от screamBoy » Съб Май 03, 2014 6:07 pm
Карах SS твърдак от март.2006 до юни.2013 и съм бил на състезание по ХС в Стара Загора с него, класирах се 17ти от 36 участника ... 43км първия ден и около 25км втория ... колелото е за FR защото си въобразявам, че карам предимно FR ... и го карах с Dorado, включително и на състезанието ...
това е единствения 100% –сигурен– вариант за нормално каране изобщо (не само в планината) - при скорости все ти виси как сега ще минеш покрай тия 2 камъка, или дали тоя дънер с това счупено клонче сега няма да ми счупи ухото ...
трябва си рамка с хоризонтални уши, верига за 1 скорост и обтегач - това значи преместващо се ухо с винт да хване оста в точно определена позиция
всичко останало се маха - скорости, дерейльор, жила
за нещастие меки рамки да станат такива - достъпни няма
иначе скоростите са ненужна безмислица
взех мекица, защото нямам достатъчно време да карам колкото преди и ми пада натренираността, в резултат като имам 2 дни свободни първия карам и на втория съм направо убит от каране ... с мекицата дори да карам 1 път на два месеца пак съм ок на втория ден ...
разбира се, мекицата също я карам само на 1 скорост, навсякъде (просто скоростите са най-голямата жълтурска простотия, измислена някога), но това няма как да стане без дерейльор/обтегач а той е голямата тежест, командата не тежи толкова, по-леката верига за скорости + команда тежат колкото веригата 1ца ...
но да, това не е за всеки, изобщо планината не е за всеки а карането в планина е за още по-малко хора ... то и живота не е за всеки ... whatever
кара се 2:1 и колелото е идеално за всичко ... само и единствено със SS можеш да дишаш нормално докато караш ... а дъха е живота ... много хора се мъчат със скорости ... да, точно надолу скоростите пречат най-много ... всяка микросекунда в която си зает да правиш нещо различно от каране пречи ... дали ще е чуденето да превключиш ли, или обработката на командата за превключване ... дали ще седи като фонов режим идеята, че имаш скорости, и внимаваш дали случайно не може 'да се възползваш от тях' - всичките тия тъпотии ги няма
не съм достигал до убеждението, че мога да карам надолу толкова добре, че да имам шанс в състезание по нещо надолу, но почти всичкото ми планинско каране е на Витоша и се състои от качване с лифт и пускане както мога, съответно говоря от нещо добре използвано ^_^
обаче, ако караш едно определено нещо постоянно, то някакво специализирано колело ще свърши разбира се по-добра работа.
SS е идеалното универсално колело - но и е HT
а ако караш от всичко по много - много бързо ще оцениш големите предимства.
Пост свободен от семантични грешки