Giant NRS2

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот PtD » Чет Яну 08, 2004 8:08 pm

[quote="bikerider"]

Имах шанса да карам два дена поред едно GT XCR LE и мога да ти кажа, че изобщо няма усещане като на хардтейл въпреки че изобщо няма НИКАКЪВ bobbing.
[/quote]

Хммм, чие ли ще да е било ;))))

Изцяло подкрепям bikerider, i-Drive е много полезен, аз поне не усещам никакъв bobbing от самата рамка. Е, вилката си ходи нагоре-надолу, обаче задницата - тц, при това ако минеш през неравност (независимо бабуна или дупка) окачването си работи на 6.

А за танковете - вижда се кой е чел чичко Суворов :)

--
17 Gen r
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Newone » Чет Яну 08, 2004 10:02 pm

Toyaga, shte te vyrna malko nazad:8D:Ti mi preporycha shock na DT SWISS.Ako dobre si spomnyam SSD 225.Ti meril li si kolko e dylyg tvoya shock "eye to eye"? DT may nyamat razmer:?:Moyat QRL e 170mm.Razlicnata dylzhina nyama li da promeni geometriyata/harakteristikite na okachvaneto?
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Чет Яну 08, 2004 10:06 pm

[quote="Newone"]

Toyaga, shte te vyrna malko nazad:8D:Ti mi preporycha shock na DT SWISS.Ako dobre si spomnyam SSD 225.Ti meril li si kolko e dylyg tvoya shock "eye to eye"? DT may nyamat razmer:?:Moyat QRL e 170mm.Razlicnata dylzhina nyama li da promeni geometriyata/harakteristikite na okachvaneto?
[/quote]

Стандартно NRS е със 165 mm и DT имат такъв.

Don't forget to remember
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Newone » Пет Яну 09, 2004 4:31 am

T.e. izliza, che moyat shock ne e syvsem standarten:(Tova dali promenya harakteristikite na koleloto?V otricatelna nasoka, imam predvid?
Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Пет Яну 09, 2004 10:53 am

[quote="Newone"]

T.e. izliza, che moyat shock ne e syvsem standarten:(Tova dali promenya harakteristikite na koleloto?V otricatelna nasoka, imam predvid?
[/quote]

Споко, ножът е дървен!:D:D:D

Защо пък реши, че твоят QRL е 170 мм? Я пак премери..., щото Manitou ВЪОБЩЕ не произвежда подобна нестандартна дължина... 99,99% съм сигурен, че шокът ти е 165 мм с ход 38 мм...

BTW, къде е закачен отгоре (на кобилицата)? На "Pos1" или на "Pos2"?

Don't forget to remember
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Newone » Пет Яну 09, 2004 10:58 am

Abe merih go nyakolko pyti vse izliza 170/+,- 1, 2mm/.Inache e zakachen v POS1.Nali sym tezhyk, taka pisheshe v upytvaneto.[size=167][/size][color=blue][/color]

Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Пет Яну 09, 2004 11:33 am

[quote="Newone"]

Abe merih go nyakolko pyti vse izliza 170/+,- 1, 2mm/.Inache e zakachen v POS1.Nali sym tezhyk, taka pisheshe v upytvaneto.[size=167][/size][color=blue][/color]

[/quote]

Извънредно странно...

А какво всъщност мериш? "Eye to eye" означава разстоянието между центровете на двата отвора – този върху корпуса и този върху буталото. В монтирано състояние трябва да мериш разстоянието между центъра на болта, минаващ през кобилицата (горе) и центъра на болта, минаващ през ухото на седалковата тръба (долу).

Съветвам те да преместиш горното ухо в позиция 2, за да използваш 90-милиметровия ход на окачването. Това, че в Manual-а пише, че позиция 1 е "подходяща за по-тежки карачи" означава, че е подходяща за хора с тегло около 100 кг (Giant поема гаранция за NRS при тегло на карача до 120 кг), а твоето е около 80 – просто няма смисъл да ползваш позиция 1 (76 мм ход), която е подходяща само за много бързо каране по относително гладки терени.

И друго – при настройката (помпането) на шока трябва да гледаш таблицата за Giant Air Shock, а не тази за RS SID, защото твоят QRL е със същата система с "автоматична" негативна камера, каквато има и Giant Air Shock.

Don't forget to remember
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Newone » Пет Яну 09, 2004 12:27 pm

Аз засега сън го сложил така, а като започна да го карам ще проверя и двете позиции.Благодаря ти, за информацията за настройката, аз не бях съобразил:I.Аз го настроих на принципа NO-SAG.Иначе точно така го меря:xx(:И аз видях в сайта на Маниту, че имат само размер 165мм. Довечера ще използвам по-точни мерни прибори;)
10х

Аватар
Newone

Мнениеот Newone » Пет Яну 09, 2004 3:21 pm

Toyaga, седалковата тръба на NRS-a e 30.8mm/диаметър/Тожа е доста екзотичен размер.Предвид собствения ми размер искам да си намеря и такова колче, а не да ползвам редуктор или каквото е там.Та си мисля 30.9мм кол1е дали ще влезе, щото този размер се среща доста по-често?Ти правил ли си подобни опити и знаеш къде мога да намеря колче 30.9мм само за проба?

Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Пет Яну 09, 2004 3:55 pm

[quote="Newone"]

Toyaga, седалковата тръба на NRS-a e 30.8mm/диаметър/Тожа е доста екзотичен размер.Предвид собствения ми размер искам да си намеря и такова колче, а не да ползвам редуктор или каквото е там.Та си мисля 30.9мм кол1е дали ще влезе, щото този размер се среща доста по-често?Ти правил ли си подобни опити и знаеш къде мога да намеря колче 30.9мм само за проба?

[/quote]

Естествено, че съм правил опити, щото редукторната втулка тежи майка си и баща си... Обаче 30,9 не влиза. Пробвал съм. Ако го напънеш, сигурно ще влезе, обаче определено не съм фен на подобни методи.

Иначе кол с действително екзотичния диаметър от 30,8 има, има и хора, които го ползват с успех. Тъпото е, че само един производител прави подобно нещо и поради тази си монополна позиция дере кожи, a още по-тъпото е, че самите Giant не предлагат такъв кол дори при безбожно скъпите си Racing Components.

Фирмата се казва Shannon и по принцип прави само суперкачествени чаркалаци. Колът се предлага с дължина 430 мм и четири варианта – един карбонов и три алуминиеви. Цените варират между 60 и 150 EUR.

Don't forget to remember
Аватар
TOYAGA

Мнениеот КапитанПланета » Пет Яну 09, 2004 4:21 pm

Ааа, още една фирма прави такива колчета. Казва се KALIN. Аз имам такова и го продавам за 15 лв [:p]:D:8D:. Има само един малък недостатък - тежи много повече от редуктор и свястно колче :xx(:;).

Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот TOYAGA » Пет Яну 09, 2004 4:28 pm

[quote="КапитанПланета"]

Ааа, още една фирма прави такива колчета. Казва се KALIN. Аз имам такова и го продавам за 15 лв [:p]:D:8D:. Има само един малък недостатък - тежи много повече от редуктор и свястно колче :xx(:;).

[/quote]

Де бре, Капитане! ОЕМ-топуз Kalin имам и аз (т.е. половинката ми на нейния Boulder DS), ама пича не иска да кове пирони или да се дави...:D:D:D

Don't forget to remember
Аватар
TOYAGA

Мнениеот КапитанПланета » Пет Яну 09, 2004 5:08 pm

Хе хе, бъзикам се разбира се. BTW, и Genius отпадна от класацията... Към всичките му недостатъци се добави и цената - почти като европейската:xx(:.

КапитанПланета

Мнениеот TOYAGA » Пет Яну 09, 2004 5:42 pm

Що не пробваш с нещо от Америка? С тоя куц долар и с малко "врътки";) не е невъзможно да си вкараш нещо доста свястно на разумна цена...

Don't forget to remember
Аватар
TOYAGA

Мнениеот КапитанПланета » Пет Яну 09, 2004 5:56 pm

Точно в тази насока работя :D. Като сведа списъка до 3-4 варианта ще постна тук да поразсъждаваме.

КапитанПланета

Мнениеот Newone » Пет Яну 09, 2004 9:47 pm

Момчета, ще ви върна за колчето:D:8D::8D:Има една фирма, не знам дали сте я чували, която прави, чувал съм, нелоши колчета във въпросния размер;):8D::8D:[8D:^:Казва се Thomson:8D::^:Moделът е [i]Elite[/i]:D:D:DЗа справка вижте в www.cambriabike.com или през връзките в мтб-бг влезте в разни и т.н.Съжалявам, ама не знам как се закачат линкове и цитати.Ако слушате, като си поръчам моето с удоволствие бих поръчал и за някого/някои от вас/duty free, no charge for delivery/:D:D:D

Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Съб Яну 10, 2004 5:42 pm

[quote="Newone"]

Момчета, ще ви върна за колчето:D:8D::8D:Има една фирма, не знам дали сте я чували, която прави, чувал съм, нелоши колчета във въпросния размер;):8D::8D:[8D:^:Казва се Thomson:8D::^:Moделът е [i]Elite[/i]:D:D:DЗа справка вижте в www.cambriabike.com или през връзките в мтб-бг влезте в разни и т.н.Съжалявам, ама не знам как се закачат линкове и цитати.Ако слушате, като си поръчам моето с удоволствие бих поръчал и за някого/някои от вас/duty free, no charge for delivery/:D:D:D

[/quote]

Или съм ебаси заплеса, или Thomson отскоро имат такъв размер... Имаш едно черпене за информацията! А пък ако действително си навит да извършиш и услугата, за която споменаваш, тогава черпенето става гигантско...:D

За комплект Elite Stem и Elite Post 30,8 mm съм готов ВЕДНАГА да ти броя 170 USD (колкото е официалната им цена на сайта на Thomson [url]www.lhthomson.com[/url]). Нещо повече – ВЕДНАГА ще ти кажа и откъде твоя човек в САЩ да ги поръча за по-малко от 120 USD... Ако си навит, драсни три реда на [email protected]

Don't forget to remember
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Съб Яну 10, 2004 7:18 pm

[quote="TOYAGA"]

@ bikerider

Ете са вече буквално намерихме общ език... Щом си чел статията за Томас Фришкнехт в последния брой, няма начин да не си обърнал внимание на начина, по който леко "иносказателно" подсказва, че ако Брентйенс беше избрал NRS-а, а не MCM-а, той с неговия Genius би могъл само да се фотографира за спомен...

Конструкторът на Scott се нарича Петер Денк, а обясненията си за четириставното окачване и неговото оптимално използване ако пита мене може да навие на руло и да ги пъхне с рязко движение там, където слънце не огрява, щото до миналата година същия тоя Денк венцеславеше великия едноставен Strike... Между другото Strike не е престанал да бъде страхотен велосипед, който с добавянето на едно умно леко шокче не е изключено да бие суперсложния си наследник.

Ако трябва да сме докрай прецизни, Scott USA не са точно швейцарска фирма, а фирма, повечето акции от която се държат от един тлъст тръст, чиито собственици са швейцарски евреи.

Кинематиката на Canfield действително е много интересна интерпретация на паралелното четириставно окачване... Много кефят разсъжденията за влиянието на спирачките върху сгъването и ползата от него в конкретния случай. Единственият известен велосипед от XC-категорията (сори, ама от във FR/DH областта съм малко бос) с подобна схема е all-mountain-модела ETS-X на RM – идейно изглеждаща маратонска машинка с много впечатляващ ход и относително малко клатене. Още не съм чул нищо за 2004-моделите на канадците, но не е никак изключено и там да се пръкне някой "умник" под формата на шок.

P.S. Tрябва да почна да бачкам като врачка ебаси! :))) Rocky Mountain ETS-X от 2004 е с Fox AVA PPD...

Don't forget to remember
[/quote]

Xexexexe, буквално за съшото негово място (на Петер Мунк :D) си помислих като прочетох бла-бла-тата му... :D:8D:

Виж това за Scott вече е конкретна информация - мерси :D:8D:

За Canfield - извинявам се сбърках - предлагат Formula1 със Swinger 6-way - демек влиза в категорията "мъдри" колела като NRS. Иначе мен ме накефи точно това което и теб, но най-много ме накефи теорията за задното колело, което минава над, а не през препятствието. Звучи странно, но е толкова кефещо като си го представя... Баси, само да не струваше толкова пустата рамка... :xx(::xx(:

[b]Do, or do not - there's no try...[/b]
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Newone » Нед Яну 11, 2004 12:02 am

Toyaga, никакъв проблем, стига да не бързаш.Твърдо съм решил да си го поръчам това колче и в случая няма значение дали са едно или повече.Ще ги имаме преди активния сезон при всички случаи.
Ти обаче сигурен ли си че искаш лапа Thomson [i][/i]elite[i][/i]:?:Виж теглото на въпросната и на Ritchey WCS.Tom Ritchey, обаче лъже:^:-лапата не е 125, а 128-130г:D:D:8D::8D:

Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 11, 2004 11:16 am

Не бързам - само свиркай като си готов и съм опа!

Абсолютно сигурен съм, че искам такава лапа – от една страна от естетически съображения (по-гот е колът и лапата да са от един производител), а от друга защото лапата на Thomson е легенда по отношение на здравината и липсата на проблеми в съчетание с един определен тип особено леки кормила (каквото е моето) в дългосрочен план...

Освен това Thomson са известни с това, че не лъжат за теглата като чичо Том, който може да тежи 80 кила, но си мълчи колко тежат мустаците му...:D:D:D Комбинацията лапа + кормило Rizer WCS тежи 330 грама (по официални данни). Комбинацията Thomson + моето кормило би тежала 360 грама (на практика). Някак си съм готов да жертвам тези хипотетични 30 грама и да спечеля бомбоустойчива комбинация от типа "install & forget".

Don't forget to remember
Аватар
TOYAGA

Мнениеот koko » Нед Яну 11, 2004 1:53 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="Newone"]

[/quote]

Или съм ебаси заплеса, или Thomson отскоро имат такъв размер... Имаш едно черпене за информацията! А пък ако действително си навит да извършиш и услугата, за която споменаваш, тогава черпенето става гигантско...:D

За комплект Elite Stem и Elite Post 30,8 mm съм готов ВЕДНАГА да ти броя 170 USD (колкото е официалната им цена на сайта на Thomson [url]www.lhthomson.com[/url]). Нещо повече – ВЕДНАГА ще ти кажа и откъде твоя човек в САЩ да ги поръча за по-малко от 120 USD... Ако си навит, драсни три реда на [email protected]

Don't forget to remember
[/quote]

Newone,
hold that thought ili s drugi dumi moze li i za mene da pora4a6 pls.
I az ne sam se razbarzal ...ima komisionna.Ili kazi mi molq ti se kak stava vkarvaneto duty free.
koko

Рейтинг: 1700

Мнениеот Newone » Нед Яну 11, 2004 3:24 pm

"Естесвено,не ставай смешен!" Коко, това е за тебе, стига да не искаш рамка/за DH/:D:D:D.Toyaga, абе ти ме заинтересува, какво ти е кормилото, ако не е тайна:?:8)

Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 11, 2004 5:04 pm

[quote="Newone"]

"Естесвено,не ставай смешен!" Коко, това е за тебе, стига да не искаш рамка/за DH/:D:D:D.Toyaga, абе ти ме заинтересува, какво ти е кормилото, ако не е тайна:?:8)

[/quote]

Рискуваш да се получи опашка от поръчки и да влезеш в бизнеса на едро:D:D:D

Race Face NEXT Lowriser XC

Don't forget to remember
Аватар
TOYAGA

Мнениеот koko » Нед Яну 11, 2004 5:46 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="Newone"]

[/quote]

Рискуваш да се получи опашка от поръчки и да влезеш в бизнеса на едро:D:D:D

Race Face NEXT Lowriser XC

Don't forget to remember
[/quote]

Mi nqma da kazvam kakvo iskam 6toto 6e se uro4asam ma sa 4-5ne6ta8).
Ako triabva 6e se vmestvam v kolkoto kaze6..
koko

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 11, 2004 6:49 pm

[quote]Mi nqma da kazvam kakvo iskam 6toto 6e se uro4asam ma sa 4-5ne6ta.
Ako triabva 6e se vmestvam v kolkoto kaze6..[/quote]

Предизвикваш ме да те попитам НЕ ТИ ЛИ Е МАЛКО НЕУДОБНО?

Don't forget to remember
Аватар
TOYAGA

Мнениеот koko » Нед Яну 11, 2004 7:12 pm

Toyaga,
Mi kakto sam kazal - nahalen sam dotolkova dokolkoto kaze Newone.Ako kaze 6e mina s edin dereilior i tolkova;)
koko

Мнениеот Newone » Нед Яну 11, 2004 8:26 pm

Споко, никой не дава повече, отколкото иска да даде:8D::8D::8D:Искам да кажа, че ще помогна по собствена преценка:D:DИскам да кажа, че си стоя на думата:^:Тояга, моята лапа + кормило тежат 265г/истински/:^:, но аз си падам по прави пръчки.А конструкциите на Ричи и Томсън много си приличат и би трябвало да боравят еднакво добре с карбонови компоненти.Иначе и аз съм суперфен на карбоновите кормила.Няма други, които така да поемат вибрациите ида щадят ръцете.Не съм карал, обаче, титаново кормило...и доста мисля по въпроса...

Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 12, 2004 10:15 am

[quote]Тояга, моята лапа + кормило тежат 265г /истински/, но аз си падам по прави пръчки.[/quote]

Въпрос на вкус - също както и широчината на гумите. Няма съмнение, че твоето предпочитание пести доста тегло (добро постижение – поздравления!), но лично аз едва ли някога ще се върна към flatbar след като веднъж установих колко по-удобно ми е "кривото" кормило. Естествено, същият ефект може да се постигне и с лапа с по-голям rise или с адаптивни системи като Syntace VRO, но за сега мисля да си остана с lowriserbar.

[quote]А конструкциите на Ричи и Томсън много си приличат и би трябвало да боравят еднакво добре с карбонови компоненти.[/quote]

Вероятно имаш предвид конструкцията за захващане на кормилото с четири болта и фаски в краищата на лапата и предната планка, които не дерат и не се впиват. Да, от такава гледна точка двете лапи си приличат, но отзивите за добра работа на Thomson-а с карбоново кормило са просто оглушителни, а за комбинацията WCS+carbon са все още малко. Във всичко останало обаче лапите са коренно различни – Thomson-ът е стърган от масивна заготовка на ЦПУ струг/фреза, докато WCS-а е студено кован. Начинът на захващане на лапата към стержена също е коренно различен, като патентованото решение на Thomson кефи безумно като простота и ефективност и елиминира възможността да изръгаш НЕКОИ особено чувствителни компоненти в ушите/болтовете в задната част.

[quote]Иначе и аз съм суперфен на карбоновите кормила. Няма други, които така да поемат вибрациите ида щадят ръцете. Не съм карал, обаче, титаново кормило...и доста мисля по въпроса...[/quote]

За съжаление не мога да споделя впечатления – и аз не съм карал с подобно. Теоретично погледнато обаче (ако се интерполира поведението на cro-mo, карбоновите, алуминиевите и титановите рамки), титанът като кормило би следвало да се държи горе-долу по средата между карбона и алуминия по отношение на поглъщането на вибрациите и да прилича много в това отношение на cro-mo-стоманата при тегло, което се намира горе-долу по средата между това на алуминия и карбона.

Don't forget to remember
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Newone » Пон Яну 12, 2004 12:09 pm

Съжалявам, но нещо не мога да се справя с цитатите.Не бях обръщал внимание на захващането за вилката при Томсън.Прав си че е просто, но смятам че стигне ли се дотам да си удариш НЕКОИ части май няма да има голяма разлика.[:0][:0]:DДано не се случва!!;)Вероятно лапата на Томсън е и по-здрава, но в магазина, в който бях компонентите на Ричи имаха "ПРИМОЦИЯ":D и бяха единственият high-end.При моя LBS се появяват някои продукти на Amoebaparts на много подходящи цени:DНапример карбоново право кормило 580мм, 168г го купих за 45лв.Карал съм го 600-700км на НТ-а си и съм много доволен.В този ред на мисли имам за продан Titec Hellbent XC low rizer.Ako се интересува да драсне.E-mail-ът ми е в профила ми.

Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 12, 2004 1:08 pm

[quote]Но смятам че стигне ли се дотам да си удариш НЕКОИ части май няма да има голяма разлика. Дано не се случва!![/quote]

Капачките на КОЛЕНАТА имах предвид.:D НЕКОИТЕ други части действително немат никакъв шанс при сблъсък (пази Боже!) от подобен характер... със или без стърчащи болтове.

BTW, 580 mm не ти ли иде малко тясно? Aз даже на скъпата съм й сложил 600 mm... Иначе цената действително е от типа "няма такава цена"...

BTW2, колко му искаш на HellBent-a, че имам един познат, който би се заинтересувал евентуално. Ако искаш драсни на е-maila да не се сърди Admin-a, че го обръщаме на пазар...

Don't forget to remember
Аватар
TOYAGA

ПредишнаСледваща

Назад към Архив