Избор на мека рамка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на мека рамка

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Сря Дек 25, 2013 12:20 pm

Здравейте, наскоро се замислих да мина към мека рамка. :D Досега карах една С1-чка и честно да си кажа съм много доволен от нея, но чета във форума, че лесно и се цепи челото. Мисля си, струва ли си да си взема нещо като Scott Voltage FR, Kona Stinky или Dartmoor Wish. :dontknow: Карам DH, но предпочитам по-ниските рамки. Частите ще са от С1-то.-http://n1k0l4.snimka.bg/advertising/bike-3.794984 (вилката е 66). Моля за мнение от хора карали или запознати с тези рамки. :nono: Може да предложите и още нещо като вариант. :beer:
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Re: Избор на мека рамка

Мнениеот denisfinal » Чет Яну 02, 2014 11:56 am

He съм карал нито една от рамките , но знам че KONA-та е много добра. Можеш да видиш някой приятел който кара такава да пробваш ако те изкефи вземаш :beer: :beer: :beer: Сам си избираш какво ти харесва и ти е удобно всеки с вкуса си ;)
denisfinal

Рейтинг: 1158

Мнениеот dhracer80 » Чет Яну 02, 2014 3:08 pm

denisfinal написа:He съм карал нито една от рамките , но знам че KONA-та е много добра. Можеш да видиш някой приятел който кара такава да пробваш ако те изкефи вземаш :beer: :beer: :beer: Сам си избираш какво ти харесва и ти е удобно всеки с вкуса си ;)

Глупости Кона имаха проблеми с рамките и често се цепеха!!! Освен ако няма да вземаш Кона от 2014 не си струва риска. За мен Wish е най-удачния избор. :agree: :eyebrow:
dhracer80

Рейтинг: 1100

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Чет Яну 02, 2014 5:41 pm

На Коната не ми допада малко външния и вид. Наскоро открих, че излиза много по-евтино да си купиш направо цяло колело и затова съм се насочил към Рам dhx2. Чета във форума, че е добро колелце. :D
N.i.k.o.l.a

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Сря Яну 22, 2014 10:55 am

Извинете, че отварям толкова стара тема. :bowdown: Здравейте колеги. :wavey: Най-накрая дойде и моят ред да си взема някое по-хубаво колело за спускане. :banana: Досега карах с една С1-чка с Marzocchi 66, но вече смятам, че съм готов да мина на мекица. Мисля направо да взема някое цяло колело от форума или Pinkbike , но се колебая. Засега съм пред дилема Iron Horse Sunday или Giant Glory. Чета много добри мнения за съндея, но не е ли прекалено остаряла рамка. :dontknow: Глорито пък малко скъпо излиза. Висок съм 170. Бюджет 3500 (+/- 200 лв.). Мернал съм поглед също и на Ram DHX2 - http://store.trueriders.bg/ram-dhx-3-2013.html. Малко надхвърля бюджета и не с най-добрите части, но друго е да си е новичко. :beer: Наистина е сериозно и мисля в най-скоро време да закупя колело. Моля за мнение! :beer:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот jorko98 » Сря Яну 22, 2014 10:58 pm

Аз бих взел някой Sundey нищо че малко старо , но все пак новото си е ново така че се замисли и за Рам-чето .
Аватар
jorko98

Рейтинг: 1196

Мнениеот msniki » Чет Яну 23, 2014 1:12 am

N.i.k.o.l.a написа:......

Ти Sunday карал ли си ?
Рамката е стара но доста добре измислена.
Мога да кажа че доста нови рамки са на същото ниво ако не и по зле.
Качвал съм се на различни рамки за спускане : Ram, scott, giant, mongoose, drag и прочие.
Най ми допадна Sunday с шок Fox RC4 (Tf tuned)
Пълен контрол на задницата, 2-та рамка на която се качвам и да работи толкова добре.
1-та беше моето Giant glory Fr с X-fusion шок(мой тунинг).
Нямаше проблем с каквито и да е неравности, въобще все едно "караш по релси".
Дори при Ботъм-аут пак задницата не подскочи при разгъване, въпреки че минах през серия от стабилни коренни с кажи речи издънено окачване.
Доста ме впечатли, карал съм няколко съндея и до сега на по добра рамка не съм се качвал.
Малко аматьорски го написах това мнение, но ако искаш подробности драсни едно ЛС или в фб(100% те имам) :)
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Чет Яну 23, 2014 8:59 pm

А гледам, че в Pinkbike има много хубави глорита, влизащи в бюджета, обаче най-добрите ценички са от Канада. Тъй като не съм запознат много с превоза и плащанията, може ли някой да ми даде малко инфо. Има ли опасност колелото да се загуби някъде, да ми сложат някакви митни такси, изобщо да не ми го пратят и подобни. :beer:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Чет Яну 23, 2014 10:13 pm

Забравете това горното. :D :D
А за Рам-а нещо да драснете? От към работа, качество? И за него ми казват, че е хубава рамка. :popcorn:
За сега съм се ориентирал към рам или съндей. И за двете чувам хубави неща, но сякаш нещо ме дърпа към рам. Все пак ново, с нови части. На колело на 6+ години кой знае какво са правили с него. :jump: Все пак някой съвет може да драснете. :beer: Изчетох целия форум, но още се колебая. :banghead:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот beatsound » Пет Яну 24, 2014 1:59 am

N.i.k.o.l.a написа:Забравете това горното. :D :D
А за Рам-а нещо да драснете? От към работа, качество? И за него ми казват, че е хубава рамка. :popcorn:
За сега съм се ориентирал към рам или съндей. И за двете чувам хубави неща, но сякаш нещо ме дърпа към рам. Все пак ново, с нови части. На колело на 6+ години кой знае какво са правили с него. :jump: Все пак някой съвет може да драснете. :beer: Изчетох целия форум, но още се колебая. :banghead:

Тук вече нещата опират до собственото ти решение. В момента карам Sunday и съм много доволен от рамката!Карал съм и Giant Glory DH, което също е много добър избор.Обаче Sunday-я ме грабва повече.От друга страна , ако си купиш ново колело знаеш ,че всичко е неупотребявано и ти си първи собственик. Ако решиш да рискуваш(даже не бих го нарекъл риск) със колело втора ръка поне гледай да е от Европа. От Америка , първо , че ще чакаш повечко време , а и ще има митничеста такса и ДДС. Лично мое мнение е ,че за парите , които ще дадеш за ново колело , ще си вземеш нещо употребявано с по-добри части. От гледна точка на риска за доставката и състоянието на употребяваните компоненти си напълно защитен , ако направиш плащането през Paypal. Имал съм няколко случая с некоректни търговци и винаги Paypal са отсъждали правилното!

Помисли си добре и действай!
Аватар
beatsound

Рейтинг: 1233

Мнениеот KristiqnK » Пет Яну 24, 2014 9:14 am

Аз бих си взел ново (е зависи и какви са му частите сравнение със употребяваното), защото на новото предимството е, че има 2г. гаранция,(ако нещо се развали ще ти го оправят) на старото не знаеш например накладките захабени ли са, ако да ще трябват нови, течността за спирачките не е сменявана скоро ще трябва и тя да се смени.... Трябва ако взимаш втора ръка да помислиш внимателно. :)
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пет Яну 24, 2014 10:15 am

А DHX2 добре ли е от към работа? :dontknow:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот TheUndertaker » Пет Яну 24, 2014 12:04 pm

N.i.k.o.l.a написа:А DHX2 добре ли е от към работа? :dontknow:

Дефинирай "работа" .
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пет Яну 24, 2014 6:49 pm

TheUndertaker написа:

Дефинирай "работа" .

Ами обира ли добре неравностите, има ли проблеми (както при гамблер с блокираща задница при спирачка) и впечатления от колелото? :dontknow:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот KristiqnK » Пет Яну 24, 2014 7:12 pm

Обира си неравностите, вилката и окачването си работят перфектно, аз наскоро си взех DHX- а и мога да ти кажа че колелцето си е страхотно. :love:
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пет Яну 24, 2014 7:26 pm

KristiqnK написа:Обира си неравностите, вилката и окачването си работят перфектно, аз наскоро си взех DHX- а и мога да ти кажа че колелцето си е страхотно. :love:

Тук говоря за DHX2, а не за DHX. :nono:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот KristiqnK » Пет Яну 24, 2014 7:32 pm

:D Ти сериозно ли?? Говоря за DHX2, просто не съм написал 2- ката накрая!
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот veskoz » Съб Яну 25, 2014 8:47 am

"Неравности." :D :D :D
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Съб Яну 25, 2014 7:49 pm

Май съм се ориентирал към Ram DHX2. Много изчетох и не видях някой да недоволен, а и по много състезания се вижда колелото. Все пак не съм чак толкова едър и предполагам, че рамката спокойно ще ме издържи, а частите са му супер за тези пари. :eyebrow: Наистина може да се намери на старо и по-добро за тези пари, но мисля, че не ми трябва повече от това. А удоволствието от новото ще е...... :banana:
Някой да знае до кога е офертата в True Riders? :beer:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот RideForFreeBG » Съб Яну 25, 2014 9:32 pm

1.Scott Voltage FR, Kona Stinky, Dartmoor Wish = freeride bikes
2.Ако си се насочил към RAM по-добре си вземи друга по-хубава твърда рамка (знам, че ще ми набият минуси, но Ram са трошки и заедно с Drag те са по-скоро за градско каране).
3. Иначе посочените колела са добри за FR.От този тип бих ти препоръчал http://mountain-bikes.findthebest.com/l ... -Hanzz-Pro ( карам същото и съм много доволен, защото става и за изкачване).Ако искаш нещо DH се насочи към нещо като http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/mo ... y/session/ , http://www.yt-industries.com/shop/de/Bi ... g4tp8aulk2 , http://www.giant-bicycles.com/en-us/bik ... 838/66207/ и т.н. :beer:
RideForFreeBG

Рейтинг: 1180

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Съб Яну 25, 2014 10:26 pm

Защо толкова не ги харесвате тези рамове? :dontknow: Винаги поставяте чуждестранното пред българското. Знам, че Ram Freeride се води нещо като черната овца на фирмата, но не мисля, че останалите им модели са така. Досега, който питам каращ DHX2 е доволен. Вие "кашкавален" го изкарахте тоя Рам. :D Иначе за Drag съм съгласен, че нямат хубави рамки за спускане. :beer:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот veskoz » Нед Яну 26, 2014 8:05 am

Не бее.. купи си рамче, купи си.
'Ем не знаеш, 'ем питаш, 'ем разсъждаваш.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот KristiqnK » Нед Яну 26, 2014 8:58 am

Винаги поставяте чуждестранното пред българското.
Никола, същото го бях написал в темата ти commencal vs Ram DHX2 :D ;)
2.Ако си се насочил към RAM по-добре си вземи друга по-хубава твърда рамка (знам, че ще ми набият минуси, но Ram са трошки и заедно с Drag те са по-скоро за градско каране).

Абсолютно неадекватно мнение, няма как някоя твърда рамка да е по- добра от тази на DHX2 със 200 мм отпред и отзад нали се сещаш че взе пак твърда рамка за спускане няма предназначена? Има хора които слагат вилки с ход над нормата на твърди рамки и повечето рано или късно се пукат, иначе и това е донякъде решение но по- скоро защото нямат все още пари да си купят хубава мека рамка. :) Защо момчето като има пари да не си купи една хубава мека рамка?
Scott Voltage FR НЕ СИ КУПУВАЙ В НИКАКАВ СЛУЧАЙ!!! Едно, че компонентите не са му толкова добри сравнение с рама, друго, че имаше един инцидент в които едно момче се преби заради счупена част от това колело!
П.П. Kona Stinky която пак предлагаш... разрови се в интернет, даже и в по- горните мнения го пише- цепят се рамките!!!
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот maxim98 » Нед Яну 26, 2014 9:42 am

N.i.k.o.l.a написа:Защо толкова не ги харесвате тези рамове? :dontknow: Винаги поставяте чуждестранното пред българското. Знам, че Ram Freeride се води нещо като черната овца на фирмата, но не мисля, че останалите им модели са така. Досега, който питам каращ DHX2 е доволен. Вие "кашкавален" го изкарахте тоя Рам. :D Иначе за Drag съм съгласен, че нямат хубави рамки за спускане. :beer:

Де да беше само Freeride,черната им овца. :D
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Рейтинг: 1094

Мнениеот marto_bikeara » Нед Яну 26, 2014 9:47 am

Съвета ми е да се разходиш по магазините.В момента има адски добри оферти на колела 2013.Купуваш ново колело 2013г с по 20-25% намаление.Преди около месец си купих cube hanzz pro като ми го намалиха от 4200 на 3200 лв.Разходи се по-магазините из София и мисля,че ще намериш нещо по-добро от Рам-а на доста приемлива цена.
:beer:
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Нед Яну 26, 2014 9:55 am

Проблемът е, че съм от Велико Търново и ми е малко далечко да ходя до София. Няма ли някой сайт или подобно.
N.i.k.o.l.a

Мнениеот marto_bikeara » Нед Яну 26, 2014 10:37 am

То има сайтове,но в тях едва ли са всичките колела.
Ето линк с много хубави колела за спускане втора ръка в Бг:
http://m.pinkbike.com/buysell/list/?reg ... category=1
Ето и рамки пак в Бг:
http://m.pinkbike.com/buysell/list/?reg ... category=5
Надявам се поне с това да съм помогнал. :beer:
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот TheUndertaker » Пон Яну 27, 2014 9:27 am

N.i.k.o.l.a написа:
TheUndertaker написа:

Дефинирай "работа" .

Ами обира ли добре неравностите, има ли проблеми (както при гамблер с блокираща задница при спирачка) и впечатления от колелото? :dontknow:

Не че ще разбереш нещо, но ето ти малко информация как работи окачването. http://linkagedesign.blogspot.com/searc ... am%20Bikes Преведи си линка с гугъл преводача. Не е коректно взето всичко като геометрия има доста отклонения, но като база на която да стъпиш как се държи колелото :). Успех!
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот RideForFreeBG » Пон Яну 27, 2014 3:10 pm

Моя позната, който работеше за Драг, после и за Рам ми сподели, че много клиенти са се оплаквали от некачествените заварки на рамките. Ако сложиш хубави компоненти на некачествена рамка не се получава хубаво колело. :nono: Аз не бих си взел Рам, но не аз взимам това решение, а ти такаче дано останеш доволен на края. :beer:
RideForFreeBG

Рейтинг: 1180

Мнениеот maxim98 » Пон Яну 27, 2014 4:24 pm

Гаранцията на рам е.Ако сцепиш рамката ще ти дадат 50% намаление ако си купиш нова рамка.
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Рейтинг: 1094

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд