въпрос

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

въпрос

Мнениеот cichlidi » Съб Ное 05, 2005 5:33 pm

значи много ми е чудно.един мои приятел се опита да се качи на един бордюр със скок но за нещастие удари задната гума в него и си скъса ухото.въпросът ми е.от удара ли се е скъсало или е дефектно или нещо друго.ами като се спусне от някъде.а колелото е DRAG непомня какъв.благодаря предварително
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот Climber » Съб Ное 05, 2005 9:19 pm

Предполагам, че не е било дефектно.
Аз също си счупих ухото на моя Драг.
След това сложих едно стоманено(собствена изработка) и след серия скокове и то мръдна с 1см. Всичко е нормално:D
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Рейтинг: 1478

Мнениеот naka76 » Нед Ное 06, 2005 7:08 pm

[quote="Climber"]
След това сложих едно стоманено
[/quote]

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
naka76

Рейтинг: 2000

Мнениеот Newone » Нед Ное 06, 2005 7:22 pm

[quote="Climber"]

Предполагам, че не е било дефектно.
Аз също си счупих ухото на моя Драг.
След това сложих едно стоманено(собствена изработка) и след серия скокове и то мръдна с 1см. Всичко е нормално:D
[/quote]

@Climber
А не се ли опасяваш, че рамката ти може да "мръдне" повече от 1см с това стоманено ухо?:idea:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот thefatcat » Пон Ное 07, 2005 5:28 pm

Момчето явно обича да побългарява работите.:D
Явно това със стоманените уши стана много модерно, ще взема и аз да си направа! Тва че ще си изкърта рамката при първото падане нема значене, важното е да си Hevy Metal!:hbang2:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Climber » Вто Ное 08, 2005 8:17 pm

Нещо немога да ви разбера логиката.
Ухото по принцип се прави слабо за да не се счупи дерайльора , а не да пази рамката(достатъчно е, че то е отделно от рамката). Проблема е че някой ги правят прекалено меки и се налага да се усилят. А и немога да разбера кое ще мръдне - ухото, което е 5мм на 2мм или рамката.:idea:. Цялата тежест от дерайльора+веригата+ускорението при падане срещу 5на2мм.
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Мнениеот bluskanie » Вто Ное 08, 2005 8:33 pm

[quote="Climber"]

Ухото по принцип се прави слабо за да не се счупи дерайльора , а не да пази рамката(достатъчно е, че то е отделно от рамката).
[/quote]

А не си ли се замислял, че поемайки удара ухото или се чупи/огъва, или предава удара на следващото нещо, за което е хванато, в нашия случай - рамката.Та ако е от стомана и тя не е достатъчно слаба...рамката го отнася.Иначе за кво ще ги правят от алуминий тези уши?:dunno:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Ное 09, 2005 8:11 am

[quote="Climber"]

Ухото по принцип се прави слабо за да не се счупи дерайльора
[/quote]

Кое е по-скъпо: рамката или обтегача и кое трябва да се пази повече - отговори си на тоз въпрос.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот layne » Сря Ное 09, 2005 9:58 am

[quote="bikerider"]

[quote="Climber"]

Ухото по принцип се прави слабо за да не се счупи дерайльора
[/quote]

Кое е по-скъпо: рамката или обтегача и кое трябва да се пази повече - отговори си на тоз въпрос.

[/quote]

Е за к'во питаш...много ясно,че оптегача!Бах маму!Оптегачите са по 50 лева все пак...
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот thefatcat » Сря Ное 09, 2005 11:26 am

А една рамка CROSS е 20 лв!:idea::rofl:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Мнениеот Climber » Сря Ное 09, 2005 6:19 pm

Отговорете си на този въпрос: кое е по-здраво и кое ще поеме удара или кое ще се счупи или изкриви.
Значи може един човек тежащ средно 75кг да скочи на равно от 1м многократно и да няма нищо на рамката, а тежеста на ухото+оптегача+веригата да прецака рамката така, че майка "Фабрика" да не я познае:dunno:.
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Мнениеот Climber » Сря Ное 09, 2005 6:43 pm

Все пак има разлика между стомана и стомана. Моето ухо е средна твърдост (малко по-здраво от фрезованите уши)- демек - да не се чупи много лесно и да може да се изправи ако се изкриви.
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Мнениеот bluskanie » Сря Ное 09, 2005 7:03 pm

[quote]
Значи може един човек тежащ средно 75кг да скочи на равно от 1м многократно и да няма нищо на рамката, а тежеста на ухото+оптегача+веригата да прецака рамката така, че майка "Фабрика" да не я познае:dunno:.
[/quote]

Какво се случи с онази тема "чалга" ?

:wavey:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот thefatcat » Сря Ное 09, 2005 10:44 pm

[quote="Climber"]

Отговорете си на този въпрос: кое е по-здраво и кое ще поеме удара или кое ще се счупи или изкриви.
[/quote]

:crazy:А освен за скокове на равно за падания мислил ли си?:crazy:
Аватар
thefatcat

Мнениеот Climber » Чет Ное 10, 2005 3:38 pm

Да. Много е гадно при спускане(или преди скок или след скок) ухото да ти се счупи (поради това, че не е достатъчно сдраво) и от това оптегача да влезе в спиците и от там всичко свързано със задното колело да стане на каша и цялата тая работа довежда до падане при което и ти ставаш част от тази "каша".
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Мнениеот thefatcat » Чет Ное 10, 2005 4:00 pm

Карам от бая време колело, па не ми се е случвало такова нещо ухото да се скъса от самосебеси! Случвало ми се е много пъти обтегача да влезе в спиците и тогава да се скъса ухото, но тези глупости дето ми ги разправяш как се чупело ухо от полъха на вятъра не ми се вярват много. Нещо си се объркал!
Аватар
thefatcat

Мнениеот bikerider » Чет Ное 10, 2005 4:05 pm

[quote="Climber"]

Да. Много е гадно при спускане(или преди скок или след скок) ухото да ти се счупи (поради това, че не е достатъчно сдраво) и от това оптегача да влезе в спиците и от там всичко свързано със задното колело да стане на каша и цялата тая работа довежда до падане при което и ти ставаш част от тази "каша".
[/quote]

Пич, така ще говориш докато не си изкривиш рамката.
И ако още не си разбрал - има разлика между удар отдолу и удар отстрани. Рамката обикновено никой не я проектира да издържа на удари отстрани, затова е по-уязвима.
Естествено, че няма да се изкриви chainstay-a от страничен удар, но ще се изкриви едно парченце от нея, там където се закрепя ухото. И като се опиташ да го изправиш, ще го спукаш и рамката ти е фира. Въпрос на време - това че ти не си се сблъсквал с подобен проблем не значи, че не съществува - аз лично съм виждал поне 5 рамки преебани поради глупост :wavey:

Ухото трябва да е по-мек материал от РАМКАТА и толкова. Други правила няма. Ти ако искаш си пази обтегача със стоманени уши - твоя си работа.

Поел си по-точно по най-погрешния път. Ако искаш да не ти се чупи ухото, купи си Saint обтегач, модифицирай го за 9мм главина и забрави за ушите веднъж завинаги.

Edit: по твоята логика, за да не ми гърми бушона у нас трябва да сложа още по-силен бушон. Знаеш какъв е резултата нали? ;)

Edit2: би ли ме светнал как точно чупиш тия уши? щото съм се спускал доста издевателски и не съм чупил ухо при спускане. Скъси си веригата, натегни B-tension болта и това е. Също така си сложи долна ролка, да не се клати веригата и да кара обтегача да се "обръща". Другото са изпълнения "така е по-здраво" и неминуемо ще си повредиш непоправимо рамката.
Аватар
bikerider

Мнениеот cichlidi » Чет Ное 10, 2005 9:21 pm

добре значи ако си нупи стабелизатор на веригата ще има ли някакъв смисъл или не.ако е да какъв ще е тои
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот thefatcat » Пет Ное 11, 2005 12:06 am

"Стабилизатор за верига" - Брех какви работи измислят, за да зимат парите на хората!
Аватар
thefatcat

Мнениеот Climber » Пет Ное 11, 2005 2:18 pm

Всичко е много относително.
[quote]аз лично съм виждал поне 5 рамки преебани поради глупост
[/quote]

Аз никога не съм виждал такова нещо. Не казвам, че никога не е имало, но за мен е малък шанса това да стане.
[quote]би ли ме светнал как точно чупиш тия уши? щото съм се спускал доста издевателски и не съм чупил ухо при спускане.[/quote]

За разлика от теб, обаче аз съм бил свидетел на няколко такива изпълнения. Даже и в форумите имаше няколко изказвания включително и този.
[quote]Edit: по твоята логика, за да не ми гърми бушона у нас трябва да сложа още по-силен бушон. Знаеш какъв е резултата нали?
[/quote]

Аз съм отговорил на това:
[quote]Все пак има разлика между стомана и стомана. Моето ухо е средна твърдост (малко по-здраво от фрезованите уши)- демек - да не се чупи много лесно и да може да се изправи ако се изкриви.[/quote]

[quote]Пич, така ще говориш докато не си изкривиш рамката.
И ако още не си разбрал - има разлика между удар отдолу и удар отстрани. Рамката обикновено никой не я проектира да издържа на удари отстрани, затова е по-уязвима.
[/quote]

Щом ще има удар от страни, ухото няма никаква роля от какъв материал е направен.
Offtopic- упорит човек съм и това е!:hbang2:
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Мнениеот Climber » Пет Ное 11, 2005 2:29 pm

[quote]Какво се случи с онази тема "чалга" ?
[/quote]

Ааааааа много мразя такива изпълнения(или пускания на някакви нечленоразделни "усмивки"). Ако имаш по различно мнение от моето просто го изложи. Важно е да се намери правилното мнение, за да може в бъдеще да не се допускат грешки.
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Мнениеот bikerider » Пет Ное 11, 2005 2:39 pm

[quote="Climber"]
Щом ще има удар от страни, ухото няма никаква роля от какъв материал е направен.
Offtopic- упорит човек съм и това е!:hbang2:
[/quote]

Аз ли се изразявам малоумно или?????
Щом ще има удар, значи ще попадне върху обтегача, съответно върху ухото и после върху рамката. Някой от тия компоненти трябва да играе ролята на бушон, понеже сглобката е адски слаба и неиздръжлива на страничен удар.
Всички тук ти обясняваме, че именно ухото е този бушон и то не заради обтегача от 50лв, а заради рамката от 200лв и нагоре...

Както вече казах, ухото трябва да е по-меко от рамката, там където се закрепва за нея. Ако не си разбрал защо, помисли ама сериозно.
Ако продължаваш да си мислиш само за обтегача - недей. Обтегачите са консуматив!
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Ное 11, 2005 2:50 pm

а сега да дадем пак думата на защитника на хеви метала:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Climber » Пет Ное 11, 2005 2:54 pm

АЗ НЯКЪДЕ ДА СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ УХОТО Е ПО-ЯКО ОТ РАМКАТА?:banghead:
Ще се потретя амаааа:
[quote]Все пак има разлика между стомана и стомана. Моето ухо е средна твърдост (малко по-здраво от фрезованите уши)- демек - да не се чупи много лесно и да може да се изправи ако се изкриви.[/quote]

Мисля, че нито моето "измислено" мнение(което се появи, че ухото ми е МНОГО яко)нито твоето са толкова вярни. Мисля, че част от продаваните колела на пазара са с много по-слаби уши(нещо като много слаб бушон при който, като си вкл. печката и остваш без ток) и те заслужават РАЗУМЕН ъпгрейд. Мисля, че всички останахме доволни:beer:
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Мнениеот did » Пет Ное 11, 2005 2:57 pm

case cloZeT

.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Climber » Пет Ное 11, 2005 2:59 pm

.
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Мнениеот bikerider » Пет Ное 11, 2005 3:52 pm

[quote="Climber"]

АЗ НЯКЪДЕ ДА СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ УХОТО Е ПО-ЯКО ОТ РАМКАТА?
[/quote]

Каза, че ухото е от стомана. Още не съм видял стомана по-мека от 4-5мм dropout на алуминиева рамка... така че... дали си го казвал или не, за мен поне няма значение... :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот ilinkolov » Пет Ное 11, 2005 4:04 pm

[quote][color=red]Мисля[/color], че нито моето [color=red]"измислено"[/color] мнение(което се появи, че ухото ми е МНОГО яко)нито твоето са толкова вярни. [color=red]Мисля[/color], че част от продаваните колела на пазара са с много по-слаби уши(нещо като много слаб бушон при който, като си вкл. печката и остваш без ток) и те заслужават РАЗУМЕН ъпгрейд. [color=red]Мисля[/color], че всички останахме доволни[/quote]

Мисля че мисля. Мисля че това е хубаво... :dunno:
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот Cocko » Пет Ное 11, 2005 5:32 pm

[quote]АЗ НЯКЪДЕ ДА СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ УХОТО Е ПО-ЯКО ОТ РАМКАТА?[/quote]

Отговор
[quote]Щом ще има удар от страни, ухото няма никаква роля от какъв материал е направен.
[/quote]

При формулировката на второто твърдение не изключваш момента с ухото по- твърдо от рамата. Има три случая: ухото да е по- здраво от рамката, да е по- слабо от рамата и да са еднакво здрави. При първия се чупи рамката/обтегача, при втория- чупи се ухото/обтегача, трети случай- чупи се рамката или ухото или обтегача, зависи кое е с по- некачествена изработка. Никъде не си казал кой от случаите си избираш. И моля те, сметни кой от случаите е най скъп за подмяна- рамка 200, обтегач- 50 или ухо- 15?
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Рейтинг: 1700

Мнениеот Climber » Съб Ное 12, 2005 12:07 am

[quote]При формулировката на второто твърдение не изключваш момента с ухото по- твърдо от рамата. Има три случая: ухото да е по- здраво от рамката, да е по- слабо от рамата и да са еднакво здрави. При първия се чупи рамката/обтегача, при втория- чупи се ухото/обтегача, трети случай- чупи се рамката или ухото или обтегача, зависи кое е с по- некачествена изработка. Никъде не си казал кой от случаите си избираш. И моля те, сметни кой от случаите е най скъп за подмяна- рамка 200, обтегач- 50 или ухо- 15?[/quote]

При удар от страни има хиляди начини по които може да се счупи нещо. Дали удара идва от бордюр, пръчка, камък и къде се удря и с каква сила....просто там и да се счупи или изкриви нещо няма голяма роля от това колко е здраво. Ааа и изобщо каква беше тази глупост с тоя страничен удар. Това е същото да кажеш, че трябва да се взимат вилки от мек материал за да не се прецакват рамките(по-точно челото).
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Следваща

Назад към Архив