did написа:веднага я предай в близката железария, ако искаш да изпиташ удоволствие от колоезденето.
marsa написа:Остави цената настрана. Ако търсиш велосипед за града и пътища с настилка и бюджетът е ограничен, се насочи към максимално проста конструкция без излишни завъртулки. От двете снимки втората (Хакер-а) е по-добрия избор.
Добре е да си поправиш въпроса, защото имам усещането че ти предстои закупуване на велосипед, който смяташ да ползваш ежедневно максимално време за придвижване и търсиш максимално надежден такъв в най-ниския ценови клас.
ivannik написа:Или:
Велосипедът е в идеално състояние с всички оригинални детаили. Монтажът е шимано Асера. Екстремна вилка и гуми. Алуминиева рамка. 12 килограма.
marsa написа:Напротив, последното показано е най-добрият избор. На първото единствено рамката му е най-излъскана.
Genesis:
- 7 скорости отзад (главината е несъвместима с по-нови компоненти и не подлежи на никакъв ъпгрейд)
- главини с плътна ос и гайки, което ще е голямо неудобство при смяна на спукана гума, с което неминуемо ще се сблъскаш рано или късно!
- "gripshift" (въртящи) команди за скоростите, възможно най-нисък клас, неудобни и не особено прецизни
- амортисьорно колче за седалката, което е по-скоро пречка при каране и добавя доълнително тегло
Conquest:
+ 8 скорости отзад (глвината е съвместима и с по-съвременни компоненти и може да се надгражда при желание)
+ главини с Quick Release (машинки за бързо освобождаване без инструменти).
+ палцови команди, значително по-удобни за ползване
+ напълно оборудвано за всезезонно ежедневно градско каране: калници, предпазител на веригата, светлини!
Като цяло компонентите по двата са начален клас, но Conquest-а е един клас нагоре.
В случай, че не си от един град с продавача си калкулирай още около 20лв за куриер.
jungleraver написа:Ами много зависи дали си струва от това какво му е състоянието (не козметичното) на лагери, венци, движения, конуси, дерайльори, комнди и т.н. движещи се части. За толкова пари лично аз бих си взел нещо с хром-молибденова рамка - ако си от Сф мога да ти дам да врътнеш кръгче с мойто градско и ако ти допадне да знаеш какво да търсиш
fiderota написа:Колега насочи ли се вече към някой от тези 7 велосипеда или продължава търсенето
Взимай някой, че наближава зима и трябва да се кара
ivcho3 написа:Бягай далеч от "Хакера". Не коментирам дали предлаганата цена е приемлива, или не, но по него почти всичко е стомана, да не обидя някой с такова колело, то е "нееластично" (трудно) за каране, най- добре се усеща при изкачване на по- дълги баири, второ задния дерайльор шимано tourney дори не е куча марка, а меко казано абсолютно неприемливо за каране, ако не е едно кръгче в парка за ден на една скорост. Лично на предишния ми Драг със същия декланшор, прескачаше веригата и при най- прецизен реглаж. Трето командите с врътките са продължение на гриповете и като настъпиш на педалите много често с усукването на китката прещраква и командата, много неприятно се получава да превключиш на скорост при изпъната верига. Останалото е обяснено от marsa, лично неговото мнение според мен е най- правилно. "Хакера" не подлежи на ъпгрейд, отзад е с венец- касета в един блок на резба, предполагам 7 скорости или по- малко, не знам дали може да се монтира по- добър съвместим с разстоянието между зъбчатките обтегач от шимано tourney.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта