogo2011 написа:Благодаря на всички за коментарите!
Все си мисля, че по-трудно ще спукам гума при това налягане, а реално през едно излизане и лепя гума насред пущинака.
PtD написа:.
Aко пукаш гуми от прищипване, научи се да караш по-технично и да попиваш с ръце и крака.
gogo2011 написа:PtD написа:.
Aко пукаш гуми от прищипване, научи се да караш по-технично и да попиваш с ръце и крака.
Не е от прищипване![]()
Все някакви тояги се забиват.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта