от Admin » Пет Ное 08, 2013 10:16 am
Това вероятно ще е най-неопределената тема за каране, която съм пускал напоследък, но няма как - по-добре тъй, отколкото да спамим по другите теми.
Накратко - ходи ми се при леля Рукия в с. Яворница и ми се кара по Беласица и Огражден. Сигурно не само на мен.
Кога? Двоумях се между 14-17 и 21-24 ноември. Като гледам прогнозите обаче, за първите дати времето го дават да е лошо и студено, пък и са ми много близо и ще ме напрегнат откъм задачи, затова остават вторите дати - 21-24 ноември. За тогава обаче времето също не е сигурно, така че са възможни два подхода:
1. Да рискуваме и да си запазим местата на сляпо - ако се случи хубаво време, ще караме доста. Ако се случи лошо - ще спим, ще работим, ще киснем в минерални бани, може дори да походим пеша... кой каквото го влече.
2. Да не рискуваме и да изчакаме поне 10-дневна прогноза за времето.
Не знам дали има свободни места за тогава и колко на брой - по принцип къщата има места за 13 човека и тази година не смятам да надвишаваме тази бройка, защото леля Рукие се сбърка миналата година. Доколкото аз съм склонен да рискувам с резервация отсега, предлагам, ако има и други хора като мен, да се заявят и да си направим резервацията, пък който иска, да изчака прогноза за времето и ако има места, да дойде. Съгласен съм също така и за три дни (две нощувки), ако няма желаещи за 4 дни.
Неясни са и маршрутите, разбира се. Т.е. някои от тях са ясни - не мога да не повторя червената и жълтата пътеки над Петрич, но ще пробваме и някои нови. Не е изключено, даже е доста вероятно, за един от дните да превърнем склоновете над Петрич в байкпарк, като използваме таксита да качват шофьорите или като сменяме шофьорите и да разцъкаме повече пътеки, без да се морим с дълги качвания.
Та така... желаещи за резервация на сляпо, т.е. независимо от времето? И за колко дни?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.