Велоалея от Бургас до някъде?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велоалея от Бургас до някъде?

Мнениеот sergeantdew » Пон Юли 22, 2013 12:03 pm

Здравейте коелги , понеже четох някакви митове из нета , искам просто да попитам дали някой е наясно съществуват ли такива велоалеи от да кажем Бургас до Поморие или от Бургас до Созопол?
sergeantdew

Рейтинг: 1260

Re: Велоалея от Бургас до някъде?

Мнениеот subritual » Пон Юли 22, 2013 12:27 pm

Колега, дали не бъркаш велоалеи с веломаршрути?
Има от поне година проекти за трансгранично сътрудничество между Турска и Бургаската община.
http://greencorridors.burgas.bg/
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот sergeantdew » Пон Юли 22, 2013 2:30 pm

Ами и Аз не знам , просто търся някакъв по приятен начин да стигна от Бургас до Поморие но да не е по пътя... :D , пак казвам четох някакви митове ,че щели да градят велоалея която да стига до Созопол, което на мен ми звучи невъзможно , та то 40 години магистрала до морето не можаха да направят та камоли велоалея до някой курорт.

Благодаря все пак ще разгледам тези маршрути пък аз съм човек на експеримента така че ако трябва и нов маршрут ще направя стига да не се загубя :rofl:
sergeantdew

Мнениеот marsa » Пон Юли 22, 2013 3:46 pm

За северна посока доколкото имам спомен има само шосе, но миналата година като ходих на море минах по шосето Бургас - Созопол и ми направи впечатление, че поне по част от този маршрут имаше отделена от пътя (с няколко метра растителност) пътека, вероятно с подобно предназначение. Не знам доколко е читава и за какъв велосипед е подходяща, но един форумен представител се включи в пътя от нея, така че явно става.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот araX » Пон Юли 22, 2013 9:07 pm

Тази година карах Бургас - Поморие. От паркинга на Северния плаж (края на морската градина) караш по асфалтов път до солниците - пътя е почти до морето почти без видимост до него. Кара се успоредно на ЖП линията. Пътя минава покрай стари солодобивни постройки. В този сезон има доста паркирали автомобили, но не е нещо страшно. След като минеш солниците пътя става черен кара се малко покрай едни ниви с изглед към морето и след това пътя минава непосредствено до морето. Трасето до Сарафово почти е бетон, като има някои участъци, които са изронени доста. След това се кара покрай плажа на Сарафово и завивам наляво и нагоре към главната улица на Сарафово. По тази улица се кара до края - тя излиза на главния път Бургас-Варна. Не прави опити да завиваш към морето преди това - няма смисъл. Вече е пробвано ; Не излизаш на главния път, а има успореден на него черен път. Караш по него, като вече се отдалечаваш от морето. След като свърши пътя, или малко преди това, вече не помня, завих надясно в посока морето пътя е черен. Държи се посока морето и на места се кара успоредно на него. Трасето на места са изровени коловози, но не е нещо страшно. По някое време се излиза на недовършени строежи, хотели пак успореден бетонен път до мерето и т.н. това са първите сгради от Поморие. Надявам се да съм бил полезен и се извинявам за много неясното обяснение, но ме няма много в писането ;) Нека някой друг, който е местен или е карал маршрута да ме поправи.
P.S.
- избери някой не много слънчев ден
- на места има много красиви гледки към морето, но и много грозни изоставени строежи (снимал съм ги, да видите "освинване" на пейзажа).
- носи си задължително помпа и резервна гума
- Маршрута не е подходящо за шосейно колело (не пречи някой ентусиаст да пробва). всеки XC байк ще свърши работа
- като трудност е леко. Няма "нагоре-надолу", което караме по планините
- По пътя вода може да се купи на Солниците, а в Сарафово има и чешма.
- Трасето не минава през интензивния трафик на шосето Бургас-Варна.
После ще сложа и някоя друга снимчица :)
Прикачени файлове
20130712_170453.jpg
(253.45 KiB) 224 пъти
20130712_165536.jpg
(199.95 KiB) 214 пъти
20130712_165510.jpg
(233.69 KiB) 191 пъти
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот sergeantdew » Пон Юли 22, 2013 9:40 pm

Евала голямо Благодаря !

Точно гледах този маршрут , който колегата по-горе беше дал като линк там мисля , че е точно това което описахте, Аз съм малко ненормален и ще карам с колело за спускане, но мен това лично не ме притеснява даже ме улеснява, там е работата ,че нямам резервна гума и вело-помпа имам само крачна за кола, ще гледам да намеря защото да не стане някой инцидент и да трябва да бутам.

Мисля че до Сарафово ще се справя въпроса е, че от там нещо като чели в мислите ме затруднява как точно ще уцеля пътя по-нататък.

Относно гледките и ''грозните'' строежи , това е чудесно тъй като отивам не само за да карам но и за да снимам(главната идея на целият трип е за кадри)

Още веднъж Благодаря за информацията , ще е от огромна полза ! :beer: :beer: :beer:
sergeantdew

Мнениеот araX » Пон Юли 22, 2013 9:54 pm

Малко OFF
За посетителите на Бургас и региона, които все още не знаят, се предлагат градски велосипеди под наем:
http://www.burgas.bg/bg/info/index/787/
Няма да коментирам София и останалите градове, на колко "светлинни години" сме назад.
Забележете, че има стоянка и в Сарафово - това означава, че може да вземете, колело под наем примерно от жп гарата и да го оставите на стоянката в Сарафово
ето тук може да прочете повече:
https://www.facebook.com/VeloBurgas
araX

Рейтинг: 1415

Назад към Общ форум