Безжичен компютър от Лидъл-впечатление.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Безжичен компютър от Лидъл-впечатление.

Мнениеот pif4o77 » Пон Юли 15, 2013 9:38 am

Здравейте на всички, оня ден си купих от лидъла въпросната машинка, като първи впечатления за цената си ми изглеждаше супер, докато не открих два много гадни недостатъка. Първия щях да го преглътна не знам другите велокомпютри така ли се държат и затова реших първо да ви питам преди да ида да го върна.
Първо ме подразни факта че след като мине в стенбаи режим за да се събуди трябва да натиснеш някое копче а не тръгва заедно с подкарването на велосипеда което си е гадно. Спирам аз малко на лаф с един колега на гребната, тръгвам въртя 4-5 обиколко като през тва време не си гледам километража ами каките около мен :D и накрая го гледам нашия спи. Как да е това, сигурно е въпрос на навик да го пускам всеки път. Обаче днес беше върха на сладоледа, спирам на един светофар поглеждам го и оня серсем показва че се движа с 35 км в час и ускорявам и така на горе на долу километрите, и километража се върти като луд............. откачена работа. Кажете нормално ли е тоя комп да не се буди сам от стен баи като потеглиш или на моя нещо му има, и тва с смущенията в други марки и модели има ли го или просто тоя не е направен как тря.
pif4o77

Рейтинг: 1220

Re: Безжичен компютър от Лидъл-впечатление.

Мнениеот slartibartfast29 » Пон Юли 15, 2013 10:02 am

Аз тъкмо имах намерение да пускам тема, за да питам за тази марка "Crivit sports". Търсих в мрежата, но единствено което има е, че е немски производител и е марка на Лидъл. В тази оферта - http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-EF0 ... date=25455, цените са скандално ниски и освен от велокомпютъра, се интересувах и от помпата. Но евтиното излиза скъпо понякога, така че се радвам че си пуснал тази тема.
slartibartfast29

Рейтинг: 1200

Мнениеот pif4o77 » Пон Юли 15, 2013 10:11 am

Аз от марката съм доволен, има и други неини неща, наи ме кефи една палатка която сама се разгъва. Велокомпютрите които са жични също четох че хората са много доволни а и цената им била 10 лева като са ги пускали, но тоя безжичния..... за сега е пълен провал, освен ако не го караш в гората да няма от кво да се смущава, аз реално от както съм го взел от 4 дни тои никога не ми е показал реална максимална скорост все показва над 70км в час :) а днес пък успях и да го хвана защо :).
Специално за помпата и аз се бях наточил но на място ми се видя много афиф работа, кофти излята пласмаса, палеца на накраника се щракваше все едно всеки момент ще се счупи и се отказах от нея. Сега довечера отивам да им върна и километража, явно ще си карам с старата сигма.
pif4o77

Мнениеот taurus13 » Пон Юли 15, 2013 10:19 am

По първия проблем - виж дали т.нар. стендбай не касае само екрана - т.е. той компютъра може да си отчита, но просто да не се вижда, докато не активираш екрана. Така работи GPS-а ми да например. Втория проблем си е проблем :) - не е нормално да си показва каквото си иска, обаче като знам как сравнително скъпия Гармин E-trex 30 на колега, понякога му твърди че е минал 135км след 20 км преход, хич не ме учудва ако това прави едно малко евтино компютърче от Лидл. В случая обаче мисля, че иде реч на външни смущения - интересно е, дали извън града ще прави така. Предполагам че не са защитили добре комуникацията между предавателчето и компютърчето.
А Crivit, както и всички други марки продавани в Лидл са техни собствени марки - произвеждат се от други производители и се брандират за Лидл, така че няма да намерите кой е производителя. Това е като стоките в магазините TCM.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот pif4o77 » Пон Юли 15, 2013 10:25 am

Естествено, сетих се и за това още онзи ден и го изчаках да заспи, и взех да въртя гумата с надеждата като проверя после километрите те да са променени, но уви не бяха, тоест в стенбаи не отчита нищо.
pif4o77

Мнениеот Vel0-Mania » Пон Юли 15, 2013 11:21 am

И аз си го купих, но нямам време да го пробвам :(

Като чета първото мнение, и си мисля, дали ще може да го върна, като прави такива неща за какво ми е ?!

Имам касова бележка, където е закупено на 11.07.
Vel0-Mania

Рейтинг: 1218

Мнениеот pif4o77 » Пон Юли 15, 2013 11:52 am

Никъкъв проблем нямаш да го върнеш до 14 дни след покупката, Лидъл поне в тва отношение нямат грешка ще ти върнат парите без дори да те питат защо го връщаш, не е нужно да имаш причина да го върнеш дори, казваш не ми харесва, не съм доволен и така. Твоя дори е запечатан, а моя е ползван и пак ще го връна днес, жалко за хубавата машинка ама с тва поведение е просто дрънкулка на велосипеда.
pif4o77

Мнениеот raptor1987 » Пон Юли 15, 2013 3:04 pm

Аз пък съм доволен :D
При мен също има смущения, мишката и клавиатурата ми са безжични и като го доближа до тях почва да отчита, но не всеки път.
Също забелязах, че като нулирам макс спийда, доближавам го до клавиатурата вдига 25километра, но макс спийда показва 0, тоест не го взима на предвит това смущение. :dontknow:

Пропуснах да кажа, че го тествах с 2 GPS-a и отчита скоростта точно.
Последна промяна raptor1987 на Пон Юли 15, 2013 3:31 pm, променена общо 1 път
Аватар
raptor1987

Рейтинг: 1390

Мнениеот pif4o77 » Пон Юли 15, 2013 3:31 pm

А когато ти е в стенбай, събужда ли се сам? или чака да му натиснеш копче?
pif4o77

Мнениеот raptor1987 » Пон Юли 15, 2013 3:32 pm

pif4o77 написа:А когато ти е в стенбай, събужда ли се сам? или чака да му натиснеш копче?

Не, не се събужда, трябва да му натиснеш копче, но за мен това не е недостатък.
Аватар
raptor1987

Рейтинг: 1390

Мнениеот pif4o77 » Пон Юли 15, 2013 3:54 pm

Ок Благодаря ти, явно ще си карам с старата сигма и пак ще опъвам кабела :)
pif4o77

Мнениеот xuxu » Пон Юли 15, 2013 6:54 pm

Бях си купил миналия модел пак от LIDL, но го изгубих и сега си купих този. Всичко му е абсолютно същото, само външния дизайн е сменен. Та по въпроса - да, трябва ръчно да се пуска всеки път, свиква се. За скоростта - преди имах едно китайско безжично компютърче, което като почнеха да му се изхабяват батериите почваше да отчита скорост и километри дори и когато колелото е в покой. Така че бих те посъветвал да пробваш с други батерии. Провери да нямаш нещо магнитно около него, аз като го доближа да лаптопа и също почва въртене. Аз засега съм много доволен, вчера го тествах на един 35км маршрут в Рила и беше супер, със стария също нямах никакви проблеми повече от година.
xuxu

Рейтинг: 1200

Мнениеот pif4o77 » Пон Юли 15, 2013 8:04 pm

Късно е трябваше да ми пишеш малко по рано :), върнах го, пък и нали има индикатор ако му са слаби батериите да свети ама не е светил.
pif4o77

Назад към Общ форум