Lost in Rila

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Lost in Rila

Мнениеот Петър Велков » Нед Дек 15, 2013 6:28 pm

Другари и другарки :peace:

След като преди (доста) време тук бе публикувано мое кратко филмче от Rocks and Roll в Белоградчик, реших че може да ви е интересно и последното ми "творение" - претърпяло четиримесечна пауза от заснемането до монтажа. Не заради друго, а защото през август брах голям страх - доста по-голям, отколкото мога да представя със записите от GoPro-то. До преди няколко дни дори не бях гледал част от заснетите клипове.

Стига приказки де, филмчето е кръстено Lost in Rila, за разбираемост и от многото ми "чужбински" приятели. Приятно гледане :popcorn:
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Рейтинг: 2000

Re: Lost in Rila

Мнениеот subritual » Нед Дек 15, 2013 7:48 pm

:agree: А сети ли се за Беър Грилс ?
Аватар
subritual

Мнениеот cvb » Пон Дек 16, 2013 7:29 pm

:evil:
subritual написа::agree: А сети ли се за Беър Грилс ?
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот taurus13 » Пон Дек 16, 2013 7:34 pm

Хаха...ами кофти тръпка - сигурно си се отказал вече от идеите са скитане сам или скитане по принцип ама... :D Иначе, бил си доста близко до изхода - там е така вече - клекове, мочурища, пътека няма. Нарочно не се подържат тия пътеки, за да се ограничи движението в националния парк. Но за има няма и час се излиза и надолу е само черен път. Кат се замисля откъде си се върнал лошо ми става, че и после е трябвало да носиш надолу от Мусала.
Иначе клека ми е номер едно в класацията по начини за лутане. Не казвам губене, щото никога не си изгубен, но като няма и как да минеш, може да си циклиш в лабиринта от лъжепътечка на полянка до безкрай. Велосипеда не прави нещата по-лесни никак. Чувал съм, че някои изпадняци от отчаяние накрая махали педалите си, за да не закачат на всеки клон. Наскоро друга стратегия измислихме - предварително се гледа снимка на Гугъл ърт и се чертае линия през клека, защото рядко клека е напълно непроходим - гледан от високо, той има своите проходи. След това се зарежда в ГПС тази следа, но все пак иска добър апарат, който държи точността. Телефоните много често ги гледам че лъжат доста в позиционирането(или поне някои). С този жокер имаш шанс някъв срещу клека.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот 4getcredo » Пон Дек 16, 2013 8:00 pm

:clap: :lol: Хубаво си се насадил! :) Мен ми е любопитно каква мисъл те наведе да минеш през Трионите с колело? :idea:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Yavkata » Вто Дек 17, 2013 9:27 am

Ами не е имал бойлер....Щуров, сигурен ли си, че ти не му повлиял :eyebrow:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот PtD » Вто Дек 17, 2013 11:22 am

Yavkata написа:Щуров, сигурен ли си, че ти не му повлиял :eyebrow:

Touché! :roll2: :roll2: :roll2:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот 4getcredo » Вто Дек 17, 2013 5:02 pm

Yavkata написа:Ами не е имал бойлер....Щуров, сигурен ли си, че ти не му повлиял :eyebrow:

Невинен съм! :bunny:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Дек 17, 2013 8:30 pm

Две неща не разбрах - защо лапата ти е за шосейка обърната наобратно и защо имаше стопче - да мигаш на мечките ли?

Неподготвения турист е 90% мъртъв турист. Успех и обмисли повече следващия път. Безаварийно!
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот 5roff » Сря Дек 18, 2013 10:28 am

Интересна тръпка... и все пак ако човек си спести паниката винаги ще намери изход, както смятам че си направил и ти. Абе друго си е да гледаме такива неща тук, че малко ми писна от подпрени в коридора клаймъри. :erm:

Ники- по принцип винаги си ми бил симпатичен типаж, но прощавай, двете ти забележки /въпроси/ са меко казано тъпи, а това за мигалката дори и смешно.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот icemanlovers » Сря Дек 18, 2013 1:08 pm

Добре не е станала по голяма беля.Аз съм преживявал няколко пъти такива момементи,и преди да ходя на преходили да спускам някъде където е отдалечено и непознато доста добре се информирам,но само защото вече съм ял попарката :) , по кофти става ако имаш среща с диви животни,попаднеш в многооо гъта гора и мъгла .Много силно видео,настръхнах докато го гледам.
Какво стана с тая пътека където спусна,изгуби се и край ни път ни дялов ?
Аватар
icemanlovers

Рейтинг: 1030

Мнениеот joropc » Сря Дек 18, 2013 3:33 pm

Много си е хубаво видеото, а по-интересното е, че аз поне виждам 90% от хората, с които карам(включвам и себе си) точно по същият начин.Имам предвид класическото зачукване, което си част от играта и въобще не е свързано с опитът и уменията на "потърпевшите".Че то как да не идеш някъде и да не се загубиш? ... с всичките последствия-клекинг, хвойнинг, носинг и прибиране по нощите на полу-умряло откъм батерии осветление :D
Относно стопчето....Ами аз познавам доста хора, които стандартно си карат велосипедите със стопчета на седалките, а "катерят" като машини и спускат с твърдаци с ход 120-140mm не по-лошо от средностатистически български състезател по DH, така че подобни забележки са меко казано не на място. ;)
Добре е все пак, че не е имало GPS.Ако главният герой е бил с такъв, вероятността филмът да е няколко серии щеше да е много голяма.Вероятно щеше да има серия -"Sleeping between pines", после- "On the next morning"... :D
Ако не вярвате на тези неща, които съм написал, попитайте някои от хората, които са се изказали по темата малко по-нагоре. :)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот Петър Велков » Пет Мар 21, 2014 1:33 pm

Малеееее, що за дискусия се заформила тук.... а аз си гледам обучението в ниската земя холандска и не се сещам да го погледна тоя форум :D

1) Стопчето. Първо, че то там си живее. Второ, че аз не съм фанатик на тема тегло (на RAM JAM-а не ми стигнаха 150г да спечеля награда за най-тежко колело) и смятам, че в планината излишни светлинки няма. Особено мигащи ярко в червено.

2) Беър Грилс. Тоя съм го чувал, но телевизия не гледам. Знам само, че си пие урината пред екип оператори. Нямам му вяра.

3) Идеите за скитане сам - ужким е написано в края на филмчето, но от тая дрога няма отказване. "Губил" съм се и из Стара планина, нагледал съм се на диви животни. Не е разумно, но приближаването до природата ме приближава и до мен самия. Във всяка такава ситуация опознавам нова част от себе си, действат много освежително и отрезвително и дори помагат за взимане на сериозни решения в живота, нямащи нищо общо с колоезденето, камъните, борчетата и стопчетата.

4) Трионите с колело. Никаква мисъл не ме е пратила там, прати ме продавачът от магазинчето в Боровец (до станцията на кабинковия), който ми продаде две вътрешни гуми. Било много готин маршрут и от Дено надолу било много яко за каране. А това, че не съм Карлсон и че нямам перка на гърба, явно не му е направило впечатление.

5) Лапата - защото ми е малка рамката. Когато взимах колелото, AM.ONE рамки имаше само S, а следващата колекция (2013) щеше да пристигне след няколко месеца. От една страна е огромна грешка да караш велосипед, който не ти е по мярка (висок съм 183см), от друга страна да не караш нищо е по-кофти. Рамки се сменят, лапи - също.

6) Какво е станало с пътеката - с водачът, който ме прати по въпросната пътека, се срещнахме в заслона до Леденото езеро, където нощувах, и обсъдихме преживяването ми, дори сравнихме GPS следи - показа ми точно къде се отклонява нова зелена маркировка от старата такава, било много трудно да се види и май се справяли само хора, които вече са минавали оттам.

Явно винаги съм бил и (въпреки принудителното ми прехласване по шосейки от септември насам) винаги ще си остана вело-храсталясник. Това е моят стил и така ще си карам. :peace:
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Мар 21, 2014 2:00 pm

Готино клипче - благодаря! Чак сега видях темата.

Да не си помислете само, че с група е по-сигурно - под Миджур си играхме до 4 през нощта и бяхме на косъм да спим в гората. А от Дено наистина има хубаво спускане ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Назад към Радост за окото (видео и снимки)