Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот boriss13 » Съб Окт 19, 2013 7:32 pm

rodopi_biker написа:Колко е минималното количество бензин, което мога да заредя на бензиностанция без да ме изгледат накриво? Вчера сглобихме един мото-велосипед и ми е някво странно да застана на колонката за половин литър :confused:

Зареждай си сам! :)
Аз съм зареждал мотопед, и гордо съм заявявал "До горе!!!" което в случая се оказа 2,73Л.Ама "До горе!!!" си е психологическа бариера... :)
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Рейтинг: 2000

Мнениеот iFkata » Нед Окт 20, 2013 2:39 am

На някого, да му се е случвало да му падал някой от болтовете на водача, в случай ,че е бил затегнат? :boggled:
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот Wheeler » Нед Окт 20, 2013 4:54 pm

На мен веднъж ми падна болта на единия курбел, без да съм разбрал. Видях го случайно, като бях в гората и после карах поне 15 км докато се прибера, а курбела не мръдна. Даже после едвам го изкарах с машинката.
:dontknow:

Става въпрос за окталинк.
Wheeler

Рейтинг: 1365

Мнениеот msniki » Нед Окт 20, 2013 5:17 pm

iFkata написа:На някого, да му се е случвало да му падал някой от болтовете на водача, в случай ,че е бил затегнат? :boggled:

да, случва се .
Развива се от вибрацийте.
Болт на диск така съм загубвал, като е бил затегнат точно преди каране.
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот naskoj » Нед Окт 20, 2013 5:58 pm

Здравейте,
това вашето е нещо възможно, но на мен ми се случи 3 от 4-те болта, които държат плочата за курбела да паднат :crazy: :crazy: :crazy: . За мой късмет установих това преди да почна да се спускам и имах нужните инструменти за да разглобя всичко, и да мога поне да се спусна до долу.
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот hitar_potar » Пон Окт 21, 2013 12:24 am

msniki написа:
iFkata написа:На някого, да му се е случвало да му падал някой от болтовете на водача, в случай ,че е бил затегнат? :boggled:

да, случва се .
Развива се от вибрацийте.
Болт на диск така съм загубвал, като е бил затегнат точно преди каране.

Аз загубих цял основен болт-ос от окачването на рамка, ти за болтчета на дискове ми говориш... :D

naskoj написа:Здравейте,
това вашето е нещо възможно, но на мен ми се случи 3 от 4-те болта, които държат плочата за курбела да паднат :crazy: :crazy: :crazy: . За мой късмет установих това преди да почна да се спускам и имах нужните инструменти за да разглобя всичко, и да мога поне да се спусна до долу.

Мен ми се случи да ми паднат и 4-те болта. Лошото беше, че ситуацията беше коренно различна от твоята - паднаха в движение и съответно курбела се разпадна, докато се бях лепнал в струята на 1 автобус.... :shake: :fight: :xx(:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот boroborovski » Пон Окт 21, 2013 9:47 am

Помогнете ми моля ви ..
Преди време имах малко лепкаво петно на маската (незнам как е станало като винаги си е била в калъфа )
Та днес реших да го махна с лакочестител и направих голяма беля -петното стана по голямо и побеля сиг защото го направих с тоялетна хартия ) след което опитах да я накисна в кипяща вода с идеята че ще се разтвори но уви нищо не стана .Помогнете моля ви . :agree:
Карам ц1 и пак съм по бърз :P
boroborovski

Рейтинг: 897

Мнениеот mariko » Пон Окт 21, 2013 10:03 am

boroborovski написа:Помогнете ми моля ви ..
Преди време имах малко лепкаво петно на маската (незнам как е станало като винаги си е била в калъфа )
Та днес реших да го махна с лакочестител и направих голяма беля -петното стана по голямо и побеля сиг защото го направих с тоялетна хартия ) след което опитах да я накисна в кипяща вода с идеята че ще се разтвори но уви нищо не стана .Помогнете моля ви . :agree:

Лакочистителя е разтворител и предполагам, че побеляването се дължи на факта, че е повредил плаката. При това положение не може да се оправи.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот PtD » Пон Окт 21, 2013 11:59 am

mariko написа:предполагам, че побеляването се дължи на факта, че е повредил плаката. При това положение не може да се оправи.

+1
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот aveei » Пон Окт 21, 2013 3:57 pm

Как по-бързо да си износя гриповете?
aveei

Рейтинг: 1200

Мнениеот Daniel Panev » Пон Окт 21, 2013 4:03 pm

aveei написа:Как по-бързо да си износя гриповете?

Залепи си шкурка на ръкавиците...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Rayko » Пон Окт 21, 2013 4:36 pm

Но с грапавата страна навън ;)
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот taurus13 » Пон Окт 21, 2013 5:31 pm

mariko написа:
boroborovski написа:Помогнете ми моля ви ..

Лакочистителя е разтворител и предполагам, че побеляването се дължи на факта, че е повредил плаката. При това положение не може да се оправи.

Всякакви петна мазни и лепкави, може лесно и безопасно да почистите с WD-40 и малко памук. Гарантирано не поврежда нищо. Разтворител...с кой акъл не знам.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот iFkata » Сря Окт 23, 2013 11:07 am

С всеки изминал ден, когато една пратка е в Еконт и не се взимам, цената покачва ли се? Защото в момента имам пратка, а ще мога да я взема чак в събота?
Аватар
iFkata

Мнениеот msniki » Сря Окт 23, 2013 11:29 am

iFkata написа:С всеки изминал ден, когато една пратка е в Еконт и не се взимам, цената покачва ли се? Защото в момента имам пратка, а ще мога да я взема чак в събота?

До 1 седмица е безплатно, после се плаща такса за всеки ден .
Аватар
msniki

Мнениеот iFkata » Сря Окт 23, 2013 11:35 am

msniki написа:
iFkata написа:С всеки изминал ден, когато една пратка е в Еконт и не се взимам, цената покачва ли се? Защото в момента имам пратка, а ще мога да я взема чак в събота?

До 1 седмица е безплатно, после се плаща такса за всеки ден .

Благодаря! :)
Аватар
iFkata

Мнениеот msniki » Сря Окт 23, 2013 7:56 pm

Стержен може ли да смени ?
Въпроса е сериозен.
Питам понеже имам спор с 1 момче.
До колкото аз знам може да се смени но процедурата е твърде сложна да се направи.
:dontknow:
Аватар
msniki

Мнениеот exiteyes » Сря Окт 23, 2013 8:06 pm

Ти ми кажи. Аз мога само да попитам, как така от снимка на вилка с черен стержен от изведнъж той става бял и точно отдолу на короната блъскано с чукове? Не твърдя нищо за тия смени, които ги говориш, ама снимките ли бяха криви, вилката ли беше "тунингована". :idea:

Обясни само, на снимката виждаме и друг кашон и друг цвят стержен. Ако може, би ли снимал охлузванията на короната отдолу в близост до стержена. Благодаря. И ако снимките не са били реалните, моля тогава да не говорим, затова кой бил "идиота" и т.н

В началото вилката е такава -
Изображение

в последствие идва такава -
Изображение
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот krisosubufer2 » Сря Окт 23, 2013 9:12 pm

Чуда се аз ли не виждам или някои от 2-та сайт лъже
1- http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... hilli.html
Tегло: 1000 грама
2- http://store.trueriders.bg/continental-der-kaiser.html
Tегло: 1235 грама

Та кои от 2-та сайт слага 235 грама или съответно маха ?
Последна промяна krisosubufer2 на Сря Окт 23, 2013 9:31 pm, променена общо 1 път
krisosubufer2

Рейтинг: 1102

Мнениеот troll4et0 » Сря Окт 23, 2013 9:23 pm

krisosubufer2 написа:Чуда се аз ли не виждам или някои от 2-та сайт лъже
1-http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-26/9049-vanshna-guma-continental-der-kaiser-dh-black-chilli.html
2-http://store.trueriders.bg/continental-der-kaiser.html

По принцип и на двете места може да има разминаване,в сайта на производителите би трябвало да е по точно.
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Мнениеот msniki » Сря Окт 23, 2013 9:23 pm

exiteyes написа:..

Добре като ще правим публична разправия....
Значи ти си "разбирача". Идиот не съм ти казал никога ! Ако се чустваш като такъв твой проблем.
Ти почна да обиждаш на лично !
Я погледни във фасебоок колко харесвания събрах на поста и коментарите долу какво пишат хората за смяната на стержен !
Не твърдиш тук за стержена, ама в фасебоок ме изкара че съм заварявал стержена :D
Разликата в снимките:
Ми лесно вилката като я обявих за продажба още не беше дошла при мен и бях получил тези снимки.
Съответно приложих нови снимки като вилката дойде в мен.
Кораната има охлузвания (така дойде) съответно и затова бях казал ама кой ли да ме слуша....
Кашони имам два в мен, като мога и снимки да приложа ако толкова настояваш. Запазения остана за приятел, при положение че е кашон и невярвах че ще е проблем.
Опитваш се да ме изкараш мен виновен, заради това че брат явно е глух като му описвах състоянието на вилката.
Ако не бях или нарочно се опитвах да прецакам някой, нямаше да сложа опция преглед дори.
Я ти ми обясни защо ме лъжете с брат ти:
Уж родителите ще дават парите, уж сряда ще я вземе заради родителите, накрая вторник отиваш ти и ми отказваш пратката защото не съм бил казал за състоянието !?!?
Извини се е... Ама за какво че явно не знаеш какво ще вземаш или че ме лъжеш ?
Аз ти написах не знам колко пъти, окей имам известнна вина че не приложих новите снимки навреме.
Но описах състоянието точно както е, и брат ти явно е решил да не ти казва за това.
"Не искам да се разправяме." също ти написах, но ти продължи все пак !
Така че в момента да се опитваш да се заяждаш няма да мине .
Последна промяна msniki на Сря Окт 23, 2013 9:44 pm, променена общо 1 път
Аватар
msniki

Мнениеот krisosubufer2 » Сря Окт 23, 2013 9:38 pm

troll4et0 написа:
krisosubufer2 написа:Чуда се аз ли не виждам или някои от 2-та сайт лъже
1-http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-26/9049-vanshna-guma-continental-der-kaiser-dh-black-chilli.html
2-http://store.trueriders.bg/continental-der-kaiser.html

По принцип и на двете места може да има разминаване,в сайта на производителите би трябвало да е по точно.

Ок видях че и 2-та сайт лъжат. Та въпроса ми е дали има хубава гума която е да около 1000 грама, да е 2.5 и да е "хубава"
krisosubufer2

Рейтинг: 1102

Мнениеот exiteyes » Сря Окт 23, 2013 9:39 pm

Аз съм само зрител и само наблюдавах вилката. Не съм този за който ме мислиш(като личност).
Моите наблюдения са, че все пак снимките са криви, защото не мога да, кажа че нещата са 1 към 1. По принцип си има ясно изкарани правила в "Пазар", където си пише ясно за снимките, вярно е че и аз понякога не спазвам някои правила(моите келешлъци са по-скоро дребна забележка), но никога не съм изкарал снимка от някъде си и накрая да пратя нещо друго. Щом твърдиш, че вилката не била дошла и затова не си изкарал реални снимки, тогава защо просто не дзънна телефон, за да се разберете допълнително, че вилката не е като да е почти нова, карана няколко часа или от сорта.
Facebook и like-ове.. това са неща, които не са фактор по никакъв начин. Давам ти пример, снимам едни педали като си ги купя - на първото каране, карам ги 6 месеца интензивно и след това ти ги пращам със снимките, които съм направил в началото. Педалите идват и първото, което ти идва на ума е, че наистина това не е нещото, което си очаквал да получиш.

И накрая все пак не разбирам едно, ако вилката е една и съща от снимките, как цвета му се променя, и защо има следи от блъскане, там където не трябва да има.

За 'идиотите' facebook вече може да съди, ама не съм засегнат. :) Просто интересното ми беше за продукта, така и не ми стана ясно кой е виновен накрая.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот msniki » Сря Окт 23, 2013 9:57 pm

exiteyes написа: тогава защо просто не дзънна телефон, за да се разберете допълнително, че вилката не е като да е почти нова, карана няколко часа или от сорта.
Facebook и like-ове.. това са неща, които не са фактор по никакъв начин. Давам ти пример, снимам едни педали като си ги купя - на първото каране, карам ги 6 месеца интензивно и след това ти ги пращам със снимките, които съм направил в началото.
И накрая все пак не разбирам едно, ако вилката е една и съща от снимките, КАК цвета му се променя, и ЗАЩО има следи от блъскане, там където не трябва да има.

Ми да мнението на хората не е фактор, верно си е нали ? :Д
Не знам как му се променя цвета, това бях получил като снимки. Затова и направих нови !!!!!
Е аз колко пъти да звъня на брат му да разбере за състоянието, мисля че човек от 1,2-ти път ще разбере и ще си направи сметка. :dontknow:
Казах ясно че е карана 3-4 дена има следи от транспорта и има драскотини !
Казах коя драскотина къде е. Попитах така устройва ли те ? Да я пращам ли ?
" Добре, не е проблем чакам само да дойде и я вземам".
Реших че го устройва купувача състоянието и няма да е проблем.
В новата обява заради такива малко-умни хора съм приложил снимки дори на най малките драскотини.
Да в фасебоок написах " Работя с идиоти" Не съм посочил никой. :)
Вина имам и аз заради снимките, вина има и купувача и брат му, 2-та имат две различни версий. Така ми изглежда че просто родителите не са разрешили.
А ти в крайна сметка кой си ?
Атанас петров нали ?
П.С.
Много се извинявам за спама !
Аватар
msniki

Мнениеот KaLO_1407 » Чет Окт 24, 2013 5:15 am

Най-вероятно първата снимка е веднага след копуването, а втората след употреба и поради тази причина вилката не е с черен стержен. А блъсканиците по короната може да са от падания. А цвета на стержена може да се е променил по простата причина, че когато е монтиран се търка постоянно о чашките и боята е паднала.
П.С. По-тъпо не мога да го обясня. И се извинявам за правописните грешки. Пиша от телефон.
"След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили…"
KaLO_1407

Рейтинг: 1131

Мнениеот Wheeler » Чет Окт 24, 2013 8:11 am

KaLO_1407 написа:Най-вероятно първата снимка е веднага след копуването, а втората след употреба и поради тази причина вилката не е с черен стержен. А блъсканиците по короната може да са от падания. А цвета на стержена може да се е променил по простата причина, че когато е монтиран се търка постоянно о чашките и боята е паднала.
П.С. По-тъпо не мога да го обясня. И се извинявам за правописните грешки. Пиша от телефон.

:rofl: :rofl:

И аз не бих взел вилката при това положение. Не знам какво се обяснявате толкова - купувача има право да види какво купува и да откаже покупката, ако не му хареса.
Wheeler

Рейтинг: 1365

Мнениеот msniki » Чет Окт 24, 2013 8:37 am

Wheeler написа:И аз не бих взел вилката при това положение. Не знам какво се обяснявате толкова - купувача има право да види какво купува и да откаже покупката,ако не му хареса.
Че пак не разбирам какъв е проблема, ако за състоянието знае купувача.
Има да, но попринцип трябва и да има парите за това което купува.
KaLO_1407 написа:Най-вероятно първата снимка е веднага след копуването, а втората след употреба и поради тази причина вилката не е с черен стержен. А блъсканиците по короната може да са от падания. А цвета на стержена може да се е променил по простата причина, че когато е монтиран се търка постоянно о чашките и боята е паднала.

:rofl: :rofl:
Айде малоумните коментрари някъде другаде !
Аватар
msniki

Мнениеот niki_can133 » Пет Окт 25, 2013 11:19 am

Нормално ли е, червената врътка на рибаунда на Вивид 5,1 да не спира да се върти. И ако не е какво може да се направи. Благодаря!
Изображение
niki_can133

Рейтинг: 986

Мнениеот KaLO_1407 » Пет Окт 25, 2013 4:03 pm

msniki написа::rofl: :rofl:
Айде малоумните коментрари някъде другаде !

Абе ти да не си имунизиран от сарказъм?
Btw Кой пак ми наби минус за тъп коментар в тема за тъпи въпроси? И ако тоя някой пита: ДА, по-приятно ми е.
"След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили…"
KaLO_1407

Рейтинг: 1131

Мнениеот blabla-dh » Пет Окт 25, 2013 4:25 pm

Ако си обезвъздуша спирачката juicy 3 буталото,което не се върнало,ще се върне ли?
Изображение
blabla-dh

Рейтинг: 1178

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла