Все още не мога да реша дали на HT2 или на друга рамка да сглобявам байка - например Cross Grip (17" - 1670г по каталог, но няма пивоти за в-брейк).
VS HT2 1920г (с ухо и пивоти) - лично съм я теглил.
Тези 230г не са никак малко, а понеже ще слагам и багажник за дисаги (който ще се сваля в някои случаи) - не ми се ще, като сменя някой ден рамката - да правя и нов багажник за нея.
Други идеи за рамка - може би по-старата генерация рамки (който си има всичко - пивоти, отвори за багажник) - под 1700г (до 200лв)?
Избягвам дисковата спирачка - ако някой ме обори - бих продал HT2ката (която е 2-3 пъти по-скъпа от Грипа (97лв) - веднага и ще сложа диск отзаде.
измерих -v-brake, който съм приготвил (не знам защо, но двете челюсти са на различни марки?!) - та, това на снимката тежи 206грама. Какво ще е теглото на дискова спирачка (ротор, апарат...) от ниския клас (заради цената, дори на старо) - без жилата и командата? Ако разликата е до 100грама - бих си сложил дискова.
Все още обмислям и вариант да заваря пивоти на по-леката рамка (Grip), но това е крайния случай.
206г

?!

Antediluvian написа:От Manitou Six Super 2002 elite - 1940гр
на
Manitou Scareb Elite 2005 - 1490гр
-450 гр Цената на смяната е 20-30 мм ход под по-малко, които се оказаха МНОГО при спускане, и променен челен ъгъл, но попаднах на 80мм версия, вместо на 100
не може човек всичко да има

И аз съм със Scareb (Super) - 1500g, с повреден локаут, 80мм?