Съвет за RAM!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за RAM!

Мнениеот nikar222 » Нед Сеп 15, 2013 2:24 pm

Здравейте!
Искам да попитам дали това колело,в този му вид,би било подходящо за DH и FR.

http://www.sportdelivery.com/bg/product ... -2013/12--

Аз съм новак и не говоря за по 2-3 м скокове/дропове и тежки каменни терени с големи дупки и високи виражи ,а най много 1 м скокове(след като се науча,но може и по-малко) и лек DH.Карам градско,но когато мога карам и по пътеките.В града скачам стълби,но най-много 6/7.

Благодаря предварително :beer:
nikar222

Рейтинг: 1065

Re: Съвет за RAM!

Мнениеот did » Нед Сеп 15, 2013 3:02 pm

Купи си твърда рамка, научи се да караш, а не да скачаш стълби и тогава мисли за окачване.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот nikar222 » Нед Сеп 15, 2013 3:14 pm

Досега карах твърдак.
Вече мисля за мекица защото съм тежък,пък и ще карам малко DH,но леко.В града не скачам само стълби, но има предимно това.Карам и по пътеки.Стълбите са между другото и за разнообразие.Нямам пари за свестен твърдак,а това рамче може би ще може да се вземе на изплащане.Твърдак няма да си взимам.Все пак искам да знам дали колелото ще става за нещо от това,което писах.Аз мога да карам,но за сериозно каране нямах подходящо колело,за да постигна умения.Ще се уча.(Бях с Cross GRX8).
Все пак давайте ми директни отговори,а не ,,вземи си твърдак и се научи да караш".
nikar222

Мнениеот WhiteBoy » Нед Сеп 15, 2013 3:23 pm

Рамката въобще не е за спускане. Март месец си купих такава рамка и след месец-два разбрах, че въобще не става за спускане. Преди седмица я смених и сега си джиткам клаймбъра и нямам никакви проблеми, за което те съветвам да си караш твърдака и да не се занимаваш с евтини мекици. Това е рамка за планината. Да ти е меко на дупето и същевременно да може да ти е долу горе лесно да въртиш нагоре.
Аватар
WhiteBoy

Рейтинг: 1147

Мнениеот nikar222 » Нед Сеп 15, 2013 3:31 pm

Бих могъл с време да сменя някои компоненти с подходящи.Аз гледам да се зоря и нагоре,но не се спускам предимно.Карах DH(ахмашко) с XC колело до сега(20 inch) и ми беше горе-долу добре.Ако е заради височината,аз съм 1.75.Бих могъл да си взема размер 17 и ще ми е екстра,защото съм висок.Карам доста повече FR(скокчета и малки дропове),но нищо много сериозно.Както казах,ще се уча.Спускенето не ми е проблем ако размера ми е под 18.Ако пък не зависи от това,кажете от какво.Както казах,няма да карам сериозен DH,а повече FR.Въпросът ми тогава е дали предимно ще става за FR,но ще се уча.
nikar222

Мнениеот batkon4o » Пон Сеп 16, 2013 8:42 am

Мисля че това е твоят велосипед, поне аз бих избрал него.Само не знам дали ще ти пасне размерът на рамката.

http://www.evanscycles.com/product_docu ... -chart.pdf

Цената не е много по голяма от тази на рама но съм сигурен че ще е в пъти по добър.Лично аз бих се свързал с човекът които го продава и заедно със машината във някои сервиз за оглед,ако всичко е наред плащам и си тръгвам щастлив.Успех със търсенето :beer:

viewtopic.php?f=16&t=145751
batkon4o

Рейтинг: 1220

Мнениеот bigjoe » Пон Сеп 16, 2013 12:56 pm

Enduro - то е страхотно колело и определено ще ти свърши работа за това, което искаш. Обаче в таблицата е посочено, че размер L e за колоездач висок поне 180 см. Също за спускане по - малката рамка ще е по - удачна. Ако има друга подобна оферта според мен ще е за предпочитане пред AM ONE, чиято геометрия прилича повече на мекичко XC колело с увеличен ход на окачването. AM TWO е друга бира, но и кинтите не са му малко. Относно твърдака подкрепям колегите - една прилична AM твърда рамка оборудвана подходящо ще свърши страхотна работа, аз лично давам предимство на стоманата особено за спускането. На твърдак се учи най - добре - окачването в голяма степен коригира грешките на колоездача. Аз бих ти предложел нещо такова http://www.on-one.co.uk/i/q/CBOO456EVO2 ... ntain_bike или от родния пазар http://bike-house.biz/productv/1381/fir ... byala.html . Сега ще излизат и новите рамки на Fireeye и ако изчакаш ще има и по - добри предложения http://www.fireeye-bike.com/news_detail ... =84&page=0. И не си мисли, че тези колела имат нещо общо с Cross GRX ;)
bigjoe

Рейтинг: 1230

Мнениеот Hopper7 » Пон Сеп 16, 2013 3:22 pm

Щом не искаш твърдак за тази цел по добре си вземи ндурото докато е на промо http://www.sportdelivery.com/bg/product ... -2013/12-- на същата цена е а ще ти върши по добра
Работа а ако имаш още малко пари в повече хвърли 1 око на ндуро.3 :) :peace:
Hopper7

Рейтинг: 1200

Мнениеот nikar222 » Пон Сеп 16, 2013 5:30 pm

Еми значи твърдак ако ще се купува-ще е фр рамка с такава окомплектовка(например Hornet-хлътнал съм па тази рамка).
От чужбина няма да се купува,защото съм под 18 г ,а майка ми не иска да се занимава с това.Не знам нищо за ендурото(RAM) и не знам дали ще е подходящо за дропенe,скокове,стълби но за спускане трябва да стане.Само рамка,която после да надграждам,няма да си купя,защото нямам достатъчно познания,за да го сглобя,а във вело-сервиз ще ми вземат неговешка сума,за да ми го сглобят.В момента нямам пари в брой.Ако ще се купува скоро(1-2 месеца) ще е на лизинг.
В брой до 1500-1800,но когато се съберат.Доста съм тежък-80 кг и затова искам мекица.Говорих по скайп със Sport Delivery за AM ONE 1 и ми казаха че на лизинг може с Easy Credit.Питах ги дали става за ФР/ДХ и ми казаха че става за ФР и за лек ДХ.Засега нищо,но когато се съберат пари ще се търси усилено. :beer:
nikar222

Мнениеот Hopper7 » Пон Сеп 16, 2013 6:52 pm

Майка ти , не знае ли , че има банков превод и пейпал , не че нещо но от пинкбайк, можеш да си вземеш колело за твоята цел на тази цена като се има в предвид ,че доставката ти е 80 лева до българия чрез Еконт ако внасяш от Англия , ще е доста добре ако можеш да я обедиш да вземеш колело от чужбина , или поразгледай тука във форума също има голямо разнообразие от колела . Но не разбрах ново или 2ра ръка ще бъде колелото ти ? :beer:
Hopper7

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Пон Сеп 16, 2013 6:57 pm

Hopper7 написа:... доставката ти е 80 лева до българия чрез Еконт ако внасяш от Англия ...

плюс още цената на обемното тегло и става една трицифрена сума.... дето не е за говорене :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот kobso1245 » Пон Сеп 16, 2013 7:12 pm

Hopper7 написа:Майка ти , не знае ли , че има банков превод и пейпал , не че нещо но от пинкбайк, можеш да си вземеш колело за твоята цел на тази цена като се има в предвид ,че доставката ти е 80 лева до българия чрез Еконт ако внасяш от Англия , ще е доста добре ако можеш да я обедиш да вземеш колело от чужбина , или поразгледай тука във форума също има голямо разнообразие от колела . Но не разбрах ново или 2ра ръка ще бъде колелото ти ? :beer:

Доооооооооооооооооообре да е 80лв с Еконт. По спомен май Ози(много се извинявам, ако бъркам) беше вкарвал с Еконт, каза, че му струвало около 280лв(Еконт таксуват по обемно тегло, така де, дори колелото да е 20-25кг, може да излезне, че е над 100кг по обемно). Има достатъчно други фирми за внасяне от Англия.
Също така ОБЕЗАТЕЛНО, ако ще пазаруваш от пинкбайк, използвай пейпал и пращай като goods. Вярно, е има такса(която мисля е е около 2%, пише си в сайта), но пък имаш сигурността, че после можеш да си върнеш парите, ако случайно не ти го пратят.
Така де, ако си добре запознат(или имаш някой приятел, който разбира повече) спокойно можеш да си вземеш втора ръка от пинкбайк. Излизат страшни оферти.
пс:Изпреварили са ме за цената.
Последна промяна kobso1245 на Пон Сеп 16, 2013 7:21 pm, променена общо 1 път
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот kobso1245 » Пон Сеп 16, 2013 7:21 pm

nikar222 написа:Еми значи твърдак ако ще се купува-ще е фр рамка с такава окомплектовка(например Hornet-хлътнал съм па тази рамка).
От чужбина няма да се купува,защото съм под 18 г ,а майка ми не иска да се занимава с това.Не знам нищо за ендурото(RAM) и не знам дали ще е подходящо за дропенe,скокове,стълби но за спускане трябва да стане.Само рамка,която после да надграждам,няма да си купя,защото нямам достатъчно познания,за да го сглобя,а във вело-сервиз ще ми вземат неговешка сума,за да ми го сглобят.В момента нямам пари в брой.Ако ще се купува скоро(1-2 месеца) ще е на лизинг.
В брой до 1500-1800,но когато се съберат.Доста съм тежък-80 кг и затова искам мекица.Говорих по скайп със Sport Delivery за AM ONE 1 и ми казаха че на лизинг може с Easy Credit.Питах ги дали става за ФР/ДХ и ми казаха че става за ФР и за лек ДХ.Засега нищо,но когато се съберат пари ще се търси усилено. :beer:

Ако искаш твърдак и наистина ще го ползваш за спускане спокойно можеш да си вземеш NS Surge/Bitch. Миналата година ги бяха напускали по 350лв по това време, а все пак си е стоманена рамка. Само мнение де.
Иначе нищо не пречи да се изтегли необходимата сума и да се плати кеш(говоря не си обвързан задължително магазинът да предлага на изплащане). А и нищо не ти пречи да пазаруваш от чужбина, ако си под 18(това го знам поне за втора ръка части, вече ако е от някакъв магазин може и да имат някакво изискване за възраст, но не съм виждал досега).
kobso1245

Мнениеот bigjoe » Пон Сеп 16, 2013 7:34 pm

nikar222 написа:Доста съм тежък-80 кг и затова искам мекица

Пич, тежък човек е 100+ за мен. Това въобще не трябва да го взимаш под внимание и още по - малко е причина да си купуваш колело с окачване. Разбирам, че искаш да си вземеш готово колело от БГ - RAM Nduro е добра оферта и е по - добре от AM ONE определено. Хода на окачването е по - малък, но като цяло рамката е по - здрава,има по - остър челен ъгъл ,геометрията е близка е до тази на AM TWO. Аз съм с две ръце за NDURO. По - натам може да ъпгрейднеш с вилка с по - голям ход.Ако искаш да се консултираш за колело на RAM, може да отидеш в магазина на True Riders - ще разгледаш колелата, момчетата ще ти обяснят и може да ти предложат и някоя модификация. Но сега има промоции на RAM и е изгодно.... е зависи каква лихва ти ударят :confused:
bigjoe

Рейтинг: 1230

Мнениеот nikar222 » Пон Сеп 16, 2013 7:48 pm

Hopper7 написа:Майка ти , не знае ли , че има банков превод и пейпал , не че нещо но от пинкбайк, можеш да си вземеш колело за твоята цел на тази цена като се има в предвид ,че доставката ти е 80 лева до българия чрез Еконт ако внасяш от Англия , ще е доста добре ако можеш да я обедиш да вземеш колело от чужбина , или поразгледай тука във форума също има голямо разнообразие от колела . Но не разбрах ново или 2ра ръка ще бъде колелото ти ? :beer:

Не и се занимава да плаща с пейпал и тем подобни.Плюс това поразпитах.Има опастност да пратя парите,но този,който ми продава стоката, да не я прати.Също така може да ми задържат стокота на митницата(не знам дали това е вероятно).
nikar222

Мнениеот kobso1245 » Пон Сеп 16, 2013 7:50 pm

nikar222 написа:

Не и се занимава да плаща с пейпал и тем подобни.Плюс това поразпитах.Има опастност да пратя парите,но този,който ми продава стоката, да не я прати.Също така може да ми задържат стокота на митницата(не знам дали това е вероятно).

Второто не е вярно(ако купуваш от UK де).
За първото-ако използваш goods опцията при евентуално неизпращане можеш да си поискаш парите обратно от пейпал.
kobso1245

Мнениеот nikar222 » Пон Сеп 16, 2013 8:03 pm

bigjoe написа:
nikar222 написа:Доста съм тежък-80 кг и затова искам мекица

Пич, тежък човек е 100+ за мен. Това въобще не трябва да го взимаш под внимание и още по - малко е причина да си купуваш колело с окачване. Разбирам, че искаш да си вземеш готово колело от БГ - RAM Nduro е добра оферта и е по - добре от AM ONE определено. Хода на окачването е по - малък, но като цяло рамката е по - здрава,има по - остър челен ъгъл ,геометрията е близка е до тази на AM TWO. Аз съм с две ръце за NDURO. По - натам може да ъпгрейднеш с вилка с по - голям ход.Ако искаш да се консултираш за колело на RAM, може да отидеш в магазина на True Riders - ще разгледаш колелата, момчетата ще ти обяснят и може да ти предложат и някоя модификация. Но сега има промоции на RAM и е изгодно.... е зависи каква лихва ти ударят :confused:

Вилката е за Trail и шока е за Trail.Trail не е ФР,нали(скок,дроп,) или ДХ.Нямам да имам възможност скоро да подменям и понеже много скачам това ще е неподходяща вилка и ще я повреждам често,както и шока,но може и други неща да повреждам.
nikar222

Мнениеот kobso1245 » Пон Сеп 16, 2013 8:15 pm

Вилката е за Trail и шока е за Trail.Trail не е ФР,нали(скок,дроп,) или ДХ.Нямам да имам възможност скоро да подменям и понеже много скачам това ще е неподходяща вилка и ще я повреждам често,както и шока,но може и други неща да повреждам.

То щом това не смяташ, че ще издържи, какво остава за АМ 1-цата.....
kobso1245

Мнениеот nikar222 » Пон Сеп 16, 2013 8:15 pm

kobso1245 написа:
Hopper7 написа:. Но не разбрах ново или 2ра ръка ще бъде колелото ти ? :beer: ,Така де, ако си добре запознат(или имаш някой приятел, който разбира повече)

Еми втора.Може да е като ново,но това не е редовно. :D

ПС-Нямам познат и не съм запознат.
Последна промяна nikar222 на Пон Сеп 16, 2013 8:20 pm, променена общо 3 пъти
nikar222

Мнениеот kobso1245 » Пон Сеп 16, 2013 8:17 pm

kobso1245 написа:

То щом това не смяташ, че ще издържи, какво остава за АМ 1-цата.....

Опааааааа, писал съм пълни глупости(така е като гледаш само картинката).
Сега видях, че като окомплектовка няма нищо общо с това, което е показано, та наистина според мен няма да става.
пс:Рекон-а по спомен се водеше ХЦ среден клас вилка.
kobso1245

Мнениеот nikar222 » Пон Сеп 16, 2013 8:29 pm

Добре,а може ли в магазина на True Riders да ми сменят части на същата цена(Ram AM ONE-напр. вилка Дуро ФР и някаккъв X Fusioun шок) и дори по ефтини,а колелото(ако реша на лизинг) пак да го взема на лизинг или вече трябва да го платя в брой(извинявам се ако въпроса е глупав).
nikar222

Мнениеот kobso1245 » Пон Сеп 16, 2013 8:37 pm

nikar222 написа:Добре,а може ли в магазина на True Riders да ми сменят части на същата цена(Ram AM ONE-напр. вилка Дуро ФР и някаккъв X Fusioun шок) и дори по ефтини,а колелото(ако реша на лизинг) пак да го взема на лизинг или вече трябва да го платя в брой(извинявам се ако въпроса е глупав).

Ем освен да ги питаш.................
пс:Май вече ти казаха, че не става за спускане.
kobso1245

Мнениеот nikar222 » Пон Сеп 16, 2013 8:40 pm

Аз писах че говорих със Sport Delivery по скайп и казаха че е ориентиран(окомплектовка и рамка) към ФР,но става и за лек ДХ.Сега не знам дали ми пробутват глупости,за да продават.От тях веднъж съм поръчвал гума,за която пише че е 2.1,но тя беше 2.0.Това често ли се случва(ако имате опит с тях)? Аз казах че ще скачам и дропя(каквото мога,но съм навътре в града и затова ще има скачане на стълби),но ище се спускам леко(спускал съм се с едно от най-меркетинговите ефтиний от метро,както и с XC колело).Та има и нещо наречено Urban Freeride,за което знам че е от старата школа-стълби,градски фр,дропене от къщи и тн.Още не съм стигнал до там,споко :D
Когато мога(ако мога) ще сменя вилката с Duro FR,ако трябва и шока ще сменя,за да не се притеснявам за XC наклонноста на окачването.Ако трябва и други части се сменят.
Това ще бъде ли безопасна и поносима идея и дали рамката ще го понесе?
nikar222

Мнениеот andycu » Пон Сеп 16, 2013 9:28 pm

Уау...каква тема. Къде урбан, къде ДХ, къде фрирайд, къде рамове, ендура и колела от метро. Моят съвет е:
Вместо да се мъчиш сега да избираш, пък лизинги, чужбини, ако можеш, като можеш - вземи си едно дърт джъмпарско колело(и втора ръка да е), вземи си една лопата и почвай да се учиш. За дропене на стълби и каране "агресивно" в града ще ти е супер, а фрирайд, стига трасето да е добре направено може да се кара и с твърдак с 100мм ход на вилката. Хем по-евтино, хем бързо учи и поправя грешки в техниката, хем не изисква кой знай каква поддръжка. :eyebrow:
Успех! :beer:
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот nikar222 » Пон Сеп 16, 2013 9:54 pm

Не карам само в града.На вилата има леки пътеки и агресивни пътеки.Има дропове и скокове,но НЯМА място за Dirt Jump и 100 мм ход никога НЯМА да са ми достатъчно-трябват ми поне 140 мм ход за агресивно градско и изобщо някакъв ДХ и ФР.Аз си знам зъщо се водя към това-това са си мои съображения,направени от опит.Прецаквал съм 10 ос от дропене и тн. и съм ботъмвал 20 пъти 100 мм вилка на 60 см дроп или скок,а там където живея НЯМА един свестен скейт парк с повече от 40 см кикър,който не е направен от стари плоскости,подпряни с камъни,събрани от местните скейтъри и направени на площад над центъра.НЯМА и едно място на което да е възможно да се направи и една дърт рампа,камо ли пък аз сам да ида да я правя.Всичко си има собственик(земята) и няма кой да ми позволи да ида да правя рампи,па още по малко да дойде някой с мен да помага.Тук всички карат скейт,хикс и дх,има и малко фр.Често е в града.До там до където мога да стигна има само 2 пътеки.Всички други са на КИЛОМЕТРИ от там,където аз живея.Ако байкърите искат да карат на повече и по по-сериозни пътеки,отиват на 40 км в Добростан,в Пампорово,в Сопот(ако искат да се съзтезават) и тн.Така че МОЛЯ ВИ НЕ МИ ДАВАЙТЕ ТАКИВА СЪВЕТИ.Повтарям пак-НЕ КАРАМ СТРИИТ,ДЪРТ ДЖЪМП,БМХ. :banghead:
(Извинявам се,ако всичко това,което написах,звучи грубо,но десетки пъти съм чувал такива съвети,при положение,че повтарям,че не искам да правя това и няма да го правя).
Моля не се засягайте. :erm:

Относно RAM AM ONE-МОЛЯ отговорете на въпросите ми на по горното мнение.
Последна промяна nikar222 на Пон Сеп 16, 2013 10:11 pm, променена общо 2 пъти
nikar222

Мнениеот Tonkataa » Пон Сеп 16, 2013 9:59 pm

Хората ти дават съвети ти пак си знаеш твоята и казваш, че не караш само в града . Дебелоглав си първо търсиш съвет после спориш и не се вслушваш в съветите, които ти дават. И аз ти го казвам че по доброто решение е ндурото
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот kobso1245 » Пон Сеп 16, 2013 10:05 pm

Tonkataa написа:Хората ти дават съвети ти пак си знаеш твоята и казваш, че не караш само в града . Дебелоглав си първо търсиш съвет после спориш и не се вслушваш в съветите, които ти дават. И аз ти го казвам че по доброто решение е ндурото

С тая вилка ендурото според мен въобще не е решение.
.Повтарям пак-НЕ КАРАМ СТРИИТ,ДЪРТ ДЖЪМП,БМХ.

Е ти явно и АМ не караш, но искаш такъв тип велосипед(не го приемай като заяждане).
Моето мнение-не знам откъде си, но ако си от София-отиди до БАС(True Riders) и виж какво могат да ти предложат.Аз някакси по-бих се доверил на тях. След това премисли, потърси малко инфо, отзиви и т.н. и тогава вече преминавай към покупка(все пак говорим за байк за 2к, аз моя, дето струва пъти по-малко го избирах няколко месеца).
Ако не си от София-на сайта им има контакти, мисля, че имаха електронна поща, за да се свържеш с тях.
Също така можеш да прегледаш и форума, 100% има подобни въпроси.
Успех с избора.
Последна промяна kobso1245 на Пон Сеп 16, 2013 10:19 pm, променена общо 1 път
kobso1245

Мнениеот nikar222 » Пон Сеп 16, 2013 10:16 pm

Tonkataa написа:Хората ти дават съвети ти пак си знаеш твоята и казваш, че не караш само в града . Дебелоглав си първо търсиш съвет после спориш и не се вслушваш в съветите, които ти дават. И аз ти го казвам че по доброто решение е ндурото

Човек ПРОЧЕТИ до НДУРОТО с каква ВИЛКА И ШОК е и цялостната окомплектовка(модела за 1999 лв).Това е XC окачване.
Не мога да си позволя да купя по скъпо колело,каквото и да е-ако ще да е твърдак,ако ще мекица,ако ще да е на изплащане,ако ще в брой,ако ще ново,ако ще втора ръка.
nikar222

Мнениеот Tonkataa » Пон Сеп 16, 2013 10:19 pm

kobso1245 написа:

С тая вилка ендурото според мен въобще не е решение.

Ако се обадиш примерно в трурайдърс все ще измислят нещо и ще може да се сложи друга вилка вместо тази ...
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот nikar222 » Пон Сеп 16, 2013 10:20 pm

НЯМАМ СРЕДСТВА ДА СМЕНЯМ ЧАСТИ ПРЕДИ ДА ГИ ПОВРЕДЯ СЕРИОЗНО.В магазина,ако го има на лизинг,дори и да ми сменят части,ВКЛ Шок,Ще може ли да си остане на изплащане?(малко тъп въпрос,но не знам затова ми кажете).Да не говорим колко пъти ще прецаквам по деликатните неща като оптегач,средно движение и др,които са XC ориентирани,докато карам.,.Други компоненти също са XC ориентирани.КЪсо Кормило,Курбели с 3 плочи,24 Скорости,10 мм Ос на вилката,МАлко ХОД,Обтегач с Дълго рамо и тн.
Последна промяна nikar222 на Пон Сеп 16, 2013 10:37 pm, променена общо 2 пъти
nikar222

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд