Single Speed за спускане

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Single Speed за спускане

Мнениеот tedko:mtb » Нед Мар 09, 2014 12:54 pm

Здравейте,пускам тази тема за да попитам удобно ли е да се кара DH със Single Speed.Гледам във форума има DH колелца
Single Speed.Та тези от вас,които са карали,моля да споделят мнението си тук. :beer: :beer:
NO PAIN,NO GAIN!!!
tedko:mtb

Рейтинг: 1215

Re: Single Speed за спускане

Мнениеот outfaced » Нед Мар 09, 2014 1:48 pm

Гледам във форума има DH колелца Single Speed

Къде пък видя такива ? :dontknow:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот PRobably » Нед Мар 09, 2014 2:03 pm

Сингъла си е оферта...Супер евтино сравнение с други системи,слагаш един сингалатор отзад и си ти.Забравяш за падане на веригата,да тегаво е за въртене,ама ако караш само надолу не е проблем.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот tedko:mtb » Нед Мар 09, 2014 2:08 pm

Мерси за мненията.А трябва ли имам водач за да не пада от плочата на курбелите??? :dontknow:
NO PAIN,NO GAIN!!!

Мнениеот tedko:mtb » Нед Мар 09, 2014 2:12 pm

outfaced написа:
Гледам във форума има DH колелца Single Speed

Къде пък видя такива ? :dontknow:

Пример:На bikeboy твърдака на Specialized. :agree:
NO PAIN,NO GAIN!!!

Мнениеот outfaced » Нед Мар 09, 2014 4:18 pm

Е има немалка разлика между твърдак и меко що се касае за сингълспийд ;)
При мекото остава нуждата от сингалатор и водач, което донякъде обезсмисля упражнението.

Но така или иначе сингълспийд в която и да е форма се кара най вече защото си фен на минимализма. А фенщината, както всички знаем няма много общо с рационалното мислене и практическите ползи :D
Това го казвам с най добри чуства :) Аз също имам сингълспийд. Но все пак не бих отишъл, чак да се спускам с него. Макар че, ако не гониш време не виждам защо не.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот tedko:mtb » Нед Мар 09, 2014 4:34 pm

Аз си имам дерайльор и команда и водач за верига ,които в момента са на колелото ми.Интересувам се как механизма да стане по простичък, защото не ми се занимава с подръжката на разни не чак толкова важни за мен неща.Пък и да смъкна някой друг грам. :D :agree: Та въпроса ми е удобно ли е??? :dontknow:
NO PAIN,NO GAIN!!!

Мнениеот GECKO » Нед Мар 09, 2014 5:14 pm

На каква рамка се опитваш да постигнеш това?

Най-доброто решение според мен е да нямаш оптегач отзад, но това е доста трудно постижимо и зависи от удължаването на веригата в хода на рамката.

И все пак ако удължаването е малко това:

Изображение

със сменена пружина към по-твърда такава + добре наместен заден венец за да е право зад предния такъв (да има прав Chain line) е оптималното решение.

Липсата на оптегач отзад както и венци намаля неокаченото тегло (по-одзивчиво окачване) а липсата на скорости като цяло намаля теглото на цялата система (просто по-яко).

Въпроса дали е удобно остава за теб - в повечето случаи подход като на DJ велосипедите е адекватен (да имаш една идея по-висока предавка от колкото ти е комфортно за ускорение но не твърде тежка. Ако приемеш, че няма да се състезаваш и да се катериш можеш да жертваш това в полза на по-лесна поддръжка и малко по-отзивчиво окачване.
Аватар
GECKO

Мнениеот Ozzie » Нед Мар 09, 2014 5:29 pm

GECKO написа:... и зависи от удължаването на веригата в хода на рамката.

младежа пита за твърда рамка...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот tedko:mtb » Нед Мар 09, 2014 6:11 pm

За твърдак се отнася.Scott Voltage YZ10 2011
NO PAIN,NO GAIN!!!

Мнениеот tedko:mtb » Нед Мар 09, 2014 6:22 pm

Дерайльора е Shimano Altus,а командата е Shimano Acera.Пък напоследък ми прави проблеми Altus-а.Пример:Като съм на втора той е на първа,а като включа на първа веригата пада отзад касетата. :dontknow: Как да го оправя. :dontknow:
NO PAIN,NO GAIN!!!

Мнениеот dhmaniak » Нед Мар 09, 2014 6:37 pm

tedko:mtb написа:Дерайльора е Shimano Altus,а командата е Shimano Acera.Пък напоследък ми прави проблеми Altus-а.Пример:Като съм на втора той е на първа,а като включа на първа веригата пада отзад касетата. :dontknow: Как да го оправя. :dontknow:

занеси го да ти го настроят :agree:
който кара NS BITCH e супер готиния пич :D
dhmaniak

Рейтинг: 1086

Мнениеот tedko:mtb » Нед Мар 09, 2014 6:41 pm

От Тополовград съм(НА дали сте го чували :rofl: )тук няма сервиз за колела.
NO PAIN,NO GAIN!!!

Мнениеот sex mashina » Нед Мар 09, 2014 9:11 pm

Настройката на скоростите е елементарна.Жилото трябва да е упънато и трябва да си пойграеш с двете болчета отзат който са на уптигача успех :agree: :beer: :beer:
sex mashina

Рейтинг: 990

Мнениеот tedko:mtb » Нед Мар 09, 2014 9:17 pm

Мерси ще пробвам утре. :beer: :beer:
NO PAIN,NO GAIN!!!

Мнениеот vla40 » Нед Мар 09, 2014 9:31 pm

Аватар
vla40

Рейтинг: 1394

Мнениеот sex mashina » Нед Мар 09, 2014 10:50 pm

Много съжалявам.Забравих да допълня . Задалжително трябва отзад на забчатките да си на последната скорост (7, 8, 9, 10) . :beer:
sex mashina

Рейтинг: 990

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Мар 10, 2014 12:05 am

sex mashina написа:Много съжалявам.Забравих да допълня . Задалжително трябва отзад на забчатките да си на последната скорост (7, 8, 9, 10) . :beer:

?
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Vorac » Пон Мар 10, 2014 4:03 pm

Освен това ти трябва едно ей-такова, понеже падаща верига между касетата и колелото може да причини от счупено ухо на дерайльора до изронени спици и дерайльор (и ако си без каска - зъби).

Изображение

Друг съвет - когато се спускаш, превключвай близо до голямо/голямо. Това не е добре за въртене, но е евтин уиркараунд на евтин дерайльор, който не опъва веригата силно (всичко под SLX).
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот tedko:mtb » Пон Мар 10, 2014 4:37 pm

Мерси за отговорите момчета,но се колебая още да го направя ли Single Speed или не. :dontknow:
NO PAIN,NO GAIN!!!

Мнениеот dhmaniak » Чет Апр 24, 2014 8:34 pm

За да не отварям друга тема ще пиша тук. Имам ns bitch с boxxer и искам да го направя сингъл, защото този сезон не мисля да ходя по състезания, а сингъла не изисква много поддръжка и спестява тегло и пари. Та какво мислите относно идеята? :agree: :D
който кара NS BITCH e супер готиния пич :D
dhmaniak

Рейтинг: 1086

Мнениеот screamBoy » Съб Май 03, 2014 6:07 pm

Карах SS твърдак от март.2006 до юни.2013 и съм бил на състезание по ХС в Стара Загора с него, класирах се 17ти от 36 участника ... 43км първия ден и около 25км втория ... колелото е за FR защото си въобразявам, че карам предимно FR ... и го карах с Dorado, включително и на състезанието ...
това е единствения 100% –сигурен– вариант за нормално каране изобщо (не само в планината) - при скорости все ти виси как сега ще минеш покрай тия 2 камъка, или дали тоя дънер с това счупено клонче сега няма да ми счупи ухото ...
трябва си рамка с хоризонтални уши, верига за 1 скорост и обтегач - това значи преместващо се ухо с винт да хване оста в точно определена позиция

всичко останало се маха - скорости, дерейльор, жила
за нещастие меки рамки да станат такива - достъпни няма
иначе скоростите са ненужна безмислица
взех мекица, защото нямам достатъчно време да карам колкото преди и ми пада натренираността, в резултат като имам 2 дни свободни първия карам и на втория съм направо убит от каране ... с мекицата дори да карам 1 път на два месеца пак съм ок на втория ден ...
разбира се, мекицата също я карам само на 1 скорост, навсякъде (просто скоростите са най-голямата жълтурска простотия, измислена някога), но това няма как да стане без дерейльор/обтегач а той е голямата тежест, командата не тежи толкова, по-леката верига за скорости + команда тежат колкото веригата 1ца ...

но да, това не е за всеки, изобщо планината не е за всеки а карането в планина е за още по-малко хора ... то и живота не е за всеки ... whatever

кара се 2:1 и колелото е идеално за всичко ... само и единствено със SS можеш да дишаш нормално докато караш ... а дъха е живота ... много хора се мъчат със скорости ... да, точно надолу скоростите пречат най-много ... всяка микросекунда в която си зает да правиш нещо различно от каране пречи ... дали ще е чуденето да превключиш ли, или обработката на командата за превключване ... дали ще седи като фонов режим идеята, че имаш скорости, и внимаваш дали случайно не може 'да се възползваш от тях' - всичките тия тъпотии ги няма
не съм достигал до убеждението, че мога да карам надолу толкова добре, че да имам шанс в състезание по нещо надолу, но почти всичкото ми планинско каране е на Витоша и се състои от качване с лифт и пускане както мога, съответно говоря от нещо добре използвано ^_^

обаче, ако караш едно определено нещо постоянно, то някакво специализирано колело ще свърши разбира се по-добра работа.
SS е идеалното универсално колело - но и е HT
а ако караш от всичко по много - много бързо ще оцениш големите предимства.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот moridinbg » Съб Май 03, 2014 11:49 pm

sex mashina написа:Настройката на скоростите е елементарна.Жилото трябва да е упънато и трябва да си пойграеш с двете болчета отзат който са на уптигача успех :agree: :beer: :beer:

Изображение
Аватар
moridinbg

Мнениеот dhbikelover » Пон Май 05, 2014 10:32 am

Здравейте пичове! :beer:

Аз също съм със твърдак Scott Voltage Yz40 2012 и съм със обтегач Shimano Acera. Сега съм намислил да сложа ето тази джунджурия http://screambikes.eu/bg/shifters-parts ... combo.html :D
И няколко причини за това решение:
1. Много по-малко тегло в сравнение със 7 скоростна касета и обтегач
2. Докато карам много рядко сменям скорости, само на някое по-тегаво изкачване, които изкачвания са рядкост при мен, в повечето случаи бутам.
3. Много по-лесна поддръжка и по-малко пари
4. Без падане на веригата при някой по-голям удар или нещо от тоя сорт
5. По-малко damage за чейнстея.

Та, какво ще кажете, да слагам ли? :)
"It never gets any easier, you just go faster"

РАЗПРОДАЖБА НА КОМПЛЕКТ КОМАНДИ СЪС СПИРАЧКИ И ЛОСТЧЕТА SHIMANO - Информация на ЛС
Аватар
dhbikelover

Рейтинг: 1178

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд