Идея за твърдак

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Идея за твърдак

Мнениеот hijacked08 » Пон Юни 24, 2013 9:26 pm

Здравейте.Направих си малък,невзрачен и несериозен проект за направата на твърдак за DH.Повечето части още не са уточнени и можеби със сглабянето ще бъдат променени,но бих искал мнението ви като цяло окомплектовката добра ли е?И ако има нещо да ми помогнете да го доуточня ? Ето и една таблица,в която съм подредил всичко:

Твърдак.xlsx
(11.08 KiB) 193 пъти

За секторите в червено,зелено и жълто ви моля да ударите едно рамо :D Благодаря,всяка помощ е нужна и полезна :) Ще съм благодарен на всеки изказал се и помогнал :) :beer:
Последна промяна hijacked08 на Пон Юни 24, 2013 9:41 pm, променена общо 1 път
Аватар
hijacked08

Рейтинг: 1045

Re: Идея за твърдак

Мнениеот taurus13 » Пон Юни 24, 2013 9:37 pm

А...кой ще ти тегли файлове така бе човек. Кой знае кви вируси си надиплил там . :lol:
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот hijacked08 » Пон Юни 24, 2013 9:42 pm

Такива дебилщини отдавна са ми извън мислите :)
Аватар
hijacked08

Мнениеот exiteyes » Пон Юни 24, 2013 9:47 pm

Kona Shred я махаш от списъка тотално, ако е climber - да е 14.5, защото 16.5 с висока вилка е грозно, не че 14.5 не е пак там не-нормално. :D
Boxxer-а и него го елиминирай от играта, просто 2 корони на твърдак - никакъв смисъл/логика и т.н едва ли ще можеш да го ползваш пълноценно както с мекица.
Пише се Answer, не гледай обявата на 'сульо' от 'пазар'. Дразни очите.
Спирачките можеш директно да ги пишеш еднакви, по-удобно на теб по-бързо ще свикнеш и т.н По-добре ще ти е като усещане също.
Скоростите са АБСОЛЮТНО мазало. :D Слагаш под общ знаменател sram x5, shimano saint и deore xt. Това ще се уточнява според бюджета ми се струва. Чашките не ги мисли, защото нямаш рамка, а пък не че има и разлика между стандартите на bitch и climber.
Много малко пари даваш за курбели, по-добре ако нямаш пари на първо време да суркаш с 1 скорост.
Крайните цени са много трудни за предвиждане, как ти правиш твоята - не знам! Ще видиш, че ще излезе много по-различно.
Най-добре започни от рамка и вилка, после направи 2 капли и накрая сложи курбелите, за да не стане, така че да дадеш повече примерно за дерайльор, вместо месец по-късно да съжеляваш, че не си взел 1 идея по-корава рамка.
И разликата между climber и bitch са големи. Търси и за ns surge/Dartmoor.

Много писах, тва е само 3% от това, което ще строиш. Отивам да си направя STEP-че. :popcorn:
Последна промяна exiteyes на Пон Юни 24, 2013 9:57 pm, променена общо 1 път
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот mrdaka » Пон Юни 24, 2013 9:56 pm

А защо не се ориентираш към сглобено колело втора ръка. Тези дни цъках из продавалника и попаднах на доста интересни обяви:
Тази, и тази, а защо не и тази. А сигурно има и още много
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот naskoj » Пон Юни 24, 2013 9:57 pm

Здравей
Първо да започна с това че NS Bitch не се намира под 250лв. За 170лв по-добре вземи нов Climber ,достатъчно здрава е като за начало и е сравнително удобна.
Вилката, тук трябва да прецениш какво ти харесва. Ако са 66 за тези пари има само RCV, като това казват че е доста лоша хидравлика. Boxxer от друга страна ако е Team или WC от 2008/9 би било добре, добра вилка е, по-лека от 66, но може да има проблем с оста или да е усукан. Domain лично на мен ми е доста омразна вилка но ако има 318 запазен от коректен човек също е добре решение.
Другите части много не ги гледах, но вземи две еднакви шини Quad. В един немски сайт имаше по 90 лв парчето с около 15лв доставка, но ако решиш да е само един сложи го отпред, а и лично на мен спирачките на quad не са най-доброто за тези пари, пък и лостчетата са неудобни (лично мнение). Здрави курбели за тези пари трудно ще намериш, отдели 100-150 за да вземеш нещо здраво.

Това е за сега ако се интересуваш нещо питай.

П.П. темата е на грешното място
П.П.2 Що да не може на твърдак двукоронна вилка? Аз си карам така и е супер.
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот hijacked08 » Пон Юни 24, 2013 10:13 pm

Благодаря на всички ви.Вилката вероятно ще е нещо като Domain или 66.За курбели и средно около 150 лв бих отделил ако не и 30тина лева повечко :) За рамка не искам много много да е Climber защото е както се казва като GOLF 3-ката на твърдите рамки.Спирачките вероятно ако се намерят някои Elixir-и за добра цена ще са еднакви.Доста хора казват,че е по-добре спирачките да са еднакви.

@naskoj Карах един син Climber с 66 и вилката малко на степени работеше(насечено) незнам дали е от лоша подръжка или от самата вилка но поне на мен така ми се стори.Карах също друг Climber и той беше с Quad-ове (спирачки).Момчето каза,че е купувал байка втора ръка...Та лостчетата ми се сториха адски разлуфтени,но той отрече да са такива ...

За главини какви предложения имате,от вилките изброени по-горе,знам,че всичките са с 20-ка ос,ако не греша? :dontknow: Приемам предложения за главини до 50лв :)

@еxiteyes 14,5 инчова рамка не е ли малко МАЛКА :D ?

За частите нищо не е сигурно и имам едно наум,че ще градя пирамидата от основата към върха,т.е. че ще почна от най-важните части и последователно ще се взима по-детайлните.В смисъл,че дерайльора,курбелите,касетата,главината и плочата и средното,всичко ще се постарая да изчистя до максимално ясна идея :) Ще задавам много въпроси и ще се надявам на коректни хора като вас да ми помагат,защото с практиката идва и ОПИТЪТ :)

Благодаря ви още веднъж :)

П.С.Извинявам се ако темата е в грешен раздел :D
Аватар
hijacked08

Мнениеот kobso1245 » Пон Юни 24, 2013 10:46 pm

За рамката-доста е разпространена(Ц1 имам предвид), но пък за толкова пари е много добра. Вилката не мога да я коментирам.
Шините-Магма също е вариант(едно приятелче доста ги мъчи), главини-Формула DC-91 предна/ DC-32 задна.
Спирачки-напълно подкрепям Куад-а, но също така може Shimano Deore 596(80лв на парче са в bike-discount.de, ако не се лъжа).
Дерайлъор-там вече варианти адски много, много хора карат с Сора, а и е доста евтин. Команда също можеш да си вземеш за 20-на лв.
За курбелите нищо не мога да кажа, за 150лв можеш да си намериш и новаи Деоре със средно, даже във форума се въртяха едни СЛХ-ве за 160лв, ако не се лъжа.
Роторите си идват със спирачките(говорим за Куад), а за водач си нямам и идея.
Ем това беше от мен, късмет със сглобяването.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот hijacked08 » Вто Юни 25, 2013 9:43 am

@kobso124 Formula DC-91 главината (предна) е с QR?В смисъл че не е за 20мм ос :) Ако бъркам ме поправи :beer:
Аватар
hijacked08

Мнениеот Brave » Вто Юни 25, 2013 11:40 am

Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот hijacked08 » Вто Юни 25, 2013 12:04 pm

Явно в screambikes друго съм видял или съм се объркал :D :agree:
Аватар
hijacked08

Мнениеот exiteyes » Вто Юни 25, 2013 5:13 pm

Това че в България няма какво друго да се кара за тези пари е ясно, но Formula не единственото 'качествено' решение.
Quad като главини много повече ме печелят пред Formula, + главина на 20 ос от quad e 65лв. Лагерите са японско качество и се връткат много мазно дори и след многобройните параструйки, които съм и дал.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот hijacked08 » Вто Юни 25, 2013 5:26 pm

Явно една от шините и главините поне ще е quad :beer:
Аватар
hijacked08

Мнениеот vvvaaal » Вто Юни 25, 2013 6:53 pm

Интересно ми е колко си висок, понеже ниският вариант на C1 e и ужасно къс и има шанс да се измъчиш на него, особено като сложиш някоя висока вилка.
Другото нещо - вземи еднакви спирачки - ужасно неудобно и трудно за свикване е когато са различни(а и е грозно седящо на колелото).
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот hijacked08 » Вто Юни 25, 2013 7:02 pm

Висок съм близо 1,70 :)
Аватар
hijacked08

Назад към Общ форум