Беласица и Огражден през ноември

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Беласица и Огражден през ноември

Мнениеот Admin » Пет Ное 08, 2013 10:16 am

Това вероятно ще е най-неопределената тема за каране, която съм пускал напоследък, но няма как - по-добре тъй, отколкото да спамим по другите теми.

Накратко - ходи ми се при леля Рукия в с. Яворница и ми се кара по Беласица и Огражден. Сигурно не само на мен.

Кога? Двоумях се между 14-17 и 21-24 ноември. Като гледам прогнозите обаче, за първите дати времето го дават да е лошо и студено, пък и са ми много близо и ще ме напрегнат откъм задачи, затова остават вторите дати - 21-24 ноември. За тогава обаче времето също не е сигурно, така че са възможни два подхода:
1. Да рискуваме и да си запазим местата на сляпо - ако се случи хубаво време, ще караме доста. Ако се случи лошо - ще спим, ще работим, ще киснем в минерални бани, може дори да походим пеша... кой каквото го влече.
2. Да не рискуваме и да изчакаме поне 10-дневна прогноза за времето.

Не знам дали има свободни места за тогава и колко на брой - по принцип къщата има места за 13 човека и тази година не смятам да надвишаваме тази бройка, защото леля Рукие се сбърка миналата година. Доколкото аз съм склонен да рискувам с резервация отсега, предлагам, ако има и други хора като мен, да се заявят и да си направим резервацията, пък който иска, да изчака прогноза за времето и ако има места, да дойде. Съгласен съм също така и за три дни (две нощувки), ако няма желаещи за 4 дни.

Неясни са и маршрутите, разбира се. Т.е. някои от тях са ясни - не мога да не повторя червената и жълтата пътеки над Петрич, но ще пробваме и някои нови. Не е изключено, даже е доста вероятно, за един от дните да превърнем склоновете над Петрич в байкпарк, като използваме таксита да качват шофьорите или като сменяме шофьорите и да разцъкаме повече пътеки, без да се морим с дълги качвания.

Та така... желаещи за резервация на сляпо, т.е. независимо от времето? И за колко дни?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Беласица и Огражден през ноември

Мнениеот heep » Пет Ное 08, 2013 11:35 am

Аз мисля, най-мразя когато мисля, че за мен по-добър вариант е 21-24 от гледна точка на отпуската - трябва малко по-рано да подам молба. Но ако кажете 14-17 ще се опитам да се класирам - аз и Мария.
По въпроса с времето ми се струва, че 21-24 има по-голям шанс да е хубаво, въпреки, че си е божа работа и нищо не се знае
Заявявам 2 места :D :beer:
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот Admin » Пет Ное 08, 2013 12:04 pm

Ти май не четеш внимателно. ;) :D
14-17 отпада, така че за 21-24 ми кажете само дали искате да рискуваме и да си запазим отсега места, пък времето каквото е, такова, или предпочитате да чакаме по-сигурна прогноза (ама пък тогава може да се окаже, че няма места).
Давам срок до неделя вечерта на тези, които искат да рискуваме независимо от времето, да ми потвърдят, за да се обадя в понеделник да запазвам. Отново казвам - максимумът на къщата е 13 души. Който желае, може и за по-малко дни.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот heep » Пет Ное 08, 2013 12:42 pm

Ааа... нещо мислих, че първият вариант не е изключен, карай... :D

Пиши ни двама от сега :beer: , дано да имаме късмет :peace:
Аватар
heep

Мнениеот PtD » Пет Ное 08, 2013 1:10 pm

Толкова ли е вървежна тая баба Рукие, че чак и места да няма. Ноември не е точно пик на туристическия сезон? Аз съм за съобразяване с прогнозата.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Пет Ное 08, 2013 9:42 pm

Марто, семейните хотели и къщите за гости често се опитват да хванат разни организирани групи туристи и като се изсипе някоя такава, местата свършват. Вярно, че сега е горе-долу извън сезона, така че никого не искам да плаша, но аз лично искам просто да си почина, дори да не карам, хич няма да ми се накриви каската, така че ще си запазя отсега. ;)
Аватар
Admin

Мнениеот mariya » Пет Ное 08, 2013 11:10 pm

Има ли вариант да се вкюча петък късно вечер( в 20:00 свършвам работа) ?
Аватар
mariya

Рейтинг: 1235

Мнениеот PtD » Съб Ное 09, 2013 1:31 am

mariya написа:Има ли вариант да се вкюча петък късно вечер( в 20:00 свършвам работа) ?

Има - аз вероятно ще пътувам в петък вечерта.
Аватар
PtD

Мнениеот Yavkata » Съб Ное 09, 2013 5:06 am

PtD написа:
mariya написа:Има ли вариант да се вкюча петък късно вечер( в 20:00 свършвам работа) ?

Има - аз вероятно ще пътувам в петък вечерта.

Хмммммм, това звучи много изкушаващо. Принципно прогнозата за този период не е много вдъхновяваща, та съм склонен да изчакам, но ако се ходи и има място при теб бих си го заплюл, за от петък вечерта. :wavey:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот PtD » Съб Ное 09, 2013 6:04 am

@Yavkata

Прието :) Понеже слагам колелата в багажника, мога да събера шофьор + 2 пътника и 3 колела. Taка че mariya + Yavkata засега запълват капацитета. Хубаво ще е своевременно да решите, за да дадете (или не дадете :)) шанс на някой друг.
Аватар
PtD

Мнениеот mariya » Нед Ное 10, 2013 11:43 pm

И в моята кола може да се направи същата схема, ако е нужен транспорт :D
Аватар
mariya

Мнениеот 4getcredo » Пон Ное 11, 2013 10:11 am

Аз също ще гледам се включа поне един от дните... без значение на времето :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот kvelikov » Пон Ное 11, 2013 10:25 am

+ още двама. :agree:
Вероятно ще сме 21-22-23-ти.
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Admin » Пон Ное 11, 2013 6:02 pm

Добре, преди малко се чух с леля Рукие и се разбрахме следното:
В петък вече ще имаме десетдневна прогноза за времето - без да е съвсем надеждна, тя в повечето случаи дава достатъчен ориентир. Затова в петък следобед ще се обадя да запазя места за тези, които са решили дотогава. Желателно е кой каквото мисли, да го измисля в петък до обяд и да го напише тук, защото след това правя резервацията и после не гарантирам, че ще има допълнителни места.
Както казах, в къщата по принцип има 12 или 13 места - нещо такова. Ако се появят повече желаещи, могат да бъдат настанени в още две други къщи в селото. Следете си и вие прогнозата и в петък до 12:00 ч сигурните да пишат. :beer:

П.С. Прогнозата в момента наистина не е обнадеждаваща, но да се надяваме, че ще се промени до петък. :) В противен случай мероприятието може и да отпадне. :(
Аватар
Admin

Мнениеот Yavkata » Чет Ное 14, 2013 10:19 am

Гледам прогнозата се пооправя...май ще го бъде :nuts: Какви са цените на нощувките, между другото.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот beauty » Чет Ное 14, 2013 11:14 am

И аз гледам, че се оправя! Да звъним :) :clap: :clap:
beauty

Рейтинг: 1355

Мнениеот Admin » Чет Ное 14, 2013 5:31 pm

Както казах, утре следобед се обаждам - дотогава ми потвърждавайте. Засега сме петима сигурни - аз, Мери, Ники и Краси+1.
В синоптик прогнозата наистина е обещаваща, в Accu Weather все още не чак толкова, но се надявам и там да се оправи. Между другото Мери ме подсети, че миналата година ходихме в средата на ноември, около 17-18 и знаете какви бяха температурите и времето, имаше и достатъчно дневна светлина за каране, така че се надявам и този път да повторим хубавото, или с други думи, да ударим кьоравото. :D

Явка, не съм питал изрично за цените тази година, но миналата май бяха 15 лв. на легло без закуската. Някой ако си спомня по-добре, да ме поправи. Във всички случаи няма да е повече от 20 лв. на човек нощувката, така ще се застраховам. :)
Аватар
Admin

Мнениеот Yavkata » Чет Ное 14, 2013 5:42 pm

С колегата си разменихме дежурствата, така , че ако не стане нещо черезвичаино и аз съм на линия от петък вечер.
Аватар
Yavkata

Мнениеот mariya » Чет Ное 14, 2013 6:13 pm

здравейте
и аз се включвам :)
А само да попитам Мери, Мария Георгиева ли е ? :)
Аватар
mariya

Мнениеот Admin » Чет Ное 14, 2013 8:17 pm

Тя е, тя е. :)
Значи броя още двама от петък вечер. :agree:
Аватар
Admin

Мнениеот mariya » Чет Ное 14, 2013 10:24 pm

Az sum edin :)
Аватар
mariya

Мнениеот PtD » Пет Ное 15, 2013 1:58 am

Admin написа:Тя е, тя е. :)
Значи броя още двама от петък вечер. :agree:

Да ви бяха научили да броите в тоя университет. mariya + Yavkata + PtD... как ги изкара 2-ма не разбрах.
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Пет Ное 15, 2013 1:03 pm

Ти още не беше потвърдил окончателно, бре! :D Много добре си броя даже. :)
Осем сме и вече запазих местата - оттук нататък, ако иска някой друг да се включва, ще се обаждам, но не обещавам, че ще има места. По-вероятно е да има такива за събота и неделя (в други къщи).
Прогнозата засега се сменя всеки ден, така че спирам да я гледам - каквото е времето, в такова ще караме (или ще си четем книжки). В тази връзка отивам да ми дадат за тестване едни дрешки на Endura за хладно време и дъжд. :rofl:
Аватар
Admin

Мнениеот Yavkata » Пет Ное 15, 2013 1:47 pm

Admin написа: В тази връзка отивам да ми дадат за тестване едни дрешки на Endura за хладно време и дъжд. :rofl:

Дано пък условията да ти провалят теста :D
Аватар
Yavkata

Мнениеот kvelikov » Пет Ное 15, 2013 2:51 pm

Любчо, ако ще се правят тестове, да взема ли от новите продукти на Durex...? :love:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот heep » Пет Ное 15, 2013 3:14 pm

:rofl:
за шоколадов терен
Аватар
heep

Мнениеот TheAnimal » Пет Ное 15, 2013 4:05 pm

Ааа, ще взема да дойда ако ще има такива тестове!
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот beauty » Пет Ное 15, 2013 5:00 pm

Мира, не забравяй да си подостриш нокътчето! :liplick:
beauty

Рейтинг: 1355

Мнениеот Admin » Пет Ное 15, 2013 5:59 pm

Абе ей! Вярно, че ще сме близо до Македония, ама карането ще е на български! :D
Аватар
Admin

Мнениеот PtD » Пон Ное 18, 2013 7:52 pm

Кой ще пътува с мен в петък вечерта?

Yavkata, mariya?
Аватар
PtD

Следваща