Drag C1 TE vs Ram Ht one.3 vs Drag Zx-4 TE

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag C1 TE vs Ram Ht one.3 vs Drag Zx-4 TE

Мнениеот Kapana » Вто Сеп 03, 2013 10:32 pm

Здравейте! Търся си велосипед за агресивно XC ( по-скоростно спускане на някой места , леки скокчета ) Когато ме съветвате кой велосипед да взема моля обяснете защо. За сега съм се насочил 70% Drag C1 ; 10% Drag Zx-4 ТЕ ; 10% Ram HT ONE.3 и 5% Cross GRX8 ; 5% Cross Grip 124 Възнамерявам да надграждам велосипеда. Искам да ви попитам дали Драг скоро ще пускат промоция,защото бюджета ми е ограничен до 900 лева,а много ми се иска да си взема Ц1. Ако Драг не пуснат промоция искам да знам дали да си взема ПРО модела,а след това да му взема дискови,а по-нататък и нова вилка,но все пак си държа на ТЕ. :)
висок съм - 180 и съм около 70 килограма.
Kapana

Рейтинг: 1200

Re: Drag C1 TE vs Ram Ht one.3 vs Drag Zx-4 TE

Мнениеот sameoldsong » Пет Сеп 06, 2013 1:39 pm

НЕ СЪМ СРЕД НАЙ-КОМПЕТЕНТНИТЕ, но за агресивно XC определено може да изключиш GRIP 124, особено заради скоковете. Колкото до C1, рамката определено е много добра, но не съм съвсем убеден в практическото й използване за XC. Да, тя е здрава и с нея може да се кара агресивно, да се скача и т.н, но до колко ръста ти в съчетание с нейната геометрия( и принципно предназначение) ще предразполагат към нормално изкачване на баири... не мога да кажа(все пак стойката ти ще зависи от колчето). RAM HT one.3 добра и доказана рамка с лоша вилка и кофти спирачки, особено за агресивно каране едва ли някой би карал с V-brake. GRX 8 и ZX4.... за тези двете бих бил пристрастен, но и двете са с кофти вилки и поне според мен НЕ лоши хидравлики.
sameoldsong

Мнениеот sonscp » Съб Сеп 07, 2013 11:23 am

Щом си 1,80 висок не взимай с1. Ще ти е малко и ще имаш проблем с колената след време. Рамката наистина е здрава, но здравето е на първо място! :peace:
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот Kapana » Съб Сеп 07, 2013 2:35 pm

sonscp написа:Щом си 1,80 висок не взимай с1. Ще ти е малко и ще имаш проблем с колената след време. Рамката наистина е здрава, но здравето е на първо място! :peace:

Да и аз това съм си го мислел,а може ли да ми дадеш някое предложение за друг велосипед предназначен за агресивно каране ( в рамките на XC и може би съвсем лек AM )
Kapana

Мнениеот radeviq » Съб Сеп 07, 2013 4:47 pm

Малко над бюджета ти, но става за агресивно каране и има мегдан за ъпгрейди.
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот Kapana » Съб Сеп 07, 2013 10:29 pm

radeviq написа:Малко над бюджета ти, но става за агресивно каране и има мегдан за ъпгрейди.

Отдавна щях да я взема тази двойка просто няма подходящ размер за мен.
Kapana

Мнениеот Kapana » Нед Сеп 08, 2013 1:17 pm

На доста места се споменава за бъдещи проблеми с колената при каране на Ц1. На какво се дължат те ? Само да кажа,че няма да се катеря с колелото и на най-малките хълмчета бутам. Трябва ми бърз отговор,защото имам добро предложение за Ц1.
Kapana

Мнениеот bigjoe » Пон Сеп 09, 2013 3:26 pm

Казваш, че си висок 180 см и как мислиш да въртиш на тая рамчица 14.5". Пък и хич не е лека за малка рамка, за спускане става, ама като трябва да развъртиш особено нагоре трябва да се изправиш на педали.А колко време ще издържиш така ? А като седиш трябва прилежно да се нагънеш и краката ти ще са свити, докато въртиш няма да можеш да разпънеш хубаво крака. Освен колена може и кръста да те стегне. Тая рамка според мен е за Dirt, градско и спускания, но за крос кънтри Ц не 1 а много :nono:. И за деца става, виждал съм момченца на черни връх с такава. По форума може да прочетеш повече за рамката. RAM HT2 е страхотно колело и при тази цена....съжалявам че не си успял да намериш твоя размер. За твоя бюджет бих ти предложил Euphoria G27 - за мен много прилично колело, най - хубавата рамка на Cross. Задвижването му е една идея по - добро от това на моя Grip 127, вилката е със 120 мм ход, не както традиционните 100 за XC колело. Само проблем ще са ти гумите...поне докато дилърите предложат повече от новия стандарт.Вече зависи дали ти харесва идеята да караш 27.5 - въпрос на избор. GRX 9 също е добро колело - Shimano Deore монтаж с RockShox XC30 вилка, от която не мога да се оплача. Рамката изглежда също стабилна. На промоция беше 969лв, ако не се лъжа... може пак да го пуснат. И да сложиш някой лев отгоре при колелото винаги си заслужава - лично съм се убедил. Успех!
bigjoe

Рейтинг: 1230

Мнениеот nask0o » Сря Сеп 11, 2013 8:51 pm

Не си взимай C1 с тази малка рамка просто ще ти е адски неудобно а и си 1.80. Погледни за Кросчета-та. А и хидравликите на c1- ТЕ и Zx4 са едни и същи, но пък ц1-то е с Дуро, а зх4 с ХЦМ.. За ц1-то хем е малка рамката,хем и тежка 2290гр.. Един от недостатъците иначе като здравина може да и разчиташ, зависи от натоварването.. Дано направиш правилния избор.. Според мен или Един от двата Кроса или Зх4 и да смениш вилка :) Успехх !!! :agree: :agree: :agree:
Drag Zx Limited Edition !!!
nask0o

Рейтинг: 1180

Назад към Продукти за крос-кънтри