Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот Ozzie » Съб Яну 18, 2014 12:08 pm

Нищо няма да му стане на пайка, освен това, сигурен ли си, че ти трябва 203 мм. диск?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот star » Съб Яну 18, 2014 3:04 pm

Ozzie написа:Нищо няма да му стане на пайка, освен това, сигурен ли си, че ти трябва 203 мм. диск?

Защото такв ми е под ръка
star

Рейтинг: 1121

Мнениеот Speedm » Съб Яну 18, 2014 3:37 pm

може ли да предложите чашки за рамка cannondale chase за вилка със стержен 1.5-1.1/8?
Speedm

Рейтинг: 1195

Мнениеот bio » Съб Яну 18, 2014 5:49 pm

star написа: А възможно ли е да ми ми "изхварчът бутушите" с 203 диск? Или да стане нещо на вилката rock shox pike2010??

ако не си ги вързал ще фръкнат !!!
pike може да понесе 203 диск.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот azze » Съб Яну 18, 2014 8:10 pm

Я кажете с коя компания е най-добре (като договорни условия) да се сключи планинска/туристическа застраховка? Зачетох се в общите условия на една компания и го има момента, че ако практикуваш нещо извън обособените за целта зони и пострадаш, могат да не ти изплатят нищо. Поне както го тълкувам аз, ако карам колелото в някоя горичка, не по специален веломаршрут или в такъв парк, такава застраховка няма да ми свърши работа. На какво се спряхте вие?
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот spirov92 » Съб Яну 18, 2014 8:51 pm

Аз съм си правил в "Юника". Има си опция за екстремни спортове, която вдига цената горе-долу двойно (от 30 на 60 лв за година, при покритие 1000лв, по спомен). Има и опция за спасяване с хеликоптер, която още вдига цената. Дали няма и по-изгодни опции, не мога да кажа. Преди ПВ6 гледах някакви опции в сайта на Армеец, но служителката офиса упорито отричаше съществуването на такава застраховка, каквато ми трябваше. :D
spirov92

Мнениеот XCR120 » Съб Яну 18, 2014 9:29 pm

XCR120 написа:От къде мога да се сдобия с рамка Cross Spotster ?

п.п. Мерси предварително!!!
XCR120

Рейтинг: 1160

Мнениеот df0rmati0n » Съб Яну 18, 2014 11:27 pm

Има ли къде от България да си купи инструмента на Suntour за отваряне на капчката за пружината на XCT,XCM и XCR или ако някой от Варна има да ми услужи ще е чудесно. Много благодаря.
Аватар
df0rmati0n

Рейтинг: 1230

Мнениеот maionezata » Нед Яну 19, 2014 12:11 pm

Съвет за избор на лапа

truvativ hussefelt http://izkystvo.com/product.php?ProductVariantID=801
vs.
pro frs http://screambikes.eu/bg/lapi-kolcheta-za-kormilo-mtb/9004-lapa-pro-frs-2013.html#idTab1

Сега карам с truvativ t20 с 5 градуса издигане, но ми е прекалено дълга - 100mm.
Целя се в нещо от сорта на 50-60мм максимум. Разликата в цената е 20 лева, като лапата на pro e по-тежка, a трувативската пък има нулев ъгъл.
Някой с впечатления от качеството на двата продукта?
maionezata

Рейтинг: 1235

Мнениеот Ozzie » Нед Яну 19, 2014 1:57 pm

Не знам, за коя лапа на TRUVATIV казваш, че е по- лека от тази на PRO, но HUSSEFELT-а си е кютуче - 220 гр.
Карал съм HUSSEFELT 40 мм. дължина, карал съм и с други марки и модели лапи (различни дължини и тегла) и нито една не ми е създавала каквито и да е грижи.
Та не вярвам с която и да е от тези двете да имаш проблеми.
Остава въпрос на приоритет кое ти е по- важно - теглото или цената. Успех с избора!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот maioneza » Нед Яну 19, 2014 6:59 pm

Прав си, грешката е моя - искал съм да кажа, че PRO е по-леката лапа.
Реших да взема точно нея, предвид теглото, а и има размер 50, какъвто точно искам да пробвам.
Благодаря ти, Ози.
maioneza

Рейтинг: 1240

Мнениеот bio » Нед Яну 19, 2014 7:07 pm

maioneza написа:Прав си, грешката е моя - искал съм да кажа, че PRO е по-леката лапа.
Реших да взема точно нея, предвид теглото, а и има размер 50, какъвто точно искам да пробвам.
Благодаря ти, Ози.

ти хубаво ще я вземеш, ама тя не е налична.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот maioneza » Нед Яну 19, 2014 7:35 pm

Ти не гледай какво пише по сайтовете :beer:
maioneza

Рейтинг: 1240

Мнениеот df0rmati0n » Пон Яну 20, 2014 4:16 am

Кои от главините ще ми предложите:
За предна - Sram 406 или Formula DC91
За задна - Sram 406 или Formula DC32
Става въпрос за 32 спици вариантите. Срам-а мога да ти взема малко по на оферта от един магазин и съм наясно с сервизирането на такъв тип главините, така че това че Formula-та са с капсуловани лагери не ми е чак такъв голям фактор.

Много ще съм ви благодарен за вашата помощ. Мерси
Аватар
df0rmati0n

Мнениеот bio » Пон Яну 20, 2014 7:56 am

df0rmati0n написа:Кои от главините ще ми предложите:
Става въпрос за 32 спици вариантите. Срам-а мога да ти взема малко по на оферта от един магазин и съм наясно с сервизирането на такъв тип главините, така че това че Formula-та са с капсуловани лагери не ми е чак такъв голям фактор.

едните главини са конус/чашка другите са с капсуловани лагери. това е първото, което трябва да решиш ...
второ SRAM май са точно брандирани Formulа (или нещо подобно).
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот df0rmati0n » Пон Яну 20, 2014 10:45 am

bio написа:
df0rmati0n написа:Кои от главините ще ми предложите:

едните главини са конус/чашка другите са с капсуловани лагери. това е първото, което трябва да решиш ...
второ SRAM май са точно брандирани Formulа (или нещо подобно).

Ами това е информацията която и аз имам, и затова питам какво ще ми предложите. Принципно клоня към Sram-a, заради по-лесното сервизиране. Въпроса е, дали са читави главини точно този модел на Sram. Поздрави
Аватар
df0rmati0n

Мнениеот bio » Пон Яну 20, 2014 12:32 pm

df0rmati0n написа:Ами това е информацията която и аз имам, и затова питам какво ще ми предложите. Принципно клоня към Sram-a, заради по-лесното сервизиране. Въпроса е, дали са читави главини точно този модел на Sram. Поздрави

кое му е по-лесното сервизиране на конус/чашката ?!?
ако гониш здравина Formula
ако гониш цена SRAM
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот df0rmati0n » Пон Яну 20, 2014 12:57 pm

bio написа:
df0rmati0n написа:Ами това е информацията която и аз имам, и затова питам какво ще ми предложите. Принципно клоня към Sram-a, заради по-лесното сервизиране. Въпроса е, дали са читави главини точно този модел на Sram. Поздрави

кое му е по-лесното сервизиране на конус/чашката ?!?
ако гониш здравина Formula
ако гониш цена SRAM

Благодаря ти, това исках да чуя :) :) :) Да попитам още нещо - Кой от 2-та варианта бихте избрали - SRAM 406 главини с Mavic XM319 шини или Formula (капсуловани лагери) главини с Mach1 Sub-Zero шини. Търся здравината :)

Благодаря отново.
Аватар
df0rmati0n

Мнениеот bio » Пон Яну 20, 2014 2:58 pm

за главините ти казах мнението си.
за шините карал съм Mavic XM317 и Mach1 MX Disc.
... предпочитам MX-a
иначе бих си взел готови колела подобни на тези -> http://superstar.tibolts.co.uk/product_ ... cts_id=849
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот nick7120 » Пон Яну 20, 2014 6:39 pm

Здравейте, предстои ми смяна на дерайльор и мисля че няма смисъл да пускам нова тема за това.Та искам да си сложа такъв който да ограничава максимално люлеенето и тракането АМ е стилът който ще се кара.Касетата ми е SHIMANO DEORE CS-HG61 9 скорости командата ми е shimano acera съответно за 9 скорости.Цената до 200лв.Поздрави и :beer:
Аватар
nick7120

Рейтинг: 1238

Мнениеот bio » Пон Яну 20, 2014 6:51 pm

nick7120 написа:Здравейте, предстои ми смяна на дерайльор и мисля че няма смисъл да пускам нова тема за това.Та искам да си сложа такъв който да ограничава максимално люлеенето и тракането АМ е стилът който ще се кара.Касетата ми е SHIMANO DEORE CS-HG61 9 скорости командата ми е shimano acera съответно за 9 скорости.Цената до 200лв.Поздрави и :beer:

колко венеца отпред, колко зъба отзад. рамка ?!? защо не помислиш и за водач ?!? иначе може да погледнеш ZEE-то късо рамо много компактен.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Admin » Пон Яну 20, 2014 7:46 pm

Не знам обаче тая команда за 9 скорости как ще се разбере със Zee-то, то не беше ли за 10?
Според мен да търси Shadow дерайльор за 9 скорости - някое Deore или дори SLX, XT...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bio » Пон Яну 20, 2014 7:57 pm

Да, моя грешка ... нестава ZEE-то.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот msniki » Пон Яну 20, 2014 8:28 pm

Admin написа:Не знам обаче тая команда за 9 скорости как ще се разбере със Zee-то, то не беше ли за 10?
Според мен да търси Shadow дерайльор за 9 скорости - някое Deore или дори SLX, XT...

Става със Sram-ска команда.(9-ка)
Предавателното число е почти същото.
Даже бг клип намерих за доказателство :
http://www.youtube.com/watch?v=QgJcODQDCY4
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот bio » Пон Яну 20, 2014 8:46 pm

msniki написа:Става със Sram-ска команда.(9-ка)

да, ама момчето има 9-ка Shimano команда. аз се обърках. иначе има дори тема - май с една подложка от 6мм при болта на жилото става.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот nick7120 » Вто Яну 21, 2014 12:26 am

bio написа:
nick7120 написа:Здравейте, предстои ми смяна на дерайльор и мисля че няма смисъл да пускам нова тема за това.Та искам да си сложа такъв който да ограничава максимално люлеенето и тракането АМ е стилът който ще се кара.Касетата ми е SHIMANO DEORE CS-HG61 9 скорости командата ми е shimano acera съответно за 9 скорости.Цената до 200лв.Поздрави и :beer:

колко венеца отпред, колко зъба отзад. рамка ?!? защо не помислиш и за водач ?!? иначе може да погледнеш ZEE-то късо рамо много компактен.

3 венеца отпред отзад не съм сигурен утре ще ги видя и ще кажа рамка RAM HT2.Мисля че не карам чак толкова грубо за водач.Даже АМ не карам толкова много но пак присъства искам сигурен оптегач който както да ми осигури прецизно превключване и да ограничи дрънкането и тракането максимално.Също съм готов да сменя и командата ако си заслужава и ако знам че ще има решение на проблема но Zee мисля че работи само с неговата команда която е за 10 скорости а до колкото съм запознат можеш да сложиш дерайльор който поддържа 10 скорости на 9ка касета но командата трябва да е за 9 скорости. :dontknow:
Аватар
nick7120

Рейтинг: 1238

Мнениеот windv » Вто Яну 21, 2014 8:59 am

bio написа:
msniki написа:Става със Sram-ска команда.(9-ка)

да, ама момчето има 9-ка Shimano команда. аз се обърках. иначе има дори тема - май с една подложка от 6мм при болта на жилото става.

Това е моето видео. И ако съм разбрал правилно питането, то щом със срамска става то тогава и със шимано ще стане, няма да ти трябва и спейсър да подлагаш. Само дето командата не трябва да е от евтините групи на шимано(май беше писал асера). По скоро команда зее или сейнт. предполагам и за другите обтегачи shadow plus са със същото отношение на дърпане на жилото, старите , предполагам и по-евините, са си с другото шиманско, което е различно от на срам.

При мен е с верига за 9 скорости, ако има възможност опитай с такава за 10.

Цялата тази с-ма препоръчвам да я избягват всички хора, които нямат много опит с настройка,поддръжка и екпсерименти с велосипед, защото работи след много играчка, но не е на 100%, а и често иска да го пипнеш отново. ;)
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот windv » Вто Яну 21, 2014 9:07 am

Пък по спомен , съм виждал тук тема , където се пише теглото на части, които сме премерили, но не мога да се сетя къде.
Имам вече една папка с част, които съм премерил и мога да добавя информацията, ако има такава тема.
Някой сеща ли се.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот bio » Вто Яну 21, 2014 9:55 am

nick7120 написа:3 венеца отпред отзад не съм сигурен утре ще ги видя и ще кажа рамка RAM HT2.Мисля че не карам чак толкова грубо за водач.Даже АМ не карам толкова много но пак присъства искам сигурен оптегач който както да ми осигури прецизно превключване и да ограничи дрънкането и тракането максимално.Също съм готов да сменя и командата ако си заслужава и ако знам че ще има решение на проблема но Zee мисля че работи само с неговата команда която е за 10 скорости а до колкото съм запознат можеш да сложиш дерайльор който поддържа 10 скорости на 9ка касета но командата трябва да е за 9 скорости. :dontknow:

така започваме.
значи с толкова венци отпред просто няма как да не ти се люлее веригата, защото си е дълга. дължината и се определя най-голяма плоча отпред, най-голям венец отзад + 1 цяло звено. ако надолу караш на средната плоча и на малките венци ... ще се люшка здраво и хоро ще играе чак, защото дерайльора трябва да обере цялата разлика от голяма до средната плоча. незнам дали ми схващаш мисълта, че е доста блуждаеща в момента.
аз карам кротко планинско колоездене и нямам никаква необходимост от 42 зъба отпред. прецени ти кога го ползваш ...
ако решиш да го разкараш правиш следната комбинация:
- башгард около 30 лв.( БГ линк или от тук )
- дерайльор средно рамо SLX Shadow kurz или Deore Shadow или XT Shadow. за ZEE-то няма смисъл да си играеш. дори си мисля, че на първо време и старият ти дерайльор ще ти свърши работи.
- скъсяване на веригата.
ако ще караш с трите плочи просто си вземаш само дерайльор дълго или средно рамо. ако вземеш средно рамо ще трябва да се лишиш от някой крайни комбинации да речем:
-малък отпред и най-малките отзад.
-голям опред и най-големите отзад.
всички останали ще работят.
дългото рамо покрива всички възможни комбинации.
@windv май таз дискусия не е за тук. пак казвам моя грешка е че го подведох с това ZEE.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот psixopat » Вто Яну 21, 2014 10:56 am

windv написа:Пък по спомен , съм виждал тук тема , където се пише теглото на части, които сме премерили, но не мога да се сетя къде.
Имам вече една папка с част, които съм премерил и мога да добавя информацията, ако има такава тема.
Някой сеща ли се.

viewtopic.php?f=4&t=49983 Това ли е :dontknow:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум