Здравейте,
Имам едно колело 26", което го купих преди много години за "жълти" стотинки и го извадих от мазето да видя в какво състояние е.
Оказа се че има малко забележки...
Измих го на пароструйка и го пробвах, но се оказа че отвреме на време "прескача" някоя друга скорост.
Колелото е някакво китайско изпълнение с преден амортисьор, алуминиева рама, shimano 18 скорости (не съм сигурен колко шимано, но пък са нови, могат да карат някой друг месец)
Отпред на курмилото е с палци за сменяне на скоростите пак shimano
Предната и задната капла са двойни, но не са алуминиеви или там каквито бяха и са доста тежички
Отпред и отзад е с дискови спирачки, които по спомен спираха много добре, но все пак колелото е карано не повече от седмица и след това отиде в мазето..
Снощи го разглобих (като съм свалил само вилката и гумите и се оказа че рамата е много лека...
Интересува ме за градско колело искам да го направя за каране "отвреме на време", но искам да махна тоя тежък шок отпред и да сменя каплите...
Какво ми трябва като размер за вилка отпред да взема, когато започна да обикалям, защото не ми се носи с мен
Каплите какви ще ми препоръчате да са олекотени и здрави, като не гоня свръх клас, просто да не са сегашните кютуци..
Да сменям ли обтегач и скорости отзад или да ги оставя като се строши нещо...?
Колелото ще се кара като "преходно" да посвикна с движението и по-натам ще скоча на нещо по-сериозно, а и в момента не разполагам с голям ресурс за отделяне!
Ще пусна снимки на колелото по-късно вечерта, ако е необходимо!