рада написа:Присъединявам се към мнението, че не трябва да се седи най вдясно, защото така се получава предпоставка за конфликтна ситуация. Много по-разумно е да се заеме подходящото платно, а не да се шмугаме между колите насам-натам. Спираш си зад колата в подходящото платно и си чакаш.
kobso1245 написа:Поне за мен най-доброто е най-отпред в колоната, и ти виждаш, и те те виждат.
krach написа: Днес имах същия случай, карайки .....
subritual написа:krach написа: Днес имах същия случай, карайки успоредно до педало-воз (иначе казано автомобил управляван от амбреаж). На кръстовище бидейки до автомобила на нивото на огледалото му (или страничното му предно стъкло)
Зачудих се какво е педало-воз,то било обида....тъкмо се светнах.
Каква работа има велосипедиста успоредно до автомобил на светофар в същата лента? Това е нарушение.
И понеже явно има идиоти: на светофара заставаш до десния стоп на предния автомобил.Ако изпреварваш от дясно си е на твоя отговорност.
kobso1245 написа:рада написа:Присъединявам се към мнението, че не трябва да се седи най вдясно, защото така се получава предпоставка за конфликтна ситуация. Много по-разумно е да се заеме подходящото платно, а не да се шмугаме между колите насам-натам. Спираш си зад колата в подходящото платно и си чакаш.
Ама баш зад ауспуха, че да ти е най-готино.
Поне за мен най-доброто е най-отпред в колоната, и ти виждаш, и те те виждат.
krach написа:Сега да попитам когато има плътна колона в продължение на 50-500 и повече метра, какво аджеба правим?!?!?
krach написа: ....какво ще се случи до мен ще се нареди следващия и аз пак съм в НАРУШЕНИЕ. И това при чисто хипотетични ситуации в които ТИ спираш да ЧАКАШ в задръстването.
subritual написа:krach написа:Сега да попитам когато има плътна колона в продължение на 50-500 и повече метра, какво аджеба правим?!?!?
Заставаш си там или на твоя отговорност се предвижваш напред.
Аз лично го правя, когато колите са много, но ако бутна на някой огледалото или пък някой си отвори вратата в този момент, не мога да му се сърдя,тъй като в този момент няма отредена за мен лента.
krach написа: ....какво ще се случи до мен ще се нареди следващия и аз пак съм в НАРУШЕНИЕ. И това при чисто хипотетични ситуации в които ТИ спираш да ЧАКАШ в задръстването.
Не си ти в нарушение, а той. И не знам къде и как караш, но до мен в моята лента не се нареждат, спират зад мен. Ако искаш, мога да ти покажа.
Разбирам афекта ти, и аз не мога място да си намеря в подобни ситуации, но си има правила и те са ясни. Ето, колега по-горе е показал, как на някои места е отредено място най-оптред.
У нас няма такава практика, но не е проблем да се пъхнеш, някъде, ако има място. Не знам как караш, но масовата грешка у велосипедисти, която виждам е да карат най-ненатрапчиво. Карат на зиг-заг около спрелите коли, не обозначени, не заемат полагащото им се място в движението. Впрочем, от КАТ точно такива се опитват да глобяват. Хора, които не си знаят правата и свободата по-добре да си останат на тротоара.
puleto написа:Ти ако си тази която мисля с един DRAG шосейка си лесна с това дупе. И аз бих карал след теб с кола, мотор, велосипед и даже и пеша бих подтичквал.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
psixopat написа:http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5971851&nopassportcheck
PRobably написа:..Яко се мрънка,че твърдак с 203 ход било боза,ама имам чувството,че народа не схваща,че т'ва се прави от немане на пари,а не щото е много яко...
psixopat написа:http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5971851&nopassportcheck
mariko написа:Абе и аз в първата секунда обявих родители за небрежни, но после си представих какво им е на хората сега...
Дано да не четем повече подобни новини!
ico_dimitrov написа:Ето какво се случи с брат ми в понеделник http://www.asenovgrad-online.com/asenov ... losipedist
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 348 госта