За съжаление обаче не виждам и два свободни дни този уикенд, така че само за един ще е. И добре, че прогнозата е по-хубава за неделя, щото само тогава мога.

Като си говорим по две, от двата автомобила, които притежавам в момента, нито един няма да е наличен за неделя.

Единственото, което няма да търся този път, е нов маршрут. Последното каране над Кресна и Горна Брезница беше толкова хубаво, че мисля да го повторя едно към едно и да му се насладя, карайки с каска и защитна екипировка (последния път бях без...

И този маршрут е удължен вариант на по-рано публикувана следа над Горна Брезница, но с начало и край в Кресна. Той обаче заслужава самостоятелно описание поради няколко причини, но най-важната е, че за мен лично включва двете най-добри пътеки в района между/около тези две населени места - една над Брезница, която е с безброй серпентини от всякакъв вид, но все пак е достатъчно караема, за да се вмести изцяло в категорията Т4, и една над Кресна, която на места е дори бърза, и ако не бяха хлъзгавата песъчливо-камениста настилка и техничните улеи и серпентини в края, щеше да бъде направо лесна. Благодарение на тях обаче тя е идеална и разнообразна, макар и кратка. Изводът от това е, че сред всички маршрути, включващи Кресна и/или Горна Брезница, този е подходящ за най-широк кръг от хора - дори по-неуверените карачи няма да бедстват постоянно и мъчително по него, а по-скоро ще им хареса, макар че на места ще трябва да бутат. Като цяло маршрутът е много разнообразен, тъй като включва и плавно изкачване по черен път, и спускане по друг такъв, и двете наситени с различни елементи пътеки. Изобщо, едно от най-добрите карания в района!
Дължината е 34 км, денивелацията 1400 м, т.е. това си е сериозно еднодневно каране, не е просто разходка. Предлагам срещата да е в 10:00 ч в Кресна при кръчмата Будилска скара. Час на тръгване с велосипедите нагоре - 10:30. За тръгването от София вече ще се разбираме кола по кола, но първо да видим кой ще идва. Казвайте!