[quote="TOYAGA"]
@ bikerider
Ете са вече буквално намерихме общ език... Щом си чел статията за Томас Фришкнехт в последния брой, няма начин да не си обърнал внимание на начина, по който леко "иносказателно" подсказва, че ако Брентйенс беше избрал NRS-а, а не MCM-а, той с неговия Genius би могъл само да се фотографира за спомен...
Конструкторът на Scott се нарича Петер Денк, а обясненията си за четириставното окачване и неговото оптимално използване ако пита мене може да навие на руло и да ги пъхне с рязко движение там, където слънце не огрява, щото до миналата година същия тоя Денк венцеславеше великия едноставен Strike... Между другото Strike не е престанал да бъде страхотен велосипед, който с добавянето на едно умно леко шокче не е изключено да бие суперсложния си наследник.
Ако трябва да сме докрай прецизни, Scott USA не са точно швейцарска фирма, а фирма, повечето акции от която се държат от един тлъст тръст, чиито собственици са швейцарски евреи.
Кинематиката на Canfield действително е много интересна интерпретация на паралелното четириставно окачване... Много кефят разсъжденията за влиянието на спирачките върху сгъването и ползата от него в конкретния случай. Единственият известен велосипед от XC-категорията (сори, ама от във FR/DH областта съм малко бос) с подобна схема е all-mountain-модела ETS-X на RM – идейно изглеждаща маратонска машинка с много впечатляващ ход и относително малко клатене. Още не съм чул нищо за 2004-моделите на канадците, но не е никак изключено и там да се пръкне някой "умник" под формата на шок.
P.S. Tрябва да почна да бачкам като врачка ебаси!

)) Rocky Mountain ETS-X от 2004 е с Fox AVA PPD...
Don't forget to remember
[/quote]
Xexexexe, буквално за съшото негово място (на Петер Мунк

) си помислих като прочетох бла-бла-тата му...

:8D:
Виж това за Scott вече е конкретна информация - мерси

:8D:
За Canfield - извинявам се сбърках - предлагат Formula1 със Swinger 6-way - демек влиза в категорията "мъдри" колела като NRS. Иначе мен ме накефи точно това което и теб, но най-много ме накефи теорията за задното колело, което минава над, а не през препятствието. Звучи странно, но е толкова кефещо като си го представя... Баси, само да не струваше толкова пустата рамка...

:xx(:
[b]Do, or do not - there's no try...[/b]