Неделя, 9 февруари, Кресна

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Неделя, 9 февруари, Кресна

Мнениеот Admin » Сря Фев 05, 2014 11:03 pm

Другарки и другари, не съм карал точно от 1 месец. Кара ми се, та две не виждам!
За съжаление обаче не виждам и два свободни дни този уикенд, така че само за един ще е. И добре, че прогнозата е по-хубава за неделя, щото само тогава мога. :D Между 9 и 17 градуса... че то направо за къси панталони!
Като си говорим по две, от двата автомобила, които притежавам в момента, нито един няма да е наличен за неделя. :D :D Та затова си търся и транспорт (ставам нахален, знам!), срещу съответната част от разходите, разбира се. :agree:
Единственото, което няма да търся този път, е нов маршрут. Последното каране над Кресна и Горна Брезница беше толкова хубаво, че мисля да го повторя едно към едно и да му се насладя, карайки с каска и защитна екипировка (последния път бях без... :banghead: ). Маршрутът още го няма публикуван в сайта, но вижте как започва описанието му:
И този маршрут е удължен вариант на по-рано публикувана следа над Горна Брезница, но с начало и край в Кресна. Той обаче заслужава самостоятелно описание поради няколко причини, но най-важната е, че за мен лично включва двете най-добри пътеки в района между/около тези две населени места - една над Брезница, която е с безброй серпентини от всякакъв вид, но все пак е достатъчно караема, за да се вмести изцяло в категорията Т4, и една над Кресна, която на места е дори бърза, и ако не бяха хлъзгавата песъчливо-камениста настилка и техничните улеи и серпентини в края, щеше да бъде направо лесна. Благодарение на тях обаче тя е идеална и разнообразна, макар и кратка. Изводът от това е, че сред всички маршрути, включващи Кресна и/или Горна Брезница, този е подходящ за най-широк кръг от хора - дори по-неуверените карачи няма да бедстват постоянно и мъчително по него, а по-скоро ще им хареса, макар че на места ще трябва да бутат. Като цяло маршрутът е много разнообразен, тъй като включва и плавно изкачване по черен път, и спускане по друг такъв, и двете наситени с различни елементи пътеки. Изобщо, едно от най-добрите карания в района!

Дължината е 34 км, денивелацията 1400 м, т.е. това си е сериозно еднодневно каране, не е просто разходка. Предлагам срещата да е в 10:00 ч в Кресна при кръчмата Будилска скара. Час на тръгване с велосипедите нагоре - 10:30. За тръгването от София вече ще се разбираме кола по кола, но първо да видим кой ще идва. Казвайте! :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Неделя, 9 февруари, Кресна

Мнениеот Yavkata » Чет Фев 06, 2014 6:03 am

Ако не ми мине нещо път бих те поразвозил до там и обратно :D И аз от три седмици не съм карал , та ми звучи като сериозно каране. Отдавна не съм се включвал в "админско" каране, и още по- отдавна не съм карал по Кресненско. Дано тия 1400 метра са предимно надолу :praying: :lol:
Само е това "...и спускане по друг такъв,..." да видим може ли да го ликвидираме някак си. Ако не те затруднява едно траче да метнеш тук някъде.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Admin » Чет Фев 06, 2014 8:51 am

Ето го тракчето, но мисля, че няма как да се избегне спускането по черния път. Карал съм по него 2-3 пъти и не съм видял да има пряка пътека.
То принципно има начин да спестим много от изкачването и да спускаме само по пътеки, ако се качим два пъти по един и същи черен път- същият този, който мисля да спускаме, но в долната му част. Като погледнеш трака, лесно ще видиш. По тоя начин можем дори и три пътеки да спуснем за един ден, ама ще ни омръзне до болка тоя път да го качваме, а пък в сегашния си вариант маршрутът включва плавно изкачване, после подсичане... да покара човек, а не само нагоре-надолу като в байкпарк. :D
Но като любител на ендурото, ако групата предпочита, лесно ще се навия и на този вариант - бръмчим с едно и също късо, но стръмно изкачване нагоре и пробваме поне три пътеки... ще заредя за всеки случай и 1-2 непроучени, които съм рисувал още навремето.
Прикачени файлове
gpstrack-2014_kresna-gorna-breznitsa-2.zip
(73.4 KiB) 19 пъти
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот mariya » Чет Фев 06, 2014 9:26 am

Начинанието е сериозно, но механикът каза, че трябва задължително да развъртя бозата :) Така че, ако няма усложнения ме бройте и мен. Кола също предлагам :)
Аватар
mariya

Рейтинг: 1235

Мнениеот beauty » Чет Фев 06, 2014 9:32 am

Любчо, аз тъкмо мислех да те оферирам за двата дни. По обичайната програма :) Съвсем ли ти е невъзможно? Някой друг желаещ да слезем на юг и за двата дни, спането е на Градешките бани за 6 лв (с банята) :eyebrow:
beauty

Рейтинг: 1355

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Фев 06, 2014 9:53 am

Като сме започнали така - мен ме е срам да кажа от кога не съм карал :blush:

Неделя ме устройва перфектно : - ) Мога да съм с кола (с желание събира общо 3-ма + 3 колела).
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Yavkata » Чет Фев 06, 2014 11:21 am

А, тъкмо мислех да пускам питане за от събота. Ама на палатки. То нали там имаше добри условия за палатка. До баните.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот beauty » Чет Фев 06, 2014 11:34 am

О, да, мн добри Явка. На полянката. Ние зимата спим вътре, че навън са белите мечки, но не е лошо. Хайде, ти сам или с дечковците? :beer:
beauty

Мнениеот vatakov » Чет Фев 06, 2014 11:45 am

Привет!

Ако се намери още едно място за мен, ще се радвам да се пръсъединя. А аз не съм карал в планината от 9-ти ноември 2013, още от карането с практически съвети. :crap:
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот 4getcredo » Чет Фев 06, 2014 11:45 am

Аз имам предложения за леки промени, които избягват асфалта от Кресна до Горна Брезница, а правят качването по един по-южен рид над Кресна, което извежда долу-горе на същото място, както даденото от Любчо. Миналия уикенд "Дрътите" май се качваха по този път или не? Спусканията си остават същите. Пък може и с по-кратките изкачвания - нямам претенции, но и на мен ми се кара. Аз обаче съм с добър тонус ;) :D

Предстои да се уточни дали ще се класирам за неделя и какво мога да предложа откъм транспорт.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Чет Фев 06, 2014 6:24 pm

Хмм, Митак, това всъщност не е никак лошо като идея и ще излезем по-ниско, т.е. ще спестим височина, ще спускаме по-малко по черен път и ще проверя продължението му, защото аз съм го карал само до Параклиса (99% съм сигурен, че говориш за този черен път). Да, така ще станат нещата още по-арни!
Явка, ти ако ще ходиш с Мери и Ники от събота с палаткуване, аз тогава да запазя мястото при Мария, а пък vatakov да се разбере евентуално с Pr3d4t0R - поне от тези, които сме сигурни до момента, пък ако има още желаещи, ще пренаредим нещата.
Да кажа значи за маршрута как го мисля - изкачваме се по черния път от този маршрут: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... 036-kresna от т.12 до т.19 (параклиса), като от махала Моравска продължаваме още нагоре в западна посока, докато не излезем на черния път над Горна Брезница. По него ще имаме доста по-кратко спускане, отколкото при първия вариант, преди да стигнем пътеката, спускаме я, сверяваме времето, ако случайно сме много подранили, правим едно кратко качване до манастира над Брезница, спускаме една от трите пътеки (даже са повече) около него, и после си довършваме маршрута към Кресна, като за там мога да "раздам" на всички ви различни пътеки - кой каквото иска, по-стръмно, по-лесно... поне три са опциите.
Аватар
Admin

Мнениеот mariya » Чет Фев 06, 2014 9:03 pm

Добре, при мен с желание и един багажник за таван ( който съм сигурна, че Admin има) има още едно място за човек и колело
Аватар
mariya

Мнениеот Admin » Чет Фев 06, 2014 9:28 pm

Всякакви багажници се намират при мен. :D
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Чет Фев 06, 2014 9:36 pm

Любче, точно за този път говорех. :D
По-скоро ще мога да дойда. :8D:
Аватар
4getcredo

Мнениеот taurus13 » Чет Фев 06, 2014 11:19 pm

Пък ако не можете да си уплътните мястото в колата, нали за да не пътувате така празни и неефективни, може да ме вземете и мен. Ако искате де...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Yavkata » Пет Фев 07, 2014 9:02 am

С Колето се гласим от събота следобед...некъде край Градешнишките бани изглежда.
Аватар
Yavkata

Мнениеот beauty » Пет Фев 07, 2014 9:30 am

Ако някой има желание да тръгне от събота сутрин, при нас има едно място за човек и колело. :beer:
beauty

Мнениеот TheAnimal » Пет Фев 07, 2014 10:49 am

Ах, как ми и два да ви го тресна...
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Фев 07, 2014 1:47 pm

@ Ватаков - среща в неделя, 7:50 на Руски паметник.

Ако има нещо ми звънкай на 0888 966 749 ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот taurus13 » Пет Фев 07, 2014 1:48 pm

Аз се уредих с едно място за неделя при тоз горният. :) Шсъ видим в Креснъ.
Ватаков - чети нагоре!
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот 4getcredo » Пет Фев 07, 2014 2:13 pm

В такъв случай, ако не се явят други мераклии, няма да вземам колата и аз ще се прикача при Любо и Мария.
Аватар
4getcredo

Мнениеот azoic » Пет Фев 07, 2014 2:47 pm

Мдаа, и аз се класирах за палаткуването :)
Изображение Изображение
Аватар
azoic

Мнениеот mariya » Пет Фев 07, 2014 3:11 pm

Добре, организирайте се и ми кажете ,от къде и в колко часа да бъда ,за да се натоварите в колата. Тел ми е 0889109830
Аватар
mariya

Мнениеот vatakov » Съб Фев 08, 2014 11:58 am

Pr3d4t0R написа:@ Ватаков - среща в неделя, 7:50 на Руски паметник.

Ако има нещо ми звънкай на 0888 966 749 ; - )

:agree: , а ако все пак изкочи нещо ше ти звънна днес. Ето и моя тел. 0883 466 384.
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот тучо чучо » Съб Фев 08, 2014 5:26 pm

Айде да ме земете и мене.
Има ли свободно място при някого?
Аватар
тучо чучо

Мнениеот 4getcredo » Съб Фев 08, 2014 6:27 pm

Ами освен да палнем и Голфона (моя)?
Аватар
4getcredo

Мнениеот 4getcredo » Пон Фев 10, 2014 3:45 pm

За разведряване на понеделника и помен на приятната неделя.
Аватар
4getcredo

Назад към Индивидуални карания