Въпрос за шини/капли

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Въпрос за шини/капли

Мнениеот Bodom » Вто Ное 22, 2005 11:54 pm

От известно време ме мъчи философският въпрос, какво аджеба е предимството на шините направени да се ползват с дискова спирачка пред тези, които имат борд за rim-brake, когато ще се ползват с дискова спирачка. Според мен едното не пречи на другото. В смисъл бордът за спирачка не пречи на шината по никакъв начин. Едва ли и намалява здравината.. остава само от чисто дизайнерска гледна точка... че може да се направи по-красива шината (което е субективно). Или "след като няма да се ползва - за какво да го има". Някой знае ли ?
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот Rotting » Сря Ное 23, 2005 12:35 am

[quote="bodom"]

остава само от чисто дизайнерска гледна точка... че може да се направи по-красива шината (което е субективно). Или "след като няма да се ползва - за какво да го има".[/quote]
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting

Рейтинг: 1702

Мнениеот Admin » Сря Ное 23, 2005 9:36 am

Абе чел съм, че при равни други условия се увеличава и здравината, най-вече заради профила и по-малкия борд, но не ги разбирам много тия неща, така че не мога да го твърдя със сигурност :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Cocko » Сря Ное 23, 2005 3:54 pm

Аз съм чел, че тези за диск "са специално изчислени за натоварванията, възникващи при използване на дискови спирачки".
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Рейтинг: 1700

Назад към Архив