Тази година карах Бургас - Поморие. От паркинга на Северния плаж (края на морската градина) караш по асфалтов път до солниците - пътя е почти до морето почти без видимост до него. Кара се успоредно на ЖП линията. Пътя минава покрай стари солодобивни постройки. В този сезон има доста паркирали автомобили, но не е нещо страшно. След като минеш солниците пътя става черен кара се малко покрай едни ниви с изглед към морето и след това пътя минава непосредствено до морето. Трасето до Сарафово почти е бетон, като има някои участъци, които са изронени доста. След това се кара покрай плажа на Сарафово и завивам наляво и нагоре към главната улица на Сарафово. По тази улица се кара до края - тя излиза на главния път Бургас-Варна. Не прави опити да завиваш към морето преди това - няма смисъл. Вече е пробвано ; Не излизаш на главния път, а има успореден на него черен път. Караш по него, като вече се отдалечаваш от морето. След като свърши пътя, или малко преди това, вече не помня, завих надясно в посока морето пътя е черен. Държи се посока морето и на места се кара успоредно на него. Трасето на места са изровени коловози, но не е нещо страшно. По някое време се излиза на недовършени строежи, хотели пак успореден бетонен път до мерето и т.н. това са първите сгради от Поморие. Надявам се да съм бил полезен и се извинявам за много неясното обяснение, но ме няма много в писането

Нека някой друг, който е местен или е карал маршрута да ме поправи.
P.S.
- избери някой не много слънчев ден
- на места има много красиви гледки към морето, но и много грозни изоставени строежи (снимал съм ги, да видите "освинване" на пейзажа).
- носи си задължително помпа и резервна гума
- Маршрута не е подходящо за шосейно колело (не пречи някой ентусиаст да пробва). всеки XC байк ще свърши работа
- като трудност е леко. Няма "нагоре-надолу", което караме по планините
- По пътя вода може да се купи на Солниците, а в Сарафово има и чешма.
- Трасето не минава през интензивния трафик на шосето Бургас-Варна.
После ще сложа и някоя друга снимчица