Казваш, че си висок 180 см и как мислиш да въртиш на тая рамчица 14.5". Пък и хич не е лека за малка рамка, за спускане става, ама като трябва да развъртиш особено нагоре трябва да се изправиш на педали.А колко време ще издържиш така ? А като седиш трябва прилежно да се нагънеш и краката ти ще са свити, докато въртиш няма да можеш да разпънеш хубаво крака. Освен колена може и кръста да те стегне. Тая рамка според мен е за Dirt, градско и спускания, но за крос кънтри Ц не 1 а много

. И за деца става, виждал съм момченца на черни връх с такава. По форума може да прочетеш повече за рамката. RAM HT2 е страхотно колело и при тази цена....съжалявам че не си успял да намериш твоя размер. За твоя бюджет бих ти предложил Euphoria G27 - за мен много прилично колело, най - хубавата рамка на Cross. Задвижването му е една идея по - добро от това на моя Grip 127, вилката е със 120 мм ход, не както традиционните 100 за XC колело. Само проблем ще са ти гумите...поне докато дилърите предложат повече от новия стандарт.Вече зависи дали ти харесва идеята да караш 27.5 - въпрос на избор. GRX 9 също е добро колело - Shimano Deore монтаж с RockShox XC30 вилка, от която не мога да се оплача. Рамката изглежда също стабилна. На промоция беше 969лв, ако не се лъжа... може пак да го пуснат. И да сложиш някой лев отгоре при колелото винаги си заслужава - лично съм се убедил. Успех!