uBaH написа:ПП2. Някой скоро да е купувал нещо от Китай (DX.цом), на стойност повече от 30 лв? Чудя се, каква стойност ще изпишат на колета.
exiteyes написа:Цялостен демонтаж или само на вътрешно/външно тяло?
Иначе има уловка, ако климатика няма проблеми фреона не се източва.![]()
Това даже е по частта на велосипедистите, ползващи.. шестрограми. Отвъртат се болтовете на външното тяло(не тези в които влизат тръбите от вътрешното, а страничните), които са 17/19 размер(не знам с точност, винаги са ги отвъртали с френски/раздвижни ключове) след това завъртат това, което е вътре в тях с шестограм 4/5 и така спират притока на фреона към вътрешното тяло. Във външното тяло има компресор и съхранител на фреона.
Общо взето, мисля че това е процедурата.
Каква е идеята на демонтажа на климатика, профилактика?
ОФ: четох разни e39 коли, майстори и затова тръгнах да пиша за колите
PtD написа:uBaH написа:ПП2. Някой скоро да е купувал нещо от Китай (DX.цом), на стойност повече от 30 лв? Чудя се, каква стойност ще изпишат на колета.
Винаги пишат смешни стойности.
Ozzie написа:PtD написа:uBaH написа:ПП2. Някой скоро да е купувал нещо от Китай (DX.цом), на стойност повече от 30 лв? Чудя се, каква стойност ще изпишат на колета.
Винаги пишат смешни стойности.
Поръчвах на 7.05 тг., като стойността на поръчката беше 19.09 USD. Ако не ме лъже паметта, на пакетчето (бяха дреболийки) беше изписано "gift".
За стоки до 150 евро, мито не се плаща. Обаче плащаш ДДС за всяка изпратена ти стока надхвърляща 30 лева като себестойност. Според последните промени в Закона за ДДС (точка 12а от алинея 1 на член 58 от ЗДДС), които влязоха в сила от 1 януари 2010 г. няма да се плаща ДДС, ако стоките са на стойност до 30 лв. Ако искаш безплатна доставка, трябва да съобразиш поръчките си така, че всяка една индивидуално да не надхвърля тази сума! Някои търговци предлагат опцията - да вписват цената на стоките, като по-ниска отколкото е в действителност, но това трябва да го обсъдиш със самия търговец!
И въпреки това тази опция се отнася само за дребни поръчки!
Имайте предвид, че само лимита за ДДС е намален до 30 лева, за стоки до 150 евро все още не би трябвало да дължите мито, като припомням, че за някои стоки независимо от сумата не се начислява мито, тъй като те не се облагат с такова.
exiteyes написа:Каква е идеята на демонтажа на климатика, профилактика?
did написа:Пробвай в по-нормална като цени фирма. Освен това използвай премес_ването за дозареждане с фреон и профилактика. Цялото не би трябвало да е повече от 200 лв.
kobso1245 написа:А за по-скъпите неща как стои въпросът? Смисъл колко идва като оскъпяване от мита и такива работи?
PtD написа:kobso1245 написа:А за по-скъпите неща как стои въпросът? Смисъл колко идва като оскъпяване от мита и такива работи?
Oт DX съм си поръчвал стоки за 200$ и дойдоха на обявена 15$ (или нещо подобно).
did написа:Пробвай в по-нормална като цени фирма. Освен това използвай премесването за дозареждане с фреон и профилактика. Цялото не би трябвало да е повече от 200 лв.
PtD написа:Oт DX съм си поръчвал стоки за 200$ и дойдоха на обявена 15$ (или нещо подобно).
kobso1245 написа:Благодарско за информацията. Последно въпросче(дано да не съм нахален)-по пощата ли идват и за колко време горе-долу пристигат(предполагам няма някакви специфични подробнисти при писането на адреса) ?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 26 госта