Купа Зарата 2013

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Купа Зарата 2013

Мнениеот NeNo » Пон Апр 22, 2013 10:19 pm

То всичко беше хубаво, само не ми хареса това че някой хора си бяха хвърлили опаковките от енергийните гелове по пътя! :nono:
Дано ти се счупи climber-a докато караш DH или ФР лайно :finger:
Изображение
Аватар
NeNo

Рейтинг: 1457

Мнениеот MuTeB` » Вто Апр 23, 2013 6:31 am

ето и една снимка от мен :) :wavey:

Изображение
Аватар
MuTeB`

Рейтинг: 1287

Мнениеот Анелия » Вто Апр 23, 2013 7:04 pm

NeNo написа:То всичко беше хубаво, само не ми хареса това че някой хора си бяха хвърлили опаковките от енергийните гелове по пътя! :nono:

Освен това, ще добавя и блъсканицата на старта на поляната. Ей, ще кажеш, че маслини раздаваха. Особено хора дето завършиха за 4+ часа не можах да разбера закъде се бяха разбързали толкова на старта. То не беше набиване на спирачки, блокиране на гуми, не беше падане, блъскане :crap: :crazy:

Иначе, 6+ за трасето, организацията и временцето също беше перфектно :peace:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот dimitrov » Вто Апр 23, 2013 8:07 pm

Те тия колеги които са много интусиазирани на старта и си мислят че ще карат 10-20мин и ще летят към финала ,но действителноста е различна от желанието ,във тая връзка може да се помисли за широк черен път веднага след старта особенно ефикасен ще е ако наклона е 18-20% за 200-300метра е достатъчно, иначе пътечките са хубави приятни за каране особенно ако няма никой отпред да ти убива скороста. :beer:
dimitrov

Рейтинг: 1510

Мнениеот NeNo » Вто Апр 23, 2013 10:34 pm

dimitrov написа:... може да се помисли за широк черен път веднага след старта особенно ефикасен ще е ако наклона е 18-20% за 200-300метра е достатъчно...

И това е вариант, защото така един от тези "бързите" падна върху мен и ми завъртя лапата.
Дано ти се счупи climber-a докато караш DH или ФР лайно :finger:
Изображение
Аватар
NeNo

Рейтинг: 1457

Мнениеот colson » Сря Апр 24, 2013 8:33 am

Предложението за старт по широк стръмен път е много добро, както е например на велорали "Черни връх", където стръмната павирана улица много бързо поставя всеки на мястото му. :eyebrow: А голяма част от мераклиите за бърз старт обикновено стигат до горния край на улицата... бутайки.. :lol:
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Рейтинг: 1795

Мнениеот zImage » Сря Апр 24, 2013 12:35 pm

Това със старта винаги е било и си остава проблем не само в този спорт и не само у нас. Какви ли не решения се прилагат по света с различен успех. По големите маратони (бягане) например ползват заграждения (start corrals), за да групират участниците според възможностите им. Някой за целта използват резултати от предишни участия, други разчитат само на честната дума на състезателите.
В зависимост от трасето и броя участници не винаги има нужда от това. Тези при които има singletrack в първите 10% от трасето и повечко участници би било добре да се направи нещо по въпроса...
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот skipper » Сря Мар 26, 2014 3:17 pm

Купа Зарата 2014? Някой нещо? Отбелязано е като дата 13.04, но никъде няма допълнителна информация, а дните си вървят и тази дата идва ... Ако някой знае нещо да пише, че трябва да се организира участието ... :popcorn:

Поздрави,
Калин :wavey:
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Мнениеот pacy4 » Чет Мар 27, 2014 8:38 am

Чух , че вече се работи по трасето, състезание ще има. И аз чакам инфо.
Аватар
pacy4

Рейтинг: 1273

Мнениеот LandShark » Чет Мар 27, 2014 9:51 am

Здравейте приятели,

Благодарим за интереса към нашето състезание!

от името на организаторите, мога да споделя следното: все още състезанието не е на 100% сигурно. Иска ни се да го направим, но има и проблеми. Проблемите са в две направления - спонсори/награден фонд, както и чисто организационно - наличие на достатъчно доброволци за да стане трасето. По план маршрута тази година ще е различен, най-вече заради деградация на състоянието на част от старото. Да, по част от новото трасе вече е работено, но все още има доста работа да се свърши. Реално дали ще има състезание или не ще стане ясно до края на седмица. Това е причината да не бързаме с наредбата. Ще пиша допълнително...

Поздрави!
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот М.Паунов » Чет Мар 27, 2014 11:16 pm

Навит съм да помагам за подготовката на трасето, доколкото мога. Мисля, че мога да отделя 2-3 дни.
Сигурен съм, че има и други хора, които са готови да помогнат, за да се проведе състезанието.
Аватар
М.Паунов

Рейтинг: 1550

Мнениеот Pinky76 » Пет Мар 28, 2014 12:12 am

Аз също съм готов да помагам с каквото мога по подготовката на трасето,с чистене,маркиране,съвети,физическа сила и т.н...
Имаме няколко момчета от Казанлък голямо желание и бихме отделили време(аз лично съм свободен по всяко време :D ),а другите момчета също биха отделили по няколко цели дни всеки според ангажиментите си и с удоволствие ще помогнем на нашите добри приятели от Стара Загора. :)

И с общи усилия да се проведе това прекрасно състезание,което е много повече от чисто състезание по МТБ,а по скоро нещо много повече:
Събираме се всички ентусиасти от страната на мероприятието,което открива състезателния сезон по МТБ в България и които не сме се виждали половин година кажи речи. :D
Настроението е пролетно и приповдигнато и просто е удоволствие да се кара в Стара Загора и по трасетата на всичките вело-ралита,Маратони или ХСО,няма значение.
Колъо винаги измисля много хубави трасета с умерена трудност и достъпни за всички участници,но и достатъчно изпитание,за да се отсеят по-подготвените.
Отделно повечето участници,които бих нарекъл по-простичко добри приятели :) идват със семействата си и става един прекрасен семеен уикенд и всеки получава по нещо от него и ние мъжете и жените ни дори(да не повярваш :confused: :D ),а и децата също. :agree:

За наградите: те не са най-важното нещо и преди се е провеждало състезание (2010 ХСО N-Bikes на Аязмото),където наградите бяха стекове с бира за мъжете и безалкохолна бира за юношите и беше много забавно.Ние искаме състезание,а наградите ако ги има ще е добре,но те са второстепенни сега.

Важното е да се съберем,да покараме заедно старите приятели от цялата страна и всеки да се забавлява по собствен начин по време и извън състезанието,но да си прекараме заедно един хубав уикенд сред природата с приятелите и семейството.
Имате нашата подкрепа и готовност за всякакъв вид помощ за провеждане на състезанието и до скорошни срещи с всички вие запалени майнтинбайкъри от България и света.Ще се радвам скоро да се видим! :agree: :)

Поздрави,лека вечер и наздраве от мен!
Тодор Ангелов

:beer: :beer: :beer:
Pinky76

Мнениеот Марин » Пет Мар 28, 2014 8:01 pm

Браво на Тодор Ангелов за изказването , по някой път от такива мероприятия става голям купон ! :clap:
Марин

Рейтинг: 1212

Мнениеот skipper » Пон Мар 31, 2014 9:41 am

За 13.04 го дават слънце и около 20 градуса ... :popcorn:
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Мнениеот APD » Пон Мар 31, 2014 8:35 pm

Колко ще е таксата?
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот jeku. » Вто Апр 01, 2014 8:57 am

Ей апд, ще се спреш ли най-сетне с наглите и безмислените ти оплаквания?
jeku.

Рейтинг: 1218

Мнениеот APD » Вто Апр 01, 2014 5:47 pm

jeku. написа:Ей апд, ще се спреш ли най-сетне с наглите и безмислените ти оплаквания?

Ко? Не!

Нали е вид услуга (услужливо един чешит в другата тема почна да ми обяснява това), в заданието се пита каква е цената.
APD

Мнениеот papi007 » Сря Апр 02, 2014 12:13 am

:offtopic: Ти ако не си разбрал напълно от темата заОбиколката на Витоша 2014 няма какво и да продължавам да ти обяснявам и тук завоалирано. Карането в неорганизирана среда сам не те обременява с явно най-важния за теб финансов въпрос, както и морални напрежения, съобразени с разни фактори, които злия организатор поставя. Остави плиткомислието. Вникни в думите на един от най-добрите състезатели, който притежава и такива качества , които да го направят и един от най-добрите и уважавани хора в този спорт/хоби . Тогава приятелю ще разбереш къде е магията на планинското колоездене. Надявам се ! :offtopic:

На организаторите мога да пожелая само да се видим съвсем скоро :)

Поздрави,
Павел Матеев
Аватар
papi007

Мнениеот APD » Сря Апр 02, 2014 8:30 am

Магията на планинското колоездене е в онези 40к км, които изминах предните 2 години. Задавам много прости въпроси, очаквам и такива отговори, но от организаторите или някой запознат, а не от теб. Та, каква е таксата за участие на това състезание?
APD

Мнениеот skipper » Сря Апр 02, 2014 9:10 am

APD написа:Магията на планинското колоездене е в онези 40к км, които изминах предните 2 години. Задавам много прости въпроси, очаквам и такива отговори, но от организаторите или някой запознат, а не от теб. Та, каква е таксата за участие на това състезание?

Бъди търпелив. Когато излезе наредбата там всичко ще си пише. Тогава ще прецениш дали си струва да даваш 10 лева примерно или е "прекалено" ... cunt.

:eek3:
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Мнениеот kokoboko_17 » Сря Апр 02, 2014 10:49 pm

Такса като такса ако наистина искаш да караш и да се забавляваш няма да се збърка дали ще дадеш 10 или 15 лв се пак на тези състезания се ходи да се забавляваш да видиш познати и като цяло да изкараш един хубав уикенд в природата :) :) :)
kokoboko_17

Рейтинг: 1218

Мнениеот LandShark » Чет Апр 03, 2014 1:12 am

Приятели,

още веднъж искам да благодаря на всички, които изявиха желание да помогнат за реализацията на това състезание. За съжаление ние в крайна сметка взехме нелекото решение тази година да не правим априлското състезание за купа Зарата. Наистина е жалко, поне за мен това е едно любимо състезание. Причините за няколко. Ще споделя най-основните:
- трасето, огледа му показва че мургавите братя за последната година са разорали много голяма част от него в търсене на метали и други драгоценостти. всъщност и миналата година имаше засегнати участъци. необходимостта от промени са много по-големи от очакванията. новите участъци имат нужда от доста работа, която няма как да се свърши на време.
- досега за всички наши състезания уведомлението на местните власти (община, горско, полиция) се занимаваше туристическото дружество "Средна гора", в което членуваме. Тази година има смяна в ръководството му. новото може би още не се е сработило добре, пропуснали са всички срокове и дори и ние да входираме съответните документи - вече е прекалено късно. уви.

По отношение на спонсорите - в голяма степен успяхме да намерим необходимите средства, вярно материални награди за призьорите не се предвиждаха. Но ще ги използваме за следващите мероприятия. За доброволци - няма да се оплакваме, най-малкото тук във форума се обадиха не малко хора.

Съжалявам и се извинявам на всички приятели на планинското колоездене, за които щяхме да организираме това състезание. Все пак искаме да ви уверим, че възнамеряваме да проведем следващите две мероприята - 18 май, ХСО в Стара Загора и велорали Средна Гора 20-21 септември. Заповядайте на тях!
За поддръжката на велосипедите си от години се доверявам на Н.Костадинов. И никога не съм бил разочарован.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Аватар
LandShark

Мнениеот APD » Нед Апр 06, 2014 2:58 pm

Кофти, караше ми се там :crap: На ваше място бих си искал обратно членската вноска, след като това дружество не може да се справи с подаването на документи за едно състезание. Или по-скоро ги попитайте (тия новите) к'ви кинти са лапнали от общината и за какво.

П.С. Не е ли ТД "Сърнена гора", защото страница на ТД "Средна гора" не намирам? Ако е това, то:
В пълен обем беше реализиран Бюджет 2013.
ми е много познато :lol2:
APD

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Апр 07, 2014 3:57 am

@APD - А бре ти нема ли се спреш да твориш, всеки твой пост е негативен изпълнен с "змии и гущери"... ма почти няма нещо което да одобряваш!
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот motomarzel » Пон Апр 07, 2014 8:40 am

:offtopic:

Изображение
Аватар
motomarzel

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Апр 29, 2014 6:32 pm

Понеже наближава уикенда 17-18май, ще има ли подробности от Зарата, наредби, това, онова :)
Нетърпение ме е обзе :beer:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Предишна

Назад към Състезания